SIFIR SORUN “SIRF SORUN” HALİNE GELMİŞTİR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SIFIR SORUN “SIRF SORUN” HALİNE GELMİŞTİRMHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof.Dr.E.Semih Yalçın Türkiye’nin son Suriye krizi ile birlikte kendi coğrafyasında tam bir dış politika çıkmazı içine sokulduğunu, dış politikada sıfır sorun ile başlayan iktidarın ülkenin bütün  meselelerini “sırf sorun” haline getirdiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof.Dr.E.Semih Yalçın dış politikada sıfır sorun sloganı ile işe başlayan iktidar ülkenin bütün meselelerini sırf sorun haline getirdiğini,  dost ve müttefikimiz olarak nitelendirilen ABD’nin; Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde İran, Irak, Suriye ve Türkiye’deki Kürtlerle ilgili Pentagon’da ve federal istihbarat bürolarında hazırlattığı projeleri uygulamak üzere bölgesel figüranlara rol verdiğini söyledi. Yalçın;”Vaşington; Türkiye olmadan bölgenin kaderine yön vermenin mümkün olmadığını bildiğinden, proje ve senaryolarını Türk Hükümetini kullanarak gerçekleştirmek istemektedir. Nitekim son günlerde Türkiye merkezli bölgesel diplomasi trafiği hız kazanmıştır. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani ABD gezisinin ardından Türkiye’ye gelmiş ve Vaşington’dan aldığı talimatları Türk yetkililerle paylaşmıştır. Barzani, Başbakan Erdoğan’dan sonra Türkiye’nin koruması altındaki Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi’yle de görüşmüştür. Kapalı kapılar ardındaki sıkı pazarlık ve istişarelerin ana konusu, bölgede ABD ve İsrail güdümlü bir Kürt devleti kurulması projesidir.

TÜRKMENLERİN İHMAL EDİLMESİ TÜRKİYE’YE PAHALIYA MAL OLUR

Barzani’ye mekik diplomasisi görevi veren Vaşington yönetimi, bölgedeki Kürt nüfusun BOP çerçevesinde yeniden dizaynı için gösterdiği gayret ve azme karşılık, Irak ve Suriye Türklüğüyle ilgili kılını bile kıpırdatmamaktadır. AKP hükümeti de ABD’nin dümen suyunda gittiği için kendi ayağına kurşun sıkmayı sürdürmekte, bölgedeki Türkmenlerin geleceğiyle ilgili en küçük bir girişimde bile bulunmamaktadır. Oysa Türkiye’nin önceliği, Türk dünyasının önemli bir parçası olan Irak ve Suriye Türkmenleridir. Onların ihmal ve göz ardı edilmesi Türkiye’ye pahalıya mal olacaktır.

SIFIR SORUN “SIRF SORUN” HALİNE GELMİŞTİR

Türkiye Ortadoğu’da kendi elindeki kartları kullanmaktan acizdir. Daha da kötüsü, bu kartların içinde Türkmen faktörünün bulunması, AKP lideri Erdoğan’ın ve Dışişleri Bakanlığı’nın gündeminde bile yoktur. Her ne hikmetse ne Irak meselesi masaya yatırıldığında, ne de Suriye konusu ele alındığında bu ülkelerde önemli nüfusa sahip Türkmenlerden hiç söz edilmemektedir.

TÜRKİYE BAĞIMSIZ KÜRT DEVLETİNİN ÖNÜNÜ KENDİ ELİYLE AÇMIŞTIR

Hassas bölgesel dengelerle oynayan global aktörlerin dümen suyunda ilerleyen AKP Hükümetinin bölgede ittifak yaptığı siyasî figüranlar, Türkiye’yi büyük bir yanlışa sürüklemektedir. Türkiye Irak Başbakanı Maliki’yle mücadele hâlindeki Haşimi’yi destekleyerek Irak’ta tarafını belirlemiştir. Aynı şekilde Suriye’de de Esad muhaliflerine destek vererek kendisini doğrudan taraf konumuna getirmiş, böylece bölgede giderek tırmanan gerilimin ortasına atılmıştır. Tehlikeli gidiş, ne yazık ki Türkiye’nin değil, ABD ve İsrail’in istediği yöndedir. Türkiye bölgede bağımsız bir Kürt devleti kurulmasının önünü kendi eliyle açmakta, hükümet kaş yapayım derken göz çıkarmaktadır.

SON AŞAMA TÜRKİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ TARTIŞMASI OLACAKTIR

Türkiye’nin bölgesel çıkarlarını ve barışçı politikalarını terk etmesi uluslararası hukuk açısından bağlayıcı olacak, Türk Dışişleri ileride Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünden söz edemeyecektir. Son aşamadaysa sıra Türkiye’nin toprak bütünlüğünün tartışılmasına gelecektir.

AKP Hükümeti, Ortadoğu coğrafyasında eski Osmanlı toprağı olan yerlerde yaşayan Türkmenlere özel ilgi göstermek zorundadır. Türkiye’nin bölgedeki müessiriyetinin kalıcı olması açısından bu gereklidir. Ayrıca Türkmenlerin varlığı, Türkiye ilgi ilgili bölücü planlar peşindeki PKK ve onu destekleyen bölgesel taşeronlar için de caydırıcı bir faktördür. Irak ve Suriye’nin geleceğine yönelik senaryolar konuşulurken, AKP Hükümetini Türkiye’nin bölgesel çıkarlarını dikkate alması ve geri dönüşü olmayan yollara girmemesi konusunda uyarıyoruz. Türk Dışişlerini, Türkiye’nin bölgesindeki konumu ve geleceğiyle doğrudan bağlantılı olan Irak ve Suriye Türkmenlerini dikkate almaya çağırıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SIFIR SORUN “SIRF SORUN” HALİNE GELMİŞTİR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin