SEVGİSİNİ NAKIŞ NAKIŞ İŞLEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEVGİSİNİ NAKIŞ NAKIŞ İŞLEDİSevim Muratlı’nın Eski Türk Sanatlarından “Nakış” adlı sergisi Gaziantep Üniversite’si Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı.

5.Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı, Emekli Korgeneral Dursun Bak, çok sayıda akademik ve idari personelin katıldığı açılış töreni yoğun ilgi gördü.

Serginin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı, “Bir acının üzerine bütün bu güzellikler yapılmış. Geleneksel Türk El Sanatları modern dünyada unutulmaya yüz tutan bir yerde. Nakışta bu sanatlardan bir tanesi. Sevim Muratlı Hanımefendiye böylesi ince bir duygu, ince bir ruh, hassasiyet gerektiren alanda sergilemiş olduğu performanstan dolayı özellikle Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun adına teşekkür etmek istiyorum” ifadesinde bulundu.

Sergide 100’ün üzerinde eser olduğunu belirten Sevim Muratlı, serginin özgün ve kendi kültürümüze ait eserlerden oluştuğunu söyledi.

Türkiye’yi köy köy, kasaba kasaba dolaştıktan sonra bu eserleri ortaya çıkardığını belirten Muratlı, “Buradaki her örtünün üzerindeki teknik farklı. Hata kabul etmeyen, geri dönüşü olmayan bir iş. Bu nakışları ortaya çıkarmak için çok fazla zaman harcadım. Gerçekten bazılarında emek çok yoğun. Bunları yaptıktan sonra bir amaç için yapmaya karar verdim. Eski usul gelin çeyizi ve damat çeyizi hazırladım. Maraş işi, Antep işi, Bartın işi gibi Türkiye’nin birçok yöresine ait nakışlar bu sergide yer alıyor. Bana bu imkânı veren Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SEVGİSİNİ NAKIŞ NAKIŞ İŞLEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin