Suriyeli öğrenciler Gaziantep’te karne sevinci yaşadı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriyeli öğrenciler Gaziantep’te karne sevinci yaşadıÜlkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen Suriyeli mültecilerin çocuklarının eğitim gördüğü Büyükşehir Belediyesi Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde karne sevinci yaşandı.

İlköğretim sınıfında okuyan öğrenciler için düzenlenen programda minik öğrencilere karneleri ile birlikte çeşitli hediyeler de verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GAMEK Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende okul ile ilgili bilgiler veren GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, toplamda 2 okulda bin 300 öğrenciye Arapça, İngilizce ve Türkçe müfredatında eğitim verdiklerini söyledi.

Merkezde, 34 öğretmen ve rehber ile ilköğretim öğrencilerinin yanı sıra 400 yetişkine de Türkçe eğitimi verdiklerini ifade eden Dündar, “Ülkelerindeki savaştan dolayı ülkemize ve dolayısıyla Gaziantep’e gelen Suriyeli misafirlerimize Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kapılarımızı açtık. Bu minik öğrencilerimiz için iki tane okul yaptık ve hemen eğitimlere başladık. Eğitimlerin yanı sıra öğrencilerimize sınıflarda terapi seansları, tiyatro, sinema, ebru yapımı, mozaik, piknik ve çeşitli sosyal aktivite programları uyguluyoruz” diye konuştu.

Dündar, okuldaki tüm masraflar ve ihtiyaçların GAMEK tarafından karşılandığını, eğitimin Suriyeli öğretmenler tarafından Suriye müfredatında, yabancı dil olarak da Türkçe ve İngilizcenin öğretildiğini kaydetti.

Karnelerini alan Suriyeli minik öğrenciler, Türkiye ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek, karne sevinçlerini kameralara yansıttılar.

Tören, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol ile Türkçe eğitimini veren Zirve Üniversitesi Öğretim Üyelerinin öğrencilere karne dağıtmasıyla son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suriyeli öğrenciler Gaziantep’te karne sevinci yaşadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin