Serindağ, kürsüden bombaladı…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serindağ, kürsüden bombaladı…CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, MHP Grubunu’nun, İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında TBMM’ye verdiği soru önergesi hakkında yaptığı konuşmada, sert eleştiriler ortaya koydu.

YOLSUZLUKLARI ÖRT-BAS ETMEK İSTEDİNİZ”

17/25 Aralık Operasyonları’nda, dönemin Başbakanlık Müşaviri olan Efkan Ala’nın; tüm soruşturmalara müdahale ettiğini, delileri karartmaya, yok etmeye çalıştığını, soruşturmayı mecrasından saptırmaya, valiye ve emniyet müdürüne kanunsuz emirler verdiğini, adli soruşturmalarda kolluğa cumhuriyet savcılarının emrini dinlememe yolunda talimatlar verdiğini söyledi.

“YÜZDE 50 SİZE GÖRE YETERLİYMİŞ”

Serindağ, kürsüden bombaladı…

Bakan Ala’nın “yolsuzluk ve rüşvet” için yüzde 50 oy oranını yeterli gördüğünü kaydeden Serindağ, Ala’ya yönelik olarak, “Bir gazetecinin gözaltına alınması için valiye kanunsuz talimatlar veriyorsunuz, valinin tereddüt geçirmesi üzerine “Mahkeme kararına gerek yok, kapısını kırın, o adamı alın.” diyorsunuz. Demek ki sizin için mahkeme kararının hiçbir anlamı yok. Hatta talimatınıza devam ediyorsunuz ‘Savcıyı da alın’ diyorsunuz. Resmi konutta toplantıda olduğunuzu da özellikle belirtiyorsunuz, böylece talimatları kimin emriyle verdiğinizi de karşıya hissettiriyorsunuz” ifadelerini kullandı…

MİT İLE EMNİYETİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİNİZ”

İçişleri Bakanı Ala’nın, Bakanlık korumalarına, Bilal Erdoğan’ın evini aramaya giden polisler için “yaklaşanı vurun” emri verdiğini hatırlatan Serindağ, konuşmasında şu başlıklara değindi:

“MİT ile Emniyeti karşı karşıya getirdiniz, operasyonlardan dolayı polis teşkilatını darmadağın ettiniz. Paralel yapı diye bir de düşman yarattınız. MİT içinde CHP’yi hedef alan bir yapı oluşturdunuz. Anayasa’nın uygulanmasını gözetmekle yükümlü olan Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa’nın fiilen askıya alınmasını mı örnek aldınız, bundan mı cesaret ve ilham aldınız Sayın Bakan? ? İç güvenlik paketiyle emniyet teşkilatında da bir tasfiye hareketi başlatıyorsunuz. Jandarma Genel Komutanlığında ve Sahil Güvenlik Komutanlığında da ileride yapılabilecek olan bir tasfiyenin yolunu açmak istiyorsunuz. Bu gidişle iç güvenlik birimleri siyasallaştırılacak ve majestelerinin güvenlik birimleri kurulacaktır. Ayrıca, bu tasarıyla valilere yargısal yetkiler tanınmaktadır. Valilerin görevlendirdikleri kolluk amirleri tarafından yurttaşlarımızın gözaltına alınmalarının ve bu yolla hürriyetlerinden yoksun kalmalarının yolu açılmaktadır. Demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığı yok edilmektedir. İdari ve adli görevler birbirine karıştırılmaktadır. Bir kaos ortamı yaratılmaktadır. Gelin, bundan vazgeçin?”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Serindağ, kürsüden bombaladı…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin