“SİVAS’I UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"SİVAS’I UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"CHP Gaziantep İl Başkanı Av. Mehmet GÖKDAĞ, Sivas katliamının Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Sivas Katliamının 20. yıl yıldönümünü nedeniyle bir açıklama yapan GÖKDAĞ, “2 Temmuz 1993 Cuma günü gerici  güçler tarafından 33 Aydın ve sanatçının katledilmesi Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Sivas olayları vahşice yapılan bir katliamdan öte laik Cumhuriyete, Demokrasiye ve Hukuk Devletine bir başkaldırıdır. Barışa ve kardeşliğe vurulmuş ağır bir darbedir.

Toplumsal barış ancak, bireylerin farklılıklara gösterdiği saygı ve kucaklama ile gerçekleşir.Asıl olan; dili, dini, ırkı, etnik kökeni, siyasi görüşü, ne olursa olsun , farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görmektir  . Din ve inanç adına toplumu bölmeye, kamplaştırmaya çalışan, barışa, kardeşliğe darbe vurmak isteyenler her zaman olmuştur ve olacaktır.Savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı,bizim her zaman söyleyeceğimiz “Yurtta barış,Dünya da barıştır.”

Sivas katliamını gerçekleştiren katiller mahkeme önünde  zamanaşımından kurtarabilirler,ancak   halkımızın vicdanında çoktan insanlık suçu işlemekten hüküm giymişlerdir. Başbakanın davanın zaman aşımından düşmesini “Hayırlı olsun” diyerek yorumlaması, davanın sanıklarının AKP döneminde adeta ödüllendirilerek devletin çeşitli kademelerinde görevlendirilmeleri, milletvekili seçilmelerini , bakan olmalarını sağlaması AKP iktidarının bu insanlık suçu davanın hangi tarafında olduğunun açıkça kanıtıdır.

Bir daha Sivas’ların yaşanmaması için Sivas’ın unutulmaması gerekir.Sivas Olaylarının gerçek faillerinin yargı önüne çıkması için gereken yapılmalıdır.Gerçek failler yargı önüne çıkıp yargılanmadan Sivas’ın ateşi sönmez.

Katliamın 20. yıldönümünde bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha cehalet ateşinde yakılarak öldürülen 33 aydın ve sanatçımızı saygıyla anıyor, bu tür vahşetlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“SİVAS’I UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin