Suriyeliler evlerine dönüyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

goz-idaresiCerablus’ta hayat normale dönüyor. Suriyelilerin Cerablus’a dönüş sevinci görülmeye değer.

Fırat Kalkanı Harekatıile DAEŞ terör örgütü militanlarından temizlenen Cerablus’a dönmek isteyen Suriyeli misafirler, bugün öğlen saatleri itibariyle açılan Karkamış Gümrük Kapısından geçiş yapmaya başladılar.

Karkamış ilçemizde toplanan ve Cerablus’a gitmek istediğini beyan eden misafirler, Göç İdaresi tarafından ilçede kurulan mobil hizmet aracında gönüllü geri dönüş başvurusu yaptılar.

Kapının geçişlere açılması ve Cerablus’a dönmek için müracaat eden 312 Suriyeli, Göç İdaresi yetkilileri tarafından yapılan kayıtların ardından memleketlerine kavuşma heyecanını yaşadılar.

Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu ilk kafiledeki Suriyeli misafirler “Doğup büyüdüğümüz topraklar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlerden temizlendi. Çok şükür bu günleri de gördük. Artık memleket hasretimizi bitirmek istiyoruz. Yakınlarımızı özledik. Türk askeri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Allah razı olsun. Bize yıllardır ev sahipliği yaptılar. Biz Türkiye’den memnun ayrılıyoruz. Bizi DAEŞ’ten kurtardıkları için minnet ve şükran duyuyoruz” diye konuştular.

suriyeliler-donuyor

Gaziantep Valiliği İnsani Yardım Koordinatörü olarak görevli Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu yaptığı açıklamada; Karkamış ilçemizin karşısında bulunan ve terör örgütlerinden temizlenen Cerablus’un,Sayın Valimiz Ali Yerlikaya’nın talimatları doğrultusunda hertürlü altyapısı hazırlanmaya devam ediyor.Cerablus’u tekrar yaşanabilir bir yer haline getirmek için başta insani yardım olmak üzere, her türlü çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

Vali Yardımcısı Çakıroğlu, insani ihtiyaçların da bugün hizmet vermeye başlayanKarkamış sınır kapısından nakledileceğini,elektrik temini konusunda TEDAŞ’ın çalışmalarının devam ettiğini, Cerablus’aen kısa zamanda elektrik ve su verileceğini ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Halil Şaşmaz yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldan bu yana kapalı olan Karkamış Sınır kapısının, terör tehlikesinin sona ermesi nedeniyle tekrar hizmet vermeye başladığını, geçişleri kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Göç İdaresi Müdürü Oktay Bahçeçi ise yaptığı açıklamada bugün itibariyle Gaziantep Valiliğimize gönüllü dönüş işlemleri için müracaat eden 312 kişi yapılan resmi işlemleri sonucunda Karkamış Gümrük Kapımızdan ülkelerine gönderiliyor. Suriyeli misafirlerimizin sevinç ve heyecanını paylaşıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suriyeliler evlerine dönüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin