TAŞDOĞAN’DAN ZAM TEPKİSİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TAŞDOĞAN’DAN ZAM TEPKİSİMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait ulaşım araçlarına yapılan %25 ila %50 oranlarındaki zamma tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu zamlardan dolayı birçok şikâyet aldıklarını ve bu konuyu gündeme getirmek gerektiğini vurgulayan MHP İl Başkanı Taşdoğan, halkın parasıyla halka zulmeden anlayışı kabul etmediklerini söyledi. Konuyla ilgili olarak yazılı açıklamada bulunan Taşdoğan şöyle devam etti; “Bilindiği üzere 1 Kasım 2014 tarihi itibariyle, Gaziantep halkına hizmet veren ve kullanıcılarının çoğunluğunu, öğrenci, memur, emekli ve dar gelirli vatandaşlarımızın oluşturduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait ulaşım araçlarına %25 ila %50 oranlarında zam yapıldı. Partimize gelen yoğun şikâyet ve talepler üzerine böyle bir açıklama yapma zorunluluğu duymuş bulunmaktayız, daha öncesinde bu fahiş oranlar uygulanmaz düşüncesinde idik ancak bazılarında vicdan kalmadığına şahit olduk.25- 50 kuruşa denk gelen zamlar yapanlar içinküçük rakamlar olabilir, onlara komik de görünebilir ancak bu ulaşım aracını kullananlar için çok ciddi rakamlar. Bu zamlar öğrencinin harçlığına el konulması, çalışanın emeğinin ekmeğinin gasp edilmesidir. Çünkü yapılan zam ile ayda kullanıcılara ciddi maliyet yüklemiştir. Zammı yapanlara soruyorum siz hiç emekli yada öğrencinin imkanları ile yaşamak zorunda kaldınız mı?”

“ŞİRKET BELEDİYECİLİĞİ ANLAYIŞINA SAHİPLER”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin şirket belediyeciliği anlayışında olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu yaptığı halk için belediyecilik yapmadığının ispatıdır, ‘şirket belediyeciliği’ anlayışı ile hareket ediyor, adeta ticari bir işletme gibi çalışıyorlar. Oysa kibelediyeler tüm Gaziantep halkınındır. Halkın parasıyla halka zulmeden bu anlayış kabul etmiyoruz. Hangi ücretlinin maaşına bu oranda zam yapılmıştır ki belediye yetkilileri bu kadar duyarsız, fütursuz zam oranlarını Gaziantep halkına reva görmüştür? Toplu ulaşım halkımızın en temel insan hakkıdır, belediyelerin zamlarla halkımızın canını acıtmaya onun rızkını gasp etmeye hakkı yoktur. Halkın parası ile alınan araçlar, yapılan zamlarla halkımız tarafından kullanılamaz hale gelmiştir. Ancak insanlar yine mecburiyetten bu araçlara binmek zorunda bırakılmaktadır.Oysa toplu ulaşım, çağdaş normlarda, kaliteli, ucuz ve erişilebilir olmalıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahinbu zammı yaparken“kenti beraber yöneteceğiz” dediği hangi siyasi parti, STK, oda, dernek veya vakıfla istişare yapmıştır merak ediyor, toplu taşıma araçları arasında ki dengeyi sağlamak için Ulaştırma Koordinasyon Merkezi  (UKOME) kararı sonucu bu zam kararının alınmasının bahane edilmesini kabul etmiyoruz. UKOME Kurulunda bulunan bu karar imza atanların eve tramvay veya belediye otobüsü ile gitmek gibi bir sıkıntıları varmıdır, olsaydı sırf ekonomik olduğu için tramvay duraklarında bekleyen insanları anlayabilirlerdi.

“TRAFİK SORUNU DAHA DA ARTACAK”

Bu zamların trafiği de olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyen İl Başkanı Taşdoğan,” Bu ve benzeri zamlar Gaziantep’in içinden çıkılması zor bir hal alan ulaşım sorunun, trafik keşmekeşinin daha yoğunlaşması anlamına geliyor. İnsanlar bu zamlardan sonra İbrahimli’den, Akkent’ten, Karataş’tan, Üniversite ve Binevler’denözel araçlarını kullanarak şehir merkezine yoğunlaşacak, trafik sıkışıklığı daha da artacaktır. Hâlbuki insanların toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesine ihtiyaç var. Bu sıkışıklığın artmaması için, yeni alınan tramvaylar hizmete sokulmalıdır. Otobüs, dolmuş, halk otobüslerine uygulanan ayrı ücret tarifeleri kaldırılmalı en ucuz ve en makul rakamlar ile şehir içi taşımacılığı yapılmalıdır. Büyükşehir belediyesinin plansız ve hesapsız şekilde yapılan harcamalarının faturası halka yüklenmemeli, ulaşıma yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir” şeklinde konuştu.

“FATMA ŞAHİN’DEN CEVAP BEKLİYORUZ”

MHP Gaziantep İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan açıklamalarının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sorular sorarak bu soruların cevaplarını beklediklerini söyledi. Taşdoğan; “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e soruyoruz, Ülkede hangi ücret grubuna %50 zam yapıldı ki siz ulaşıma bu zammı yaptınız? Enflasyonun %10, kamu çalışanına emekliye %5-8 oranında zam yapılmışken siz hangi mantıkla %50 zammı yaptınız? Sosyal belediyecilik anlayışınızda toplu taşıma ücretlerine zam yaparsak binen azalır bu sayede binenler rahat eder düşüncesi mi hâkimdir?” şeklindeki sorularını cevap almak üzere sıraladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TAŞDOĞAN’DAN ZAM TEPKİSİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin