STADYUM ARAZİLERİ NEDEN TOKİ’YE DEVREDİLİYOR?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

STADYUM ARAZİLERİ NEDEN TOKİ’YE DEVREDİLİYOR?Başbakan Erdoğan’ın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Serindağ, “TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan anlaşmalar gereğince 19 farklı şehirdeki, 20 yeni stadyum yapma kararı kim tarafından ve hangi kriterlere göre verilmiştir?” sorusunu yöneltti.


Serindağ, şöyle devam etti:

“TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan anlaşmalar gereğince 2’si bitmiş, 11’i inşaatına başlanmış, 7’si de ihaleye çıkacak toplam 19 farklı şehirdeki, 20 yeni stadyum yapma kararı kim tarafından ve hangi kriterlere göre verilmiştir? 20 yeni stadyum bir ihtiyaç mıdır? Yapılan veya yapılması planlanan bu stadyumlar, eski stadyumların olduğu arsalara mı, yoksa örneğin İstanbul ve Gaziantep’te olduğu gibi yeni arsalar üzerine mi yapılmaktadır?

Eğer bu stadyumlar eski stadyumların arsaları değil de, yeni arsalar üzerine yapılıyorsa, eski stadyumların arsaları nasıl değerlendirilmektedir? Bu eski stadyum arsalarının TOKİ’ye devredildiği doğru mudur? Örneğin Gaziantep’te 18 bin kişilik Kamil Ocak Stadyumu yıkılarak, şehir dışında başka bir arsaya yeni bir stadyumun yapımına başlanmıştır. Bunun gerekçesi nedir? Gaziantep Valiliği’nin, Belediye Başkanlığı’nın, odaların veya STK’ların bu konuda bir talebi olmuş mudur? Olduysa talepte bulunan kuruluş yada kuruluşlar kimlerdir? Böyle bir talep yoksa bu kararı kim vermiştir?

Kamil Ocak Stadyumu’nun 18 bin kişilik seyirci kapasitesi Gaziantep için yetersiz midir? Kamil Ocak Stadyumu’nun doluluk oranı ve maçları izleyen seyirci ortalaması nedir? Kamil Ocak Stadyum arsasının mülkiyeti, TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmış bir imar planı tadilatı ile TOKİ’ye devredilmiştir. Bu durum ‘Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmeliğe’ aykırı değil midir? Gaziantep’teki odaların ve STK’ların büyük bir çoğunluğu bu planın iptalini istemektedir. Bu anlaşma iptal edilecek midir? Benzer bir durum diğer şehirlerde de var mıdır?

Eğer Kamil Ocak Stadyumu’nun arsasının TOKİ’ye devri anlaşması iptal edilmezse, TOKİ Kamil Ocak Stadyumu’nun arsasını hangi amaçla kullanacaktır? Gaziantep Meslek Odaları’nın, STK’larının, Gaziantep halkının stadyum arsasının Kent Meydanı olarak düzenlenmesine yönelik açık bir talepleri vardır. Bu talep için ne düşünüyorsunuz? Gaziantep’te mahalli amatör takımların futbol oynadığı 21 futbol sahasından 16’sının kapatılarak, yerlerine binalar yapıldığı doğru mudur? Benzer bir durum başka şehirlerde de gerçekleşmiş midir? Spor alanlarının ve futbol sahalarının kapanmasının ve yerlerine bina yapılmasından dolayı, Gaziantep’de 256 olan kulüp sayısının 71’e, 20 bin civarında olan lisanslı sporcu sayısının da 5 bine düştüğü doğru mudur? Yeni stadyum yapılan diğer şehirlerde de benzer bir durum mevcut mudur?”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
STADYUM ARAZİLERİ NEDEN TOKİ’YE DEVREDİLİYOR?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin