Tarkan Kadooğlu, “Tahir Elçi bir barış elçisiydi”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden  Diyarbakır Baro BaşkanıTahir Elçi için “bir barış elçisiydi” dedi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı basın açıklamasında Kadooğlu, Diyarbakır’da yaşanan çatışmalar sonucunda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit polisler Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

Tarkan Kadooğlu açıklamasında; “Tahir Elçi, ülkemizin yetiştirdiği değerli bir hukuk adamı, insan hakları savunucusu ve barış elçisiydi. Bölgede sevilen, sözü dinlenen ve saygı gören bir kişilikti. Ölümü ülkemiz için bir kayıptır. Zira kendisinin, demokrasimize, barışımıza katkı sağlayacağı çok şey olacaktı. Dolayısıyla üzüntümüz büyük.”

Kadooğlu şiddet ortamının bu gibi saldırılara zemin olduğunu belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü. “Bu kayıp, bize huzurun, güvenin, barışın ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Çözüm sürecinin bir an önce tekrar başlaması ve barış ortamının yeniden tesis edilmesi hayati bir konudur. Hem Tahir Elçi hem de bu olayda şehit olan polislerimize karşı bu sorumluluğumuzun olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin her metrekaresinde huzur, güven, barış ve kardeşlik ortamının tesis edilmesi için hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Tahir Elçi de her an, her yerde bunun için çalışan biriydi. Hepimizin başı sağolsun. Talebimiz bu olayın faili meçhul olarak kalmaması ve faillerin bir an önce bulunarak adalet karşısına çıkarılmasıdır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tarkan Kadooğlu, “Tahir Elçi bir barış elçisiydi”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin