Sırakaya, “Kültürlerimizin yaşatılması için Hemşeri derneklerine ihtiyaç vardır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

egeliler-gaziantepGaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  üyeleri iftar yemeğinde buluştu.

Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen iftarda yeni ve eski üyeler birbiriyle tanışarak görüş alış verişinde bulundu,SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cahit Bağcı , Dernek Başkanı MezineSırakaya ve üyeler katıldı .

Yaklaşık 5 yıl önce Gaziantep’te 10 bin Egelinin yaşadığını ve her geçen gün bu sayının arttığını belirtti.

Gaziantep’te yaşayan Egeliler, Gaziantep Egeliler derneğinin düzenlediği iftar yemeğinde buluştu
2010 yılında kurulan ve 6 yıldır faaliyet gösteren Gaziantep Egeliler Derneği, üyeleriyle birlikte iftarda buluştu. İftar programına Gaziantep SANKO üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Egeliler Derneği Başkanı MezineSırakaya ve üyeler katıldı.
gefeder-gaziantep“KÜLTÜRLERİN YAŞATILMASI VE AKTARILMASI İÇİN HEMŞEHRİ DERNEKLERİ OLMALI”
İftar programında bir konuşma yapan Gaziantep Egeliler Derneği Başkanı MezineSırakaya, Kültürlerin yaşatılması,ayakta kalması ve nesilden nesile aktarılması için Hemşeri derneklerinin olması gerektiğini söyledi.

Sırakaya, “Kültürlerimizin yaşatılması için Hemşeri derneklerine ihtiyaç vardır”

Sırakaya, “Nesilden nesile örf ve adetlerin kültürlerin yaşatılması ve aktarılması için Hemşeri dernekleri önemli rol almaktadır ve ihtiyaç vardır. Burada bugün güzel şehrimiz Gaziantep’e görevlerini icra etmek için gelen öğretmen, doktor ve diğer meslek kuruluşlarında çalışan yeni üyelerimize hoş geldiniz demek istiyorum.Kültürlerimizin yaşatılması çocuklarımıza aktarılması anlamında bu derneklerin gösterdiği faaliyetler çok önemli. Ben Gaziantep’te yaşayan bütün Egelilere çağrıda bulunmak istiyorum, Gaziantep Egeliler çatısı altında hepsini buluşmaya davet ediyorum.2010 yılında kurulan derneğimizin eylül ayında yapılacak 3. Olağan Genel Kurulunda yeni yönetim oluşacak bu yönetimde yeni gelen arkadaşlarımızında katılımı bizim için önem taşımaktadır.

“EN BÜYÜK FAALİYETİMİZ ZEYBEK KURSU OLDU”

Gaziantep’e gelen Egelilerin ilk durağı olan derneğimiz Egeli öğrencilere de burs imkanı sağlamaktadır.2010 yılında kurulan derneğimizin Eylül ayında yapılacak 3. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim oluşacak. Bu yönetimde yeni gelen arkadaşlarımızında katılımı bizim için önem taşımaktadır. Derneğimiz her yıl değişik faaliyetler düzenlemektedir. Bunlardan bir tanesi zeybek kursları, her yıl 70 öğrenciyi mezun ettiğimiz kursumuzu bu yıl değişik nedenlerden dolayı açamadık ancak yeni dönemde zeybek kursumuzu açacağız. Biz Gaziantep’te Egeliler olarak Gazianteplilere zeybek öğrettik. Sağ olsunlar o kadar çok talep vardı ki her yıl 70’in üzerinde mezun verdik. Egeden gelip burada yardıma ve desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize elimizden gelen imkanları sunuyoruz. Tayinle gelen Egeli hemşerilerimize şehrimizi tanıtıyor her türlü ihtiyaçlarında destek veriyoruz. Gaziantep’e gelen dostlarımız açıkçası çok yabancılık hissetmiyor.” dedi.

Sırakaya, “Allah mübarek Ramazan ayında tuttuğunuz oruçları ve ettiğiniz duaları kabul etsin.Şimdiden Ramazan Bayramınız mübarek olsun. En kısa zamanda yeniden bir araya gelmeyi ümit ediyorum. Bu arada Şehitlerimize rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
“BU VATAN İÇİN ÇALIŞMAYA GAYRET EDİYORUZ”
Gaziantep Egeliler Derneğinin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise, “Bizim meselemiz hemşehricilik değil. Bu ülkenin her köşesi her kenarı, her santimetre karesi her yerinde bu vatan için bir olup birlikte olup bu vatan için çalışmaya, bu millete hizmet etmeye gayret ediyoruz. Aslında bakarsınız şu bir araya gelişimizin arkasında yine o var. Bir araya gelelim birbirimize destek olalım daha güzel hizmetler vermek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
İftar programı Gaziantep Egeliler Derneği üyelerinin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

gaziantep-egeliler-dernegi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sırakaya, “Kültürlerimizin yaşatılması için Hemşeri derneklerine ihtiyaç vardır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin