SOBİO’dan GAZİANTEP’e 3 gümüş madalya!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SOBİO’dan GAZİANTEP'e 3 gümüş madalya!Genç öğrencileri sosyal bilimler alanında teşvik etmek amacıyla İstanbul Fatih Koleji’nin sponsorluğunda düzenlenen ‘10. Ulusal İlköğretim Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda(SOBİO), Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu öğrencileri kazandıkları gümüş madalyalarla Gaziantep’in gururu oldu.

Birbirinden renkli projelerin yarıştığı 10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda (SOBİO) dereceye giren öğrenciler, ödüllerine kavuştu. Türkiye’nin 51 farklı ilinden 289 projenin başvurduğu SOBİO finalinde 354 öğrenci ter döktü. Olimpiyatlar, forum, sahne sanatları, proje, takdim ve İngilizce takdim olmak üzere 5 farklı kategoride değerlendirildi.

Bu yıl ‘Vefa’ temalı gerçekleşen olimpiyata farklı ülkelerde barışın, kardeşliğin ve dostluğun yayılmasına öncülük eden  “Türk Okulları” projesi ile katılan Özel Emine Nakıboğlu Ortaokul öğrencisi Didem Koca İngilizce takdim dalında gümüş madalya alırken; Mert Karakullukçu, Muhammed Üçler Çetin, Mustafa Özalp, Furkan Kara, Enes Genç, Talha Özer ve Nefise Çalışkan isimli öğrencilerin “Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’a Vefayı” anlatan tiyatro oyunu sahne sanatları kategorisinde gümüş madalya kazanmayı başardı. Forum dalında ise yine Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’ndan Yaren Fenci, “Geleceğin dünyasında sosyal bilimler mi? fen bilimleri mi etkili olacak?” konusu ile gümüş madalya aldı.

Fatih Koleji Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninden toplamda 3 gümüş madalya ile dönen Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Gaziantep’e büyük sevinç yaşattı.

Kurum olarak amaçlarının düşünen ve üreten bireyler yetiştirmek olduğunu kaydeden Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç, “Birçok proje yarışmasında Türkiye dereceleri çıkaran öğrencilerimiz, SOBİO’da da bu geleneğini devam ettirerek, gurur kaynağımız oldular.” şeklinde konuştu.

Üreten bir neslin bugün ve gelecekte de daima başarılı olacağını belirten Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu Müdürü Süleyman Eski ise, “Öncelikle öğrencilerimizi, ailesini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bizler her alanda öğrencilerimizi bilgili, donanımlı yetiştirmeye çalışıyoruz. Kazanılan başarılar da verilen emeğin meyvesi olarak bize dönüyor. Doğru yolda olduğumuza inandığımız müddetçe başarılar gelmeye devam edecektir.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SOBİO’dan GAZİANTEP’e 3 gümüş madalya!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin