Sucu, “Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Gaziantep’in 96. Kurtuluş günü ile ilgili yazılı bir basın bildirisi yayımladı.

Bildirisinde Yaklaşık 11 ay süren Fransız işgaline karşı direnen Antep halkı aç kalmış, susuz kalmış ama asla özgürlüğünden ve vatanından vazgeçmemiştir. Vatan uğruna 6317 şehit vererek adına Gazilik unvanı almayı hak etmiştir ifadelerini kullanan Sucu şunları söyledi.

“Bundan tam 96 yıl önce bastığımız bu topraklar, dünyada emsali görülmemiş bir şekilde, kahramanlık öykülerinin gerçek olarak yaşandığı topraklar olarak tarihe geçmiştir.

Ülkemiz büyük kurtuluş mücadelesine girdiği dönemde canını ve malını hiç düşünmeden, vatan toprağını kaybetmeme uğruna her şeyi göze alan Türk Milletimizin tamamı gibi Gaziantepli Halkımız da gereken vatan savunmasını yaparak şehrimizin düşman işgaline son vermiştir.

25 Aralık 1921 tarihinde sadece bir toprak savunması yapılmamıştır. Aynı zamanda ülkemizdeki milli kurtuluş mücadelesine de büyük bir destek sağlanmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ise emeği de çok büyüktür. Bizim şehrimize “Gazilik” unvanını layık gören Atamızı da rahmetle anıyoruz.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
Gaziantep halkı, Kurtuluş Savaşı sırasında kahramanlık destanı yazarak tarihe geçtiğini belirten CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ise, “Yaklaşık 11 ay süren Fransız işgaline karşı direnen Antep halkı aç kalmış, susuz kalmış ama asla özgürlüğünden ve vatanından vazgeçmemiştir. Vatan uğruna 6317 şehit vererek adına Gazilik unvanı almayı hak etmiştir.

Bu vesileyle, başta Başkomutan Mustafa Kemal olmak üzere; vatanımızın bölünmez bütünlüğü için seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, dualarla yâd ediyoruz. Tüm hemşerilerimin Kurtuluş Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sucu, “Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin