ŞÖLEN TÜRKİYE’NİN GURURU OLACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞÖLEN TÜRKİYE’NİN GURURU OLACAKÇikolata, çikolatalı ürünler ve şekerleme konusunda Türkiye’nin lider firmalarından Şölen, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde Gaziantep’te basın mensupları ile bir araya geldi.

Gaziantep’te basın mensupları ile bir araya gelen Şölen yönetim kurulu başkanı İsmail Çoban, Şölen’in Gaziantep’ten çıkarak global marka yaratma vizyonuyla istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi. Gaziantep’in şölen için ilk günden itibaren vazgeçilmez bir üretim üssü olduğunu ifade eden Çoban; “ Şölen hem markalaşmada, hem iç pazardaki liderlik yolculuğunda hem de ihracatta dikkat çekici gelişmelerine devam ediyor. Kazandığımız her kuruşu işimize yatırıyoruz. Gaziantep’te çikolata’da dünyanın en iddialı tesislerinden birini yaklaşık 160 milyon Tl yatırımla tamamlamak üzereyiz. Bu tesis sadece Gaziantep’in değil, Türkiye’nin de gurur duyduğu yatırımlardan biri olacak.

ÜRETİM ÜSSÜMÜZ GAZİANTEP

Gaziantep Şölen için ilk günden itibaren vazgeçilmez bir üretim üssü oldu. Çikolata, çikolatalı ürünler ve şekerleme üretimiyle 2012 yılını 541 milyon TL ciroyla kapattık. Bu büyüklükteki bir yapıyı daha da büyütebilmek için teknoloji ve marka yatırımlarına hız kesmeden devam ediyoruz. Biri İstanbul’da dördü ise Gaziantep’te bulunun beş tesisle dünya standartlarında üretim yapıyoruz. Tesislerimizin toplam büyüklüğü 140 bin m2. Yaklaşık 1700 kişinin çalıştığı tesislerimizin yılda 260 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor. Her geçen yıl hem markalaşma, hem de ihracat adına hedef büyütüyoruz.

ŞÖLEN TÜRKİYE’NİN GURURU OLACAKGAZİANTEP’TE TESİS İÇİN 160 MİLYON YATIRIM YAPTIK

2012 yılında Gaziantep’teki 85 bin m2 lik yeni tesisin yatırımına başladık. Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak yeni tesis tamamlandığında kademeli olarak Gaziantep’te bulunan 4 tesisi yeni yatırım alanına taşıyacağız. Tesisin inşasına 100 milyon TL yatırım ile başlamıştık, ancak yeni teşviklerle bu yatırımı 160 milyon TL’ye çıkarttık.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK ÇİKOLATA İHRACATI YAPAN FİRMAYIZ

İkramlık çikolata kategorisinde yüzde 30’luk Pazar payı ile Pazar lideri konumundayız. Bunun yanı sıra Turquality Programı tarafından da desteklenen Biscolata, Ozmo, Nutymakx markalarıyla önemli başarılar elde ettik. İhracatta Türkiye’nin en çok ihracat yapan 100 firması içerisine girdik. Her geçen gün artan iç Pazar bilinirliğimizi, dış pazarda da son hızla arttırıyoruz. 2012 yılında 188 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. 2016’da net yurt dışı satışımızı 450 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Girdiğimiz pazarların önce ihtiyaçlarını tespit ediyor, buna göre ürünlerimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yoğun ve titiz çalışmalarımızın sonucunu da bir şekilde alıyoruz. Candy Industry’nin tüm dünyadaki çikolata ve şekerleme sektöründeki firmaları ciroları, üretim tesisleri ve çalışan sayısıyla değerlendirdiği “ Küresel Top 100” listesinde 2012 verilerimizle 46.sırada yer aldık. Bu bizim için en güzel ödüllerden birisi.

GAZİANTEP’TEKİ ENDÜSTRİYEL KÜLTÜR VE SANAYİ GELENEĞİ MARKALAR İÇİN ŞANS

Şölen’in doğum yeri olan Gaziantep Türk sanayisi için önemli merkezlerden biri olmaya devam ediyor. Biz Şölen olarak burada başlattığımız sanayi yolculuğunu yine bu şehirden destek alarak sürdürüyoruz. Çünkü bu şehrin sanayi kültürüne, üretim geleneğine inanıyoruz. Yaptığımız üretimin ve özellikle de ihracatın doğal bir sonucu olarak Türkiye’ye döviz, devletimize vergi girdisi sağlıyoruz. Gaziantep’te kurumsal vergi sıralamasında 2.sıradayız. Hem şehrimize hem de ülkemize kazandırdıklarımızla motive oluyoruz. Yakın zamanda yeni tesisimizin de hizmete girmesiyle sadece Gaziantep’in değil tüm Türkiye’nin gururu olacağız.

ÇİKOLATA ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Çikolata alırken öncelikle ürünün markasına, güvenirliğine dikkat edin. Üzerinde kokolin veya kakao kaplı yazan ürünler gerçek çikolata değildir. Mat renkli çikolatalardan kaçının, parlak renkli olanları tercih edin. Çikolatanın ambalajlı olmasına dikkat edin. Çok ucuz ve taklit çikolatalardan kaçının. Gerçek çikolatanın tadı homojendir, kendine özgü aromasının ağızda uyum içinde dağılması, hızlı erimesi ve yumuşak olması gerekir. Ağızda metal tadı olmamalı ve ağız içinde, yapışkan kalıntı veya tabaka bırakmamalıdır. Tadı acı olan çikolataları almayın, ürünün taze olmadığına işarettir. Gerçek çikolatanın en belirgin özelliği, dilin üstünde bulunan zerreciklerin asla algılayamayacağı kadar pürüzsüz ve yumuşak olmasıdır. Gerçek bir çikolatanın kilo fiyatı en az 15 TL olmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞÖLEN TÜRKİYE’NİN GURURU OLACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin