“Tarımsal sanayi ihracata güç katacak”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"Tarımsal sanayi ihracata güç katacak”Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ‘ Türkiye’nin geleceğinin tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı olduğunu söyledi.

ABD’de yayımlanan ve dünyanın en itibarlı iş dergileri arasında gösterilen Fortune’nin 2013 verilerine dayandırarak Türkiye’nin en büyük 500 şirketini belirlediği raporu değerlendiren GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, İSO 500’den sonra, Gaziantep’in Fortune 500’de de üst sıralarda yer almasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

‘Fortune 500 raporunda  Türkiye sırlamasında kendine 6.sırada yer bulan Gaziantep’in,  16 şirketle  en büyükler  listesine girme başarısı gösterdiğini açıklayan Tiryakioğlu, bu şirketlerin 7’ sinin ise GTB üyesi firmalardan oluştuğunu dile getirdi. ‘İSO 500’ ve ‘Fortune 500’gibi büyük ölçekli araştırmaların sanayi ve kalkınmada  tarım sektörünün önemini  bir kez daha gözler önüne serdiğin kaydeden  Tiryakioğlu, ” Dünyanın en önemli tarım merkezlerinden biri olan ülkemizin  ekonomi alanındaki geleceği  tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı. Katma değeri yüksek tarımsal sanayi ürünlerinin  üretiminin arttırılması ve teşvik edilmesi  ihracatçılarımızı dünya pazarlarında önemli  noktalara  taşıyacaktır” dedi.

Türkiye’de tarım-sanayi entegrasyonun sağlanması için, tarım ihtisas organize sanayi bölgelerine ihtiyaç duyulduğunu belirtenTiryakioğlu, “Bugün ülkemizde birçok sanayi kolunun ham maddesini karşılayan tarım sektörü ekonomideki önemini ve cazibesini her geçen gün arttırarak hissettirmekte. Ürün bandını geniş tutan Türk üreticisi ve işletmecisi kurulacak olan tarım ihtisas organize sanayi bölgeleri sayesinde  uluslar arası pazarlarda daha rahat rekabet edebilme imkânı bulacaktır. Dolayısıyla iç pazarı rahatlatıp, ihracatı olumlu yönde etkileyecek olan bu hamleler,  ülkemizin 2023 ihracat hedefleri  içinde önemli bir atılım olacaktır” diye  konuştu.

"Tarımsal sanayi ihracata güç katacak”
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Tarımsal sanayi ihracata güç katacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin