Sırakaya, “Mutlu ve sağlam bir evlilik tecavüz üzerine kurulamaz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kız çocuklarının hayatını karartmayın!

Gaziantep 25.ve 26. dönem MHP Milletvekili adayı Mezine Sırakaya “Mağdur istismarcısı ile evlensin” diyen önergeye tepki gösterdi.

Mağdur istismarcısıyla evlensin diyen önergi şiddetle kınıyorum. “Cinsel istismar” suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önerge kabul edilemez diyen Sırakaya, mutlu ve sağlam bir evliliğin tecavüz üzerine kurulamayacağını belirtti.

Sırakaya yaptığı açıklamada; Evlilikte olmazsa olmaz denen nedenlerin altını çizerek şunları söyledi;

“Öncelikle sağlıklı bir evlilikte olmazsa olmaz denen, yıllardır dillere destan olmuş kuralları çiğnemiş olacak ve Türk aile yapısına balta vuracaksınız. Henüz çocuk gelinleri önleyemezken bugün kız çocuklarına ve kadınlara verilebilecek en büyük cezayı bu önerge ile vermiş olacaksınız. Çocuk istismarcılarının idam sehpasına çıkması gerekirken siz bu cellâtları ödüllendirmeyi düşünüyorsunuz.

“EVLİLİN EN TEMEL ŞARTI AŞK VE SEVGİDİR”

Bir evliliğin ilk şartı, o evliliğin oluşmasına sebep, en temel etmen aşktır, sevgidir, saygıdır. İki insanın saygısızca bir ilişki yaşamalarını, bir hayat paylaşmalarını beklemeniz doğru değildir. Kaldı ki sağlıklı evliliklere bakıldığında ilişkiyi taşıyan temel direğin mutlu bir cinsel yaşam olduğunu görürsünüz. Cinsel yaşamda oluşacak hasarlar o ilişkiye büyük zarar verir, hatta bu sorunlar, ilişkiyi bitirmeye kadar dayanabilir. Böyle bir durumda bir kadının tecavüzcüsü ile evlenmesini nasıl beklersiniz? Küçük yaşta evlenen kız çocuklarında oluşmuş bilinç altı travma ve yine tecavüze uğramış bir kadının, bir çocuğun yaşadığı travma nasıl görmezden gelinir. Özellikle kadınların bilinçaltı travmaları biriktirmekte usta olduğunu düşünürsek tecavüzün üzerine nasıl mutluluk temeli atılabilir ki.

“ÇOCUK GELİNLERİ UNUTMADIK”

Kız çocuklarının hayatını karartan, ölüme sürükleyen ‘çocuk gelin’ dramı yıllardır tartışılıyor ama çözüm noktası hep yarım kalıyor ve bugün tecavüzcüsü ile evlenmesini tartışıyoruz. “Gel seninle evcilik oyunu oynayalım” diyerek gerdek gecesine giren çocuk gelinleri unutmadık, çocukluğumu yaşayamadım diyerek gözyaşı döken gelinleri, kaynanasının kucağında yıllarca uyuyan çocuk gelinleri ve canına kıyan çocuk gelinleri unutmadık. Tüm bunları henüz unutamamışken ve yaşanmaya devam ederken kimse kusura bakmasın birde bu çocuklara bu acıyı yaşatmaya hakkınız yok.

“ERKEN YAŞTA EVLİLİĞİN KILIFI OLAMAZ”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmî nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır. Düzenleme; sadece dışarıda ki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir.” Diyor. Peki soruyoruz o zaman çocuk yasta evlenmeyi meşrulaştırmış olmuyor musunuz? Peki bu önerge kabul edilirse aileler küçük yaşta çocuklarını evlendirmeleri konusunda özgür mü davranacaklar? Çocuk gelinleri görmeye devam mı edeceğiz? Evlilik içi tecavüz bile boşanma sebebi sayılırken nasıl olurda bir kadın tecavüzcüsü ile evlenebilir. Tecavüz ağır bir cinsel saldırı suçudur. Evlilik içi tecavüz yasada boşanma gerekçesidir. Türk Ceza Kanunu uyarınca tecavüz bir suçtur asla affedilemez, tecavüzü meşrulaştıramaz ve göz yumamazsınız. Bu önerge ile erken yaşta evliliğin önünü açamaz, erken yaşta evliliğe kılıf bulamazsınız.

15 yaşında bir genç kızın kişilik haklarını kazamamışken kendi rızası ve ailelerin rızası ile evlenmelerinin önünü açmakta hukuksuzluk değil midir?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sırakaya, “Mutlu ve sağlam bir evlilik tecavüz üzerine kurulamaz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin