Sultan Sera sezonun rekorunu kırdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

sera-sultanMB Holding bünyesinde bulunan ve Aydın’da faaliyet gösteren Sultan Sera A.Ş. teknoloji ve bilgi kapasitelerini birleştirerek 2015-2016 kışlık sezonunun rekor üretim kapasitesine ulaştı.

Aydın’da jeotermal ısıtmalı teknolojik cam serası ile topraksız üretimde beşinci sezonu olan Sultan Sera, salkım domates yetiştiriciliğinde 2015-2016 yılının kışlık sezonu rekoruna ulaştı.

Tarıma elverişsiz arazileri, topraksız tarım metoduyla ekonomiye kazandıran ve ülkemizin doğal kaynaklarını en etkin şekilde kullanmak konusundaörnek bir proje olarak gösterilen Sera’da üretimin %90’ını kadınlar yapıyor.

Refah seviyesinin yükseltilmesi ve kalkınmanın sürdürülebilmesi bakımından üretimde kadın istihdamı öneminin altını çizen Sultan Sera Genel Müdürü Neslihan Budaklı şirketlerinin özellikle kadın istihdamının üzerinde durduğunu, civar köylere istihdam imkânı sağladıklarını ve başarılarını kadınların taçlandırdığını dile getirdi.

Sultan Sera sezonun rekorunu kırdı

Teknik donanımlarının, üniversitelerin eğitim ve öğretimi için uygun bir ortam sağlaması, Sultan Sera çalışanları açısından mesleki gelişim amaçlı eğitimlerin yanında teşvik edici bir çalışma ortam sunduğunu ileten Budaklı; “Adeta bir eğitim merkezi haline getirdiğimizseramızda, kalifiye sera çalışanları yetiştirmenin yanı sıra çevre halkına zaman zaman bilgilendirmeler yaparak seracılığın önemini anlatmayı kendimize görev biliyoruz. Başarıların timsali haline gelen Sultan Sera, çalışanlarının çok büyük kısmının bayan olmasıyla da emeğe dayalı kadın gücünün bölgede simgesi haline gelmeyi başardı.Başarımızı bir üst noktaya taşıyan emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz ”dedi

BUDAKLI; “BAŞARIMIZIN TEMELİNDE TEKNOLOJİK ALTYAPIMIZ VE SON MODEL ÜRETİM TEKNİKLERİMİZ VAR”

Biyolojik mücadele tekniğini kullanarak tarımda organik beslenmeyi hedeflediklerini ve bu kapsamda sezonu oldukça hareketli geçirdikleri söyleyenNeslihan Budaklı;“İşletmemizde gerçekleşen her türlü üretim, proses kalite sistemlerine göre sürdürülmekte ve belgelenmektedir. Bu yıl yürütülen üretim disiplinimiz ve satış stratejimizbüyük bir başarı yakalamamızı sağladı. Salkımda yakalanan kalite ve tonaj etkisi pazarlama gücümüzü artırdığı gibi satış rakamları anlamında da geçmiş yıllara göre üstünlük yakaladığımız bir yıl oldu.Gerçekleştirdiğimiz satışlar ve müşteri memnuniyetleri bizlere bir motivasyon kaynağı ve başarı hikayesi olarak geri döndü” diye konuştu.

Budaklı sözlerine; “Bu başarının temelinde; Sultan Sera’nın ileri düzeydeki teknolojik altyapısı ve son model üretim teknikleri yatmaktadır. Sadece bilgiye sahip olmak veya sadece ileri teknolojik bir seraya sahip olmak bunun için yeterli olmayıp, bu iki parametrenin kusursuz bir şekilde bir araya gelerek titiz bir şekilde uygulanması gerekmektedir” diyerek sözlerini noktaladı.

“DOĞRU ÇEŞİTLER DOĞRU UZMAN KİŞİLERİN ELLERİNE BIRAKILDIĞINDA YÜKSEK VERİM VE KALİTE KAÇINILMAZ OLACAKTIR.”

Yeni nesil seracılıktan en üst düzeyde verim alınabilmesi için, iklimlendirme, gübreleme ve sulama tekniklerindeki en son metotların, iyi bir ekiple zamanında ve doğru olarak uygulanmasıyla hedefine ulaşılabileceğini belirten Üretim Müdürü Ceyhun Cihan ise; “Geçmiş yıllarda pazarda yaşanan sıkıntılardan yola çıkarak bu sene salkım domateste kalite ve raf ömrü üzerine yoğunlaştığımız bir sezondu. Değişik strateji ve destekleyici ürünlerle istenen kriterleri yakaladığımızda pazarlama, depolama, nakliye problemlerimizi de bertaraf etmiş olduk. Şu an ki mevcut tonajımızı25-27kg/m2 olarak ölçmüş olup, işçiliğimiziise geçmiş yıllara göre  % 34 oranında düşürdük. Çalışanları belli bir sorumluluk bilinci ile görevlendirmenin ve operasyonların doğru zamanlarda yapılması ve sistem dâhilinde uygulanmasınınverdiği güzel sonuçlarından kendimize bir başarı yarattık.Bu sene özellikle iklimlendirme konusunda mevcut radyasyon koşullarına göre uyguladığımız 12 periyotlu iklim stratejisi, bitki üzerinde en üst düzeyde fayda sağlamıştır. Şartlar ne olursa olsun, doğru çeşitler, doğru uzman kişilerin ellerine bırakıldığında yüksek verim ve kalite kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Kalite ve verim artışında sektörde lider firma olduklarını vurgulayan Üretim Müdürü Cihan,MB Holding çatısı altında ekip olarak adlarından sıkça söz ettireceklerine inandıklarının altını çizerken Başarı en büyük mutluluktur ilkesinden ayrılmayacaklarını belirterek sözlerine son verdi.
 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sultan Sera sezonun rekorunu kırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin