Sınav, “Gaziantep’i değil tüm vatanı kurtardılar”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, tarihe adını kahramanlık ve cesaretle yazdıran bu kadar önemli bir kentte hizmet vermekten gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Prof. Dr. Sınav, Antep’ten işgalci güçlerin çekilmesinin 94. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Antep savunması sırasında yazdığı destanla dünyada başka bir şehre nasip olmayan “Gazi”lik unvanına sahip olan Gaziantep’in, bugün de güçlü ekonomisiyle diğer şehirlere örnek olmaya ve destan yazmaya devam ettiğine dikkati çekti.

“Antepliler sadece kentlerini savunmamış, ülkemizde o dönemde işgal edilmiş diğer şehirlerimize de imkansızlıklar altında da olsak neler başarılabileceğini göstererek örnek olmuş ve cesaret vermişlerdir” diyen Prof. Dr. Sınav, bu bağlamda Büyük Önder Atatürk’ün, “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Çünkü onlar sadece Gaziantep’i değil tüm vatanı kurtardılar” sözünün çok önemli bir tespit olduğunun altını çizdi.

SANKO Üniversitesi olarak Gaziantep’in şanlı geçmişini gelecek nesillere aktarmak ve dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Sınav, “Yıllar önce Anteplilerin her türlü yokluğa ve sıkıntıya rağmen tarihe altın harflerle yazdırdığı adını, bizler bugün de bilim, eğitim ve sağlık hizmetinde fark yaratarak yazdırmak için var gücümüzle çalışıp, günümüzde sahip olduğumuz özgürlük, barış ve huzur ortamı için canlarını feda eden atalarımıza layık olmaya gayret ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Sınav, “Gaziantep’i değil tüm vatanı kurtardılar”
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sınav, “Gaziantep’i değil tüm vatanı kurtardılar”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin