Sırakaya, “Üretken Belediyecilik anlayışıyla projelerle geliyoruz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Sehitkamil Belediye Başkan Aday Adayı Mezine Sırakaya “Akıllı Şehir Platformu” projesiyle parlak fikirlerin şehrin yönetimine katkı sunmalarını amaçladıklarını belirterek 21 projeyle geliyoruz dedi.

Sırakaya, ” Milliyetçi Hareket Partisinden 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerinde,  Adını Gaziantep Savunması sırasında 14 yaşında iken şehit edilen “Mehmet Kamil” den alan Şehitkamil ilçemize hizmet için yola çıktım, öyleyse hakkını vermek lazım” diyerek bazı projelerini açıkladı.

Sırakaya; “Amacımız Gaziantep’te yaşayan vatandaşlarımıza hiçbir ayrım yapmadan kucaklamak, sevmek, insanca yaşama şartlarına kavuşturmak ve en iyi hizmeti almalarını sağlamaktır. Biz ülkücüler yüksek vazife duygusu ve şuuruyla hareket ederiz. Bizi güçlü yapan iman, Ülkü, fikir aşkıdır. Türk Milletinin ve Devletinin teminatı gençlerimiz önceliğimizdir. Çok çalışacağız ve başaracağız.”

Şehir Planlamasının şehrin büyüme oranına göre 50 yıl sonrasını düşünerek yapmak, gelecek nesiller için bırakılacak en büyük mirastır.

AKILLI SEHIR PLATFORMU
“Söz konusu şey yenilenebilir enerjiyse, teknolojiyse bu gelişimden faydalanmalı dünyanın en büyük projeleri üzerinde AR-GE çalışması yaparak ilçemize uygulanması.
Akıllı şehirler oluşturabilmek için Parlak Fikirlere ihtiyaç vardır. Bunun içinde “İlçemiz de “Akıllı Şehir Platformu” kurarak halkında şehre katkısını sağlamayı amaçlıyorum.
Yaşadığımız alanları yaşadığımız zamana uygun hale getirmeliyiz.
İlçemizin mal varlığı göz önüne alınarak hedefimiz; estetik, daha yaşanabilir bir kent için çalışma yapmak. İlçemizi örnek teşkil edecek bir şehre dönüştürmek sağlık,enerji,ulaşım,güvenlik, eğitim gibi konularda yatırımlar yapmak önceliğimiz.”

OTOPARK SORUNUNA ELVEDA!

“Gaziantep’in Şehitkamil’in en büyük sorunlarından bir tanesi otopark sorunu. Trafik sorunu. Cok katlı ve seyyar otoparklar oluşturacağım. Akıllı, rayli, alandan tasarruflu daha çok aracın park etmesini sağlayacak çok katlı akıllı otoparkları halkın hizmetine sunacak, parkomatlari kaldıracağım”

PAZAR ESNAFIMIZA MÜJDE!
Ilcemizde bulunan pazaryerleri yeniden düzenlenecek. Pazar esnafi artık tezgah taşımayacak. Uzay çatı demir yığını pazaryerleri yerini daha estetik ve donanımlı alanlara bırakacak. Esnafımız rahat edecek. Çevredeki kötü görüntü giderilecek. Yeni pazaryeri modelimizin alt katı otopark olacak.

“GENÇLERİMİZ ÖNCELİĞİMİZDİR”

“Kötü alışkanlıkların önüne geçmenin uyuşturucuyla mücadelenin tek yolu gençlerimizin sosyal yasam alanlarını genişletmektir. Spor, sanat, kültür, müzik alanlarında açılacak her kapı gençlerimizi kurtaracaktır. İnanıyorum ki starlar gençlerimizde saklı. Önemli olan fırsat vermek ve keşfetmek. Şehitkamil’in her mahallesinden bir futbolcu, bir star, bir ressam, sanatcı, bilim insanı, sporcu daha nice başarılı genclerimiz çıkıp gururumuz olacaktır. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz önceliğimiz olacaktır”

“LEZZET SOKAĞI” GASTRONOMİ MAHALLESİNE HOŞGELDİNİZ!

Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlerin Gaziantep lezzetlerini bulabileceği geniş uzun bir Gastronomi Mahallesi “Lezzet Sokağı” projemizle şehrin esnafına can suyu olacak, tekelleşmenin önünü kapatıp, pastadan Gazianteplilerin eşit pay alabileceği mekanlar bu mahallede toplanacak. Şehitkamil şenlenecek. Kültürlerin buluştuğu ilçemizde Hemşehri Dernekleriyle yapacağımız çalışmayla “Kültür Sokağı ” oluşturulacak. Bu sokakta herkes kendinden birşey bulurken Sosyal Yaşam alanlarının arttırılması sağlanacak.”

ÇARPIK KENTLEŞMEYE SON!

” İlçemizin en büyük sorunu çarpık yapılaşma, kentsel dönüşüm ve imar planlaması. Gaziantep Zeugma Müzesinin bulunduğu alan gecekondu yani görüntü kirliliği ilçemiz ve şehrimiz için utanç kaynağı. Bu bölgede mevcut çalışmayı hızlandırmak ve imar planlamasında ki kisisel çıkarların önüne geçmek en büyük hedefim. Şehrin nefesi diyebileceğimiz bölgelere yapılan yüksek binalar sehri tıkıyor. Nefes anlamadığımız gibi iklim değişiyor. 50 yıllık şehir planı yapılması şart. Bu konuda STK ların görüş ve önerileri ile bir planlı çalışma yapmak en doğrusu.Planlamalar kapalı kapılar arkasında değil şeffaf ve açık vatandaşa açık olacak.”

KÜSGET SANAYİ SİTESİ BÖLGESİ AKILLI KENT OLACAK

“Küsget Sanayi Sitesi için hazırladığımız proje beklide dünyaya örnek olacak. Ama şimdi bu projeyi sona bırakıyorum. Daha sonra yine sizlerle buluştuğumuzda bu projelerimizi daha detaylı anlatacağım inşallah. Akıllı kent projemizin en önemli ayağı Akilli Kent Platformu” kurulması. Genc ve parlak fikirlar kentin gelisimine ve dönüşümüne katkı sağlayacaktır. Yaşadığımız alanı zamanımıza uygun hale getirecek teknolojiden faydalanarak yaşam kalitesini yükselteceğiz”

“YEREL SANATÇILARIMIZ DESTEKLENECEK”

“Yerel sanatçılarımıza sahip çıkacağım. Gaziantep ezgilerini yeni nesle, gençlerimize aktarmak için “Dilden Dile Türkülerimiz” diyerek gönül bağı kuracağız. Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket edeceğim. Gaziantep halkı kazanacak, Gaziantep sanatçısı güçlenecek. Yerelde millileşerek genele örnek olacağız.Tiyatro’dan, sinemaya”

“ÇEVRE BİLİNCİ ARTTIRIRICI ÇALIŞMALAR HIZ KAZANACAK”

Yeşil alanların genişletilmesi Gri görünümde olan şehrimizi Yeşille buluşturmak için planlı yeşillendirme çalışmaları yürüteceğim.
Kebap şehri kentimizin Mesire alanlarında ücretsiz mangal kömürü dağıtacağım. Bu proje kapsamında çevre bilinci oluşturacak çalışmalar yapacağım. Piknik yapan vatandaşlarımızın çevreyi kirletmemeleri ve temiz tutmalarını sağlamak için dağıtacagimiz bedava mangal kömürü oy için değil çevre bilincini arttırmak içindir.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA”

Belediyecilik; DOKUNMAKTIR, DÜŞÜNMEKTİR, HİSSETTİRMEKTİR VE AŞKLA SORUNLARA ODAKLANMAKTIR.
Belediyecilik; GÜLÜMSEYEN YÜZDÜR, UZATILAN ELİ GERİ ÇEVİRMEYEN CÖMERTLİKTİR, DARDA KALANLARIN ACİL YARDIMIDIR.
Harfiyen uygulanacaktır.

“BELEDİYE VATANDAŞA  7/24 AÇIK OLACAK”

“Uygulanacak bütün projelerde ve yapılacak harcamalarda; Fakir fukaranın garip gurabanın, belediyenin tek kuruşunu dahi gereksiz yere harcayan olursa gereği yapılacak.
Siyasi Parti ayrımı gözetmeksizin, dili, dini, ırkı, cinsiyeti, siyasi görüşü ne olursa olsun; Şehitkamil’de yaşayan tüm vatandaşlar için belediyenin kapısı7/24 açık olacak.
Kısacası Milli manevi değerlere önem veren, çalışmayı ibadet kabul eden hizmet noktasında hakkı ve hukuku gözeten, Türk Milletinin yüksek insani vasfı olan sevgi, hoşgörü ve adalet ilkeleriyle donatılmış çağdaş kalkınmacı, katılımcı, rekabetçi belediyecilik anlayışı için Şehitkamil Belediye Başkan adaylığına talibim.

“ÜRETEN KADINLAR KÖYÜ” KURULACAK

“Üreten Kadınlar Köyü” kurarak kadınlarımızın Türkiye ekonomisine katkısını artıracak, istihdamda yüzdeyi yükselteceğiz. Kadınlarımızın üretime katkılarını arttırmak için çalışma alanları AR-GE çalışması ile tespit edilerek bu köy içerisinde üretime başlamaları sağlanacak. Pazar payını da belediye aracılığı ile sağlayarak Pazarlama’da yaşanacak sıkıntının önüne geçilecek. Şiddet gören, eşinden ayrılmış çocuklarına bakmak zorunda kalan, çalışmak üretmek isteyen ayrım gözetmeksizin tüm kadınlarımız bu uygulamadan yararlanacak. STK’nın da destegi alınarak bu köyde mesleki eğitimlerle kalifiye eleman yetiştirerek üretimde kalite de artırılacak. Aynı zamanda bu köyde anne şefkatiyle: kimsesiz sokaklara, madde bağımlısı çocuklarımıza, gençlerimize burada kucak açacak onlarında üretime katkı sağlamalarının önünü açacağız.

“AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ”

“Milliyetçi Hareket Partisine özgü bir yerel yönetim modeli olan, “Üreten Belediyecilik” modelini vatandaşlarımızın bize olan teveccühü ile birlikte 1 Nisan günü inşallah Şehitkamil İlçemizde uygulamaya başlamak istiyoruz.
Ayrıştıran değil, birleştiren Belediye olacağız.
Belediyenin kapısı vatandaşlarımıza sonuna kadar açık olacak. Biz Üretmeye, sorun çözmeye hizmet etmeye geliyoruz.
Planlamalar kapalı kapılar arkasında değil şeffaf ve açık vatandaşa açık olacak.
Tüm çalışmalarımızı dürüstlük ilkesi doğrultusunda yapacağız.
Engelsiz Şehitkamil kent projesi uygulamaya ivedikle koyulacak. Engelli vatandaşlarımızın sorunları çözülecek.
Vatandaşın memnuniyeti temel ilkemiz olacak.”

“İLÇEMİZ TEKNOLOJİ KULLANILARAK ZAMANIMIZA UYGUN HALE GETİRİLECEK”

“Şehitkamil’i örnek kent haline getirecek akılı projelerimiz var ancak şehrimizin asıl sahibi siz vatandaşlarımızın istek ve dileklerini fikrini sormadan, STK’ların fikrini almadan kararlar almayacağız.
Üretken Belediyecilik anlayışı ile hareket ederek hep birlikte üreteceğiz, teknoloji çağında dijital ve akılı şehir modelini uygulamaya koyacağız. Lider ülke Türkiye hedefine giden yolda vatandaşlarımızın hizmet beklentilerini dikkate alan bir anlayışla, bugüne kadar sorumluluk aldığımız tüm görevlerde ortaya koyduğumuz yönetim yeteneklerimizi bir değerler manzumesi olarak Şehitkamil ilçemizde vatandaşlarımızın istifadesine sunmak istiyoruz. Bunu da yaparken teknolojiyi doğru ve planlı kullanacağız.”

“ENGELSİZ KENT OLACAĞIZ”

Engelsiz Şehitkamil kent projesi uygulamaya ivedikle koyulacak. Engelli vatandaşlarımızın sorunları çözülecek. Kaldırımlar vatandaşlarımıza uygun hale getirilecek. Belediye’ye kolayca ulaşabilecekleri bir sistemle her tür çağrılarına cevap verilecek.Her tür sosyal faaliyet içerisinde yer almaları sağlanacak. “Üreten Kadın Köyü” projemizde Engelli kadınlarımıza da iş aş istihdam sağlanacak.”

“KÜTÜPHANELER KURULACAK, OKUMA ALIŞKANLIĞI ARTIRILACAK”

Toplu taşıma araçlarında, duraklarda, Park, otopark, AVM gibi kalabalığın yoğun olduğu bölgelerde Kütüphaneler kuracağız.Tüm bunları yaparken Büyükehir Belediyesi yetki içerisinde kalan alan olması nedeniyle Başkanında onuru alınarak ortak çalışmalar yürütülecektir.

“HER MAHALLEYE HALI SAHA SÖZÜ”

Büyüklerimiz eskiden Gaziantep’te her mahallede bir halı saha olduğunu sık sık dile getirir. Bugün ise mahallelerde bırakın halı sahayı nefes alacak alan yok. Her mahalleye bir halı saha sözü benden! Artık şehrimiz sporda, sanatta büyük değerler yetiştirememektedir. Eski Futbolcu Talat Özkarslılar yetişmiyor artık. Gençler, aynı mahalle çocukları bir birini tanımıyor. Sosyal ilişki kuramıyor. O gençler spor yaparsa, Müzik alanında kendini geliştirse, sanatla iç içe olursa bilinçlenir kendine faydalı ülkesine faydalı hale gelir. Mahalle koroları kurmak en büyük hayalim.

“ŞEHİTKAMİL’İN SESİ ” TV  İNTERNET ÜZERİNDEN YAYINA BAŞLAYACAK

İnternet TV “Şehitkamil’in Sesi” projesi kapsamında bu güzel sesleri dünyaya duyurmak. Yine bu TV Üzerinden Kuracağımız Sanat Merkezlerinde yetişen gençlerimizin eserlerini de tanıtarak onların sesi olacağız.

“YEREL SANATÇILARIMIZ DESTEKLENECEK”

Yerel sanatçılarımıza sahip çıkacağım. Gaziantep ezgilerini yeni nesle, gençlerimize aktarmak için “Dilden Dile Türkülerimiz” diyerek gönül bağı kuracağız. Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket edeceğim.

Her mahalleye sensörlü çöp bantları kuracağım.

Vatandaşın memnuniyeti temel ilkemiz olacak. Tüm çalışmalarımızı dürüstlük ilkesi doğrultusunda yapacağız.

Üretken Belediyecilik anlayışı ile hareket ederek hep birlikte üreteceğiz, teknoloji çağında dijital ve akılı şehir modelini uygulamaya koyacağız.

Ayrıştıran değil, birleştiren Belediye olacağız. Projelerimizin bazılarını sizinle paylaştık Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdir.

Kısacası Milli manevi değerlere önem veren, çalışmayı ibadet kabul eden hizmet noktasında hakkı ve hukuku gözeten, Türk Milletinin yüksek insani vasfı olan sevgi, hoşgörü ve adalet ilkeleriyle donatılmış çağdaş kalkınmacı, katılımcı, rekabetçi belediyecilik anlayışı için Şehitkâmil Belediye Başkan adaylığına talibim.

Sırakaya, "Üretken Belediyecilik anlayışıyla projelerle geliyoruz"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sırakaya, “Üretken Belediyecilik anlayışıyla projelerle geliyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin