STK’LARDAN GÖRÜLMEMİŞ BİRLİKTELİK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

STK’LARDAN GÖRÜLMEMİŞ BİRLİKTELİK“İHANETE SON VER, VATANA SAHİP ÇIK”

Türk Dayanışma Konseyi olarak, Türkiye Kamusen’e bağlı sendikalar, , Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, İşçi Partisi, Şehit Aileleri Derneği, Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Gaziantep İl Başkanlığı ve 70’den fazla STK “İhanete son ver, Vatana sahip çık” mitingi düzenleyerek meydanlara indi.

Gaziantep Yeşilsu Meydanında bir araya gelen STK’lar son zamanlarda İmralı ile görüşme süreci başlatan hükümeti eleştirdi. Gaziantep Kamu-Sen İl Başkanı Bekir Avan tüm STK’lar adına açıklama yaptı. Avan, yaptığı açıklamada, Fransa’da öldürülen 3 PKK’LI kadın teröristin cenazesinde yaşananları eleştirerek hükümete yüklendi.

Avan,Ülkemizde son dönem içerisinde yaşananlar, teröristlerin ülkemizde saygı ve itibar görür hale gelmesi, paçavra bayraklara sarılı terörist cenazelerine kimselerin ses çıkarmaması, bu güne kadar 30 binin üzerine cana kıymış, geçmişinde bebek katili olarak bilinen bu çapulcu sürüsünün şimdilerde muhatap alınması Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi olarak bizlere artık yeter dedirtmiştir. Bu duruma dur demek, artık yeter demek adına, bugün ilimiz Şehitler Abidesi önünde Türk Dayanışma Konseyi olarak, Türkiye Kamusen’e bağlı sendikalar, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, İşçi Partisi, Şehit Aileleri Derneği, Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Gaziantep İl Başkanlığı ve 70den fazla STK ile bu duruma HAYIR diyoruz.

Bilindiği gibi PKK terör örgütü, bu ülkede milli barışın ve kardeşliğin, demokrasinin, insan haklarının ve Türk milletinin varlığının baş düşmanıdır; emperyalist güçlerin tetikçisi ve taşeronudur.

Bu güne kadar 30 binden fazla vatandaşımızı, askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, din görevlimizi, memurlarımızı, vatandaşlarımızı vahşice ve kalleşçe öldüren bu bölücü örgütün, eli kanlı bebek katili ile iş başındaki AKP iktidarı, sözde barış ve kardeşlik adına yaptıkları açılım sürecinin son aşamasına gelmişlerdir. Adına “İmralı süreci dedikleri” bu son aşamada;
Bir yandan bölücü başı yalanıp yıkanarak, allanıp pullanarak masum, iyi niyetli, barış üvercini bir siyasal aktör olarak Türk milletinin huzuruna çıkarılırken, Diğer taraftan Türk milletinin yiğit sevdalıları, vatanseverler ve bölücü teröre karşı şanlı bir mücadele veren güvenlik üçlerimizin kahraman mensupları, barışın ve kardeşliğin düşmanları ilan edilerek aşağılanmakta ve hakarete uğramaktadırlar.

Bu haliyle adeta yedi kocalı Hürmüz’e benzeyen; insan ticaretinden, uyuşturucu kaçakçılığına her türlü kirli işin taşeronluğunu yapan bölücü terör örgütünü ve onun hapisteki başını, kendi bağımsız iradesiyle hareket eden ve bölge insanının tek temsilcisi olarak kabul eden iktidarın bu yaklaşım tarzı; aklı, izanı, tecrübeyi hiçe saymaktır. Daha da önemlisi Türk milletinin aklıyla alay etmek ve onu hiçbir şey bilmeyen, hiç bir şeyden anlamayan, tepkisiz bir toplum yerine koymaktır.

“Terörist başıyla görüştüğümüzü söyleyenler yalancıdır, şerefsizdir” diyen bir iktidar, bugün adeta övünerek yaptıkları bu işleri, hangi şeref ve haysiyet kriteri aralığında görmektedir?

İş başındaki iktidar; bölücü başının “ Türkiye’den toprak talebim yok” sözünü hangi devlet aklıyla ciddiye almakta ve görüşmeler için “sağlam bir zemin” olarak kabul etmektedir?

Bir dediği bir değini tutmayan, bir taraftan terörle mücadeleyi destekliyor görünürken diğer taraftan terörist başıyla müzakereye destek veren ana muhalefet partisinin bu çelişkili tutumu, ihanet sürecinin değirmenine adeta su taşımaktadır.

Liberal geçinen, kendini aydın sanan, görünürde dindar birçok kesimin sözde temsilcilerinin, tek merkezden çıkmış, “akan kan dursun, barış gelsin, analar ağlamasın” gibi klişe açıklamalarla müzakerelere destek vermelerini de, bu açıklamaların arkasındaki gücü de milletimizin takdirine sunuyoruz.

GENEL AF SÖZÜ VERİLMEMİŞTİR

İş başındaki iktidar “Federasyon”a giden yolu sonuna kadar açmak için çıkardığı yerel yönetimler yasasına ek olarak “AB özerklik Şartına” konulan muhalefeti tamamen kaldıracağının ve Valilerin seçimle işbaşına gelmesinin yolunu açacağının sözünü vermiş midir?

İş başındaki iktidar bu süreçte “Başkanlık Sistemi”nin anayasada yer alması için bölücü cepheye “Genel Af Sözü” vermiş midir?

Sözde açılım projesinin bu son aşamasında, artık ülkemiz terörle masaya oturmayı saklama ve gizleme gereği bile duymayan, bu yöndeki tepkilere aldırış dahi etmeyen vicdan ve hamiyet fukaralığıyla bire bir muhataptır.

Başka bir deyişle bu konuda çizme aşılmış ve iktidar, bölücü terörün kanlı limanına demir atmıştır.

Şurası iyi bilinmelidir ki, siyasileri ve yöneticileri demokrasi içinde uyaran Türk milleti, bu hayati imtihanda başarısız olanları sandıkta cezalandırmaya hazırlanmaktadır.

Biz de Türk Dayanışma Konseyi olarak, bütün sorumluları bu alanda attıkları adımları ölçerek, biçerek atmaya ve yanlıştan geri dönmeye davet ediyoruz.

Bütün olumsuz şartlara, her türlü yanıltıcı haberi yaparak tepkileri karartan, milleti yanıltan anlayış çerçevesinde dizayn edilen propagandaya rağmen, Türk milleti, devletiyle vatanıyla hür ve bağımsız olarak kıyamete kadar yaşamaya devam edecektir” dedi.

Yeşilsu’da toplanan STK’lar basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup olaysız bir şekilde dağıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
STK’LARDAN GÖRÜLMEMİŞ BİRLİKTELİK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin