“Seyyanen zam memuru mağdur etti”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"Seyyanen zam memuru mağdur etti"Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal KAZAK, Şehit Dr. Ersin Arslan toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasıyla, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2014 yılı Haziran ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarını değerlendirdi.

Kazak yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının 1.956,03 TL, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin 3.979,56 Lira olduğu,

Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre %1,78 oranında arttığını,

Çalışan tek kişinin açlık sınırı, bir önceki aya göre %1,52 oranında artmış ve 1.507,89 Lira olmuştur.

4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı 2014 yılı Haziran ayında 1.543,71 Lira olarak tahmin edildi.

Ailenin aylık gıda harcaması toplamı 945,15 TL ile memur maaşının %43,78’ini oluşturdu.

Araştırmaya göre Haziran ayında bir memur, maaşının %71,5’ini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kalmıştır.

Netice itibariyle, beceriksizce imzalanan toplu sözleşme sonucunda kabul edilen seyyanen zam memuru mağdur etmiştir.

Tarihi başarı olarak nitelendirilen toplu sözleşme, enflasyon farkı dahi içermeyen hayal kırıklığından ibarettir.

Yangından mal kaçırırcasına ve diğer bütün zamlardan feragat ederek, iki günde imzalanan 123TL’lik seyyanen zam nedeniyle, memurlar ilk defa Temmuz ayında zammı alamamıştır.

2014 yılı ilk altı aylık enflasyon oranı %5,7 olarak açıklanmıştır. Resmi rakamlardan açıkça görüldüğü üzere memur 2014 yılının başından itibaren ciddi bir ekonomik kayba sürüklenmeye devam etmektedir.

Eğer Hükümetin ilk teklifi olan %3+%3’lük zam bile kabul edilmiş olsaydı, memur maaşlarına enflasyon farkıyla birlikte ortalama aylık 100TL daha fazla artış gelecekti.

Bununla birlikte gerçek anlamda pazarlık yapılmış olsaydı, bu yıl için %4+%4 veya %5+%5 zam almak mümkündü. 123 TL’lik komik zam aylar öncesinden eriyip gitmiştir.

Bu nedenle TBMM gündeminde bulunan Torba Kanun çalışmalarında memurlara ve emeklilere 2014 yılı için enflasyon farkı verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Mecliste görüşülen Torba Kanun’da memura enflasyon farkı ödemesi maddesi mutlak suretle kabul edilmelidir.

Mübarek Ramazan ayında bulunduğumuz bugünlerde; kamu görevlilerinin toplu sözleşmede uğratıldığı zarar, enflasyon farkı verilerek giderilmelidir.

Türkiye Kamu-Sen olarak, hazırlanan bütün kanun tasarılarında, memurlara 2014 yılı enflasyon farkı verilmesi için, her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Seyyanen zam memuru mağdur etti”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin