SURİYELİLER GÜL’Ü BÖYLE KARŞILADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SURİYELİLER GÜL’Ü BÖYLE KARŞILADICumhurbaşkanı Abdullah Gül Kilis’te incelemelerde bulundu. Gül, Kilis Elbeyli’de konteyner kenti ziyaret ederek Suriyelilerle kucaklaştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kilis ziyaretinde gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gül, Kilis Valiliği, Kilis Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ve tarihi eski hamam ziyaretinin ardından Kilis meydanını dolduran Kilislilere seslendi. Elbeyli Koyteyner kentini ziyaret eden Gül,  burada Suriyeli mülteciler tarafından atılan sloganlar ve halaylarla karşılandı. Gül’e Kilis ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki heyet Tarihi hamamı yakından inceleyerek, hamamla ilgili bilgiler aldı. Hamam içinde kendisine ikram edilen menengiç kahvesini eşi Harünnisa Gül ile birlikte içen Cumhurbaşkanı Gül, el işlemeleri ve bakır işlemelerin sergilendiği stantları da ziyaret etti. Burada Hayrünnisa Gül beğendiği bakır işlemeli bir tas satın aldı. Gül çifti ardından, Kilis katmerinin yapılışını izleyip, tadına baktı. Gül çifti daha sonra, bir esnaf tarafından kendileri için yapılan Türk Bayraklı yorganı aldı.

SURİYELİLER GÜL’Ü BÖYLE KARŞILADICumhurbaşkanı Abdullah Gül meydanda Kilislilere seslendi. Gül, “Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin tutuklu milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın uzun tutukluk nedeniyle haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararını çok önemli gördüğünü belirterek, “Herkesin farklı farklı baktığı, toplumun farklı farklı bakış açılarının olduğu bir dosyada, Anayasa Mahkemesi’nin oybirliğiyle kararı vermesini çok daha önemli görüyorum. Bunu, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, evrensel hukuk standartlarının geçerliliği açısından çok önemli görüyorum. Ayrıca, dünkü karar, siyaset, dünya görüşü, ideoloji, bir sürü subjektif kanaatlerin çok karıştığı bir dosyadır. Herkesin farklı farklı baktığı bir dosyadır. Toplumun farklı farklı bakış açılarının olduğu bir olay, bir dosyadır. Böyle bir dosyada, Anayasa Mahkemesinin oybirliğiyle, bütün üyelerinin oybirliğiyle kararı vermesini çok daha önemli görüyorum. Bunu, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, evrensel hukuk standartlarının geçerliliği açısından çok önemli görüyorum. Bunu bir güvence olarak da görüyorum açıkçası.

FARKLI GÖRÜŞLER OLABİLİR
Toplumda farklı görüşler, farklı siyasi, ideolojik bakışlar olabilir, hatta zaman zaman belli bir konu etrafında bölünmeler de olabilir ama iş, mahkemenin, hâkimlerin önüne geldiğinde eğer hakimler oybirliğiyle böyle bir karar verdilerse bunu çok daha anlamlı buluyorum. Ümit ederim ki bu da iyi anlaşılır. Ayrıca bu kararla, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, evrensel hukukun geçerliliği bir kez daha Anayasa Mahkemesi tarafından gösterilmiş oldu. Bunun Türkiye dışında da çok dikkatli bir şekilde izleneceği kanaatindeyim” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, milletvekillerinin tutukluğuyla, genel tutukluluk sürelerinin uzunluğuyla ilgili daha önceki açıklamalarının kamuoyu tarafından bilindiğini ifade ederek, “Dolayısıyla bu bakımdan da ayrıca memnun oldum” ifadesini kullandı.

KİLİS’TE DERSHANELERDEN GÜL’E MESAJ VARDI

Kilis’te dershaneler günler öncesinde billboardlara verdikleri ilanlarla dikkat çekmiş ve dershanelerin kapatılmasına tepki göstermişti. Gül’ün Kilis ziyareti sırasında dershane çalışanları açtıkları “ Gül yüzlü güzel insan, Hoş geldin. FEM dershanesi” “ Dershaneler kapatılmasın” pankartları ile hükümete mesaj vermeyi ihmal etmedi.

GÜL, ELBEYLİ’DE SURİYELİLERLE KUCAKLAŞTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ve beraberindeki heyetle Kilis’in Elbeyli ilçesinde bulunan konteyner kenti ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül burada ilk olarak kendisini bekleyen kalabalığı selamladı. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra hazırlanan platforma çıkarak kalabalığa seslendi. Cumhurbaşkanı Gül’ü dinleyen grup, Suriye ve Türkiye bayraklarını açarak sevgi gösterilerinde bulundu.

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İSTEYEN SURİYE HALKI;

Cumhurbaşkanı Gül, “Devletlerimiz ayrı ama birbirimize komşu akraba bağlarımız olan ve bir birimizi yakinen takip etmemiz gerektiğinde sahiplenmemiz ve gerektiğinde de böyle kucak açmamız gereken hukukumuz vardır sizlerle. Bugün sizin memleketinizde yani Suriye’de olup bitenler hepimizin ciğerini dağlamakta hepimiz çok büyük bir üzüntü duymakta ve sizin acılarınızı derinden hissetmekteyiz. Bizim bütün arzumuz bu bölgede, Türkiye, Suriye, Irak gibi bölgedeki bütün ülkeler arasında kardeşliğin huzurun istikrarın olması ve herkesin ülkesinde mutlu olup dayanışma ve işbirliği içinde olmasını arzu etmekteyiz ve hep politikalarımız bu yönde olmuştur. Özgürlük ve demokrasi isteyen Suriye halkına topla tüfekle karşılık verildi. Sizler memleketinizde daha mutlu olmak için, daha özgür olmak için başınız dik yaşamak için yani iyi yönetilmeyi istediğinizde maalesef sizin üstünüze silahlar, tanklar, topla ve füzeyle geldiler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül,eşi Hayrünnisa Gül ve beraberindeki heyet konteyner kent içinde bulunan anaokulunu ziyaret etti. Burada minik öğrencilerle oturan Gül çifti minik Suriyelilerin seslendirdiği şarkıları dinledi. Daha sonra Suriyeli bir minik kız İstiklal Marşı’nı büyük bir coşkuyla okudu. Gül, Suriyelilerle konuşarak onları dinledi ve iyi dileklerini iletti.

NARKOZ HABER

Fotoğraflar için tıklayın!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=428372090621888&set=a.428370103955420.1073741853.100003473025117&type=1&theater

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SURİYELİLER GÜL’Ü BÖYLE KARŞILADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin