SIRAKAYA “YA VESAYET YA CUMHURİYET” DEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SIRAKAYA “YA VESAYET YA CUMHURİYET” DEDİ Gazeteci Mezine Sırakaya Gaziantep MHP Milletvekili aday adaylığını Balıklı Parkında açıklayarak 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı.

Balıklı Parkı’nda aday adaylığını açıklayan Sırakaya vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

“KADINA ŞİDDETE HAYIR” tişörtü giyerek kürsüye çıkan Sırakaya, Gazianteplilere seslenerek 7 Haziran sabahı tüm Türkiye’nin yeni trendinin “Haydi Güle Güle Git Uğurlar Olsun” şarkısı olacağını söyledi.

“YA VESAYET YA CUMHURİYET” diyen Sırakaya’nın sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

SIRAKAYA “YA VESAYET YA CUMHURİYET” DEDİ

Sırakaya, “Son yıllarda ülkemizde olumsuz gelişmeler yaşanmaktadır. Gönül verdiğimiz davamızın sabrı sınanmaktadır, en önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği tehlike altındadır” diyerek hangi görüşten, hangi partiden olursa olsun kadınların siyasette aktif rol alması gerektiğine inandığını belirtti.

Sırakaya sözlerine şöyle devam etti;

“Türk Milleti gün geçtikçe Umutsuz, mutsuz bir yaşam döngüsünün içinde dondurulmuş, sinirleri alınmış algı yönetiminin etkisi altına girmiş tüm hak ve özgürlükleri neredeyse vesayet altına girmiştir. Yıllarca kadın unsurunun siyasette aktif rol alması gerektiğini savundum. Hangi görüşten olursa olsun siyaset arenasında kadınların yer alması ve %49’u kadın olan ülkemizde kadınların temsil yeteneğinin artması gerekliliğine inandım. Atalarımızın da söylediği gibi Doğduğum değil ama doyduğum, yaşamaktan büyük keyif aldığım ,doğasını ve insanlarını sevdiğim ,havasını kokladığım  ,çocuklarımı büyüttüğüm, hizmet verdiğim ,

SIRAKAYA “YA VESAYET YA CUMHURİYET” DEDİAma Kesinlikle İyi Yönetilmediğinden emin olduğum ülkemde ,ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜNDE NÜFUSA KAYITLI OLDUĞU Cennet Gaziantebimizden 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde ,canımdan çok sevdiğim ülkeme ,vatanıma hizmet etmek için ,bir parçası olmaktan gurur duyduğum MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNDEN ,MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI olduğumu şuan itibariyle açıklamaktan gurur duyuyorum. .

“MİLLİYETÇİ HAREKETİN SABRINI ZORLAMAYIN”

Vatan hainlerinin söz sahibi olduğu bir ülkede MHP’si kimi neden rahatsız etmektedir. Kimse Milliyetçi-Ülkücü hareketin değerleri üzerinden hesap yapmaya kalkmamalıdır. Türk milleti; Kaset siyasetine, mağdur edebiyatına, algı yönetimine, eli kanlı teröristlere, din istimrarcılarına, yolsuzluklara ve daha da önemlisi Vatan toprağını bölmeye kalkanlara 7 Haziran sabah’ı  haydi güle güle git diyecektir bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun demek isterdim ancak kadınlarımız artık mutlu değil. Kadınlarımız öldürülüyor, şiddet görüyor. Bunun ana temellerinden bir tanesi eğitim ve toplumsal baskıdır. 2 milyon kişi okuma yazma bilmiyor. Türkiye’de okumaz yazmaz kadın sayısı erkek sayısından daha fazladır.

Özgecan kardeşimizin hemen ardından bir kadınımız daha eşi tarafından vahşice öldürülmüş ve 12 yaşında bir kız çocuğu zorla bindirildiği minibüste şiddete ve tacize maruz kalmıştır. Türkiye’de kadın cinayetlerinin büyük bir bölümü eşler yada eski eşler tarafından işlenmektedir. Kadının boşanmak istemesi cinayet nedenleri arasında başı çekiyor.

Eğitim başta olmak üzere aile, çevre ve toplumsal baskı, dini terbiyenin eksikliği, haram helal algısının doğru orantılı oluşturulmaması, Kadın vücudu üzerinden tasarlanan yarışmalar, diziler, yasalar kadınların şiddet görmesindeki en büyük faktörler. Kadın cinayetleri kader değildir.

Kadın cinayetlerinde katili aklayacak onlarca gerekçe üretilirken maalesef öldürülen kadınlarımız için gerekenler yeterince yerine getirilmiyor.

“ kadın erkek eşitliği fıtrata ters” diyen bir anlayışla hareket edenler yıllarca kadın üzerinden siyaset yaptı, kadının giyiminden tutun doğuracağı çocuk sayısına kadar el attılar. Kadının Çocuğunu nasıl doğuracağına karar vermeye kalktılar. Kadını evinin kölesi erkeğinin hizmetkarı saydılar. Oysa o iş hiçte öyle değil. Yüce rabbim erkeği de kadını da topraktan yarattı… Şüphesiz ki gideceğimiz yer yine toprak.

Yanı başımızda yaşanan savaşın çilesini çeken Güzel şehrimiz Gaziantep’te bir sınavdan geçiyor, eğitim sorununu hala çözemeyen şehrimiz bu sefer ekonomideki durgunluk ve orta doğudaki olumsuz gelişmeler yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor. Dolar yükseliyor,işsizlik artıyor.

Öte yandan Son 1-2 ay içerisinde işsiz kalan yaklaşık 20 bin kişi evine ekmek götüremiyor. Her gün sessizce raflarda yerine oturan zam, ekonomik sıkıntılar halkımızı olumsuz etkiliyor. Birileri de Ak sarayında rahat rahat uyuyor.İhracat ve sanayisiyle Türkiye’nin 6’ncı büyük şehri olan Gaziantep’te  arap saçına dönen trafik sorunu hala çözülemezken imar değişiklikleriyle yoğunluğu artırılan bölgelerde  yeni trafik sorunları yaşanması kaçınılmaz.

Hükümetin yanlış politikası yüzünden Suriyeli kardeşlerimiz korkulu rüyamız oldu.

Gaziantep’te liralık ev bulunmuyor.  Artan nüfus, hayat pahalılığı, eğitimdeki sıkıntılar, Suriyeli mülteciler gibi çığ gibi büyüyen sorunlar nedeniyle memurlar artık Gaziantep’e gelmek istemiyor. Yoksulluk tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de artıyor. Dünya üzerinde  17 milyon insanın devlet yardımı aldığınla övünen bir devlet daha bulamazsınız” dedi.

“HAYDİ GÜLE GÜLE GİT”

Sırakaya sözlerini, “Allah nasip ederse bu yolda vatanıma milletime ırkı, dili,mezhebi,düşüncesi ne olursa olsun gücümün yettiğince hizmet edeceğime şimdiden namus ve şeref sözü veriyorum.

Türk Dünyasının bilge lideri, Türk Milliyetçiliğinin kurucusu, Başbuğ Alpaslan Türkeş’in yolundan gidecek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyete canımız pahasına da olsa sahip çıkacağız. Misakı Milli sınırlarımızın korunması , bölünmez birlik ve beraberliğin teminatı unutmayınız ki yine Türk Milletidir. 7 Haziran sabahı Türkiye’nin yeni tirendi “Haydi Güle güle git uğurlar olsun” Şarkısı olacaktır. HAYDİ TÜRKİYE “YA VESAYET YA CUMHURİYET” diyerek bitirdi.

Konuşmaların ardından vatandaşlara tatlı dağıtılırken partili erkekler meydanda bulunan kadınlara karanfil dağıttı.

SIRAKAYA “YA VESAYET YA CUMHURİYET” DEDİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SIRAKAYA “YA VESAYET YA CUMHURİYET” DEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin