Taşıma suyla değirmen dönmez Hasan Başkan

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun süredir alarm veren susuzluk için önlem almayan, proje üretmeyen başkan yaptığı açıklamada Susuzluk çeken vatandaşlara ver yansın etmiş. Açıkçası uzun zamandır Seve Barajını gördükçe çok endişeleniyor ve Kilislilerin susuz kalmasından korkuyordum.

Geldiğimiz noktada ne yazık ki Kilislilerin susuzluk çilesi hayatlarını olumsuz etkiliyor ve şu sıcak günlerde su ile terbiye ediliyorlar.

27 Haziran 2016 yılında gazetemizin manşetinden verdiğimiz “Seve Barajı’nda sular çekiliyor, balıklar ölüyor” Haberinin üzerinden 2 yıl geçmiş. Seve Barajında ki suyun azalması tabiî ki daha öncesine dayanıyor. Son beş yılda SEVE-BARAJI bir türlü dolmadı. Yağmur yağsın diye dualar edildi ama nafile… Baraj bir türlü dolmadı… Balıklar öldü, bitkiler kurudu.

Uzun süre önce başlayan susuzluk sorununu kalıcı çözüm için masaya yatırmak yerine Kilislilere ver yansın etmek bence bir başkana yakışır davranış değil.

Başkana sormak isterim Kilis’te birçok hizmete imza attınız örneğin Resul Osman Mesire alanı bunlardan bir tanesi; Yanlış anlaşılmasın bu güzel bir hizmet. Olması gerektiği gibi… Ancak buraya ne kadar harcandı merak ediyorum. Su insanın yaşam kaynağı olan bir ihtiyaç. İnsanoğlunun yaşamak için önce suya ihtiyacı vardır. Su olmayınca mesire alanına ne gerek var.

Vatandaşa israftan para cezası keserken suyu boşa harcayan yine belediye değil mi?

Vatandaş refüjleri suladığınız su ile ulu orta yerde banyo eder olmuş.

Kilis Belediye Başkanımız Hasan Kara, su kesintisini fırsat bilerek özellikle sosyal medya üzerinden kendilerini yıpratma kampanyası yürüten haysiyet cellâtlarının adeta bir define bulmuş gibi halk ile aralarını açma çabalarını esefle takip ektiklerini söylemiş. Hasan başkan susuzluk nedir biliyor musunuz? İnsanlar susuzlukla mücadele verirken sizi eleştirmelerini neden cellâtlık olarak nitelendirdiniz anlamış değilim. Bu açıklama ile siyasetçi olarak, bunu fırsat bilip siz farklı bir cellatlık peşine düşmüş olmuyor musunuz?

Su sorununu çözmek için geç kalmadınız mı?

Bu sadece sizin değil üst düzey yetkilerinde sorumlu olduğu bir durum. Kanaatim o ki  bakanlık düzeyinde destek alamamış olabilirsiniz. Yada yeterince arkanızda durmamış olabilirler. Ben buradan yetkililere de sesleniyorum. Kilislilerin su sorununa kalıcı çözüm için başkanın arkasında durun. Bürokrasi bu ulkedeki aşılması en zor iştir bilirim… Bu konuda böyle bir durum var ise arkanizda da dururuz.

Kuyular açarak susuzluğu önleyemezsiniz. Taşıma suyla değirmen döner mi hiç başkan!

Yer altı kaynaklarını tüketerek kısa süreli çözüm bulmuş olursunuz. Kilis’in hayat damarı SEVE Barajında suların çekildiğini yeni mi gördünüz? Neden şimdi çözüm aramaya başladınız. Keşke 4-5 yıl önce geleceği görüp kalıcı bir adım atsaydınız, proje üretseydiniz. Belki de bugün sona yaklaşır, açılış kurdelesi keserdik.

Allah aşkına başkan bu işin tek sorumlusu şimdi VATANDAŞ mı oldu?

Açıklamanız da ki şu satırlarda dikkatimi çekti doğrusu; “Kentimizde günlük su tüketimi ortalama 30 bin tondur. Seve barajında ne yazık ki 3 gün kentimize yetecek su miktarı bulunmaktadır. Bunun başlıca nedeni kuraklık ve şehrimizin iki katına çıkan nüfus yoğunluğudur. Bir yıldır çeşitli vesilelerle defalarca dile getirdiğimiz suyu idareli kullanın çağrısının nedeni bu kesintileri yaşamamak içindi. Bugün geldiğimiz nokta bu kesintileri yapmaya bizleri mecbur bırakmıştır”

Ben yıllardır Gaziantep-Kilis arası mekik dokuyorum. Seve Barajından geçerken su artıyor mu diye her seferinde kafamı kaldırıp baraja bakıyorum. Benim 5 yıl önce gördüğü mü siz şimdi görmüş olamazsınız. Sonra susuzluk sorununu siyasette ilişkilendirmeniz doğru değildir. Halk susuz, vatandaş susuz, Kilisliler susuz başkan.

Umarım Kilisliler 2050 yılına kadar susuz kalmaz. Afrin Barajı ne zaman biter Kilis’e su ne zaman gelir bilinmez. Ne kadar çabuk o kadar MUTLULUK…

Kilisliler uzun zamandır kuyulardan su kullanıyordu. Demek ki kuyularda kurudu. Siz de açıklamanız da belirtmişsiniz park ve bahçeleri şebeke suyundan sulamıyoruz. Kuyunun şebekeden çok farkı yok sanırım başkanım.

Kaldı ki su hijyen için çok önemlidir. Lokantalar,oteller, kasaplar, vb işletmeler hijyeni sağlayamaz ise vatandaş temizlik için gerekli suyu sağlayamaz ise Allah korusun Kilisliler çok ciddi SAĞLIK sorunlarıyla da karşı karşıya kalabilirler. Bu durumu göz ardı etmemek lazım…

Ankara’da önemli temaslarda bulunduğunuzu biliyoruz. Umarım en kısa sürede susuzluğa çözüm bulursunuz. Ama bu sorun o kadar ciddi bir sorun ki 9 kuyu sorunu çözecek gibi gözükmüyor. Dua edelim de yağmurlar başlasın, Seve Barajı dolsun.

Gereksiz yere su kullanarak su israfına yok açan şahıslara kabahatler kanununa göre 259 TL ceza kesmeniz aslında güzel bir uygulama. Yalnız bu uygulama susuzluk çekerken değil sular şarıl şarıl akarken de uygulanmalı. Uygulanmalı ki israf önlesin, kuraklık kapıya dayanmasın.

Kilis son 5 yılda, çok sınavdan geçti başkan. Biz bunların farkındayız. Füzeler, Suriyeli misafirler ve dahası… Yapacak bir şey yok. Gaziantep –Kilis arası mekik dokuyan bir Gazeteci olarak hem Kilis’in hem Gaziantep’in sorunlarını çok iyi bilen biriyim. Yaptığınız hizmetleri görmemezlikten gelmek tabi ki olmaz. Kilis’e vermiş olduğunuz hizmetler için tabiî ki sizlere minnettarız. Minnettarız da her eleştiride başkalarını suçlamak yerine biraz hoşgörülü davransanız. Hani arada bir siyaseti bir kenara koyup Kilis Belediye Başkanı olsanız diyorum. İnanıyorum Kilisliler bu sınavı da atlatacak.

Bu konu da biraz ihmalkâr davrandığınızı kabullenmelisiniz. Yoksa haysiyet cellâtlığı ile suçladığınız bazı kimselere veya Kilislilere haksızlık etmiş olursunuz. O Kilisliler ki son beş yılını kelle omuzda geçirmiş, elini taşın altına koymuş, dünyaya insanlık dersi vermiştir.

“Aşı pişiren yağ olur, gelinin yüzü ağ olur” demiş büyüklerimiz. Siz güzel şeyler yapın, sonra yaptığınız işlerden övünmek için hakkınız olsun.    “Aş tuz ile, tuz oran ile”

Saygılarımla… HOŞÇAKALIN!

Taşıma suyla değirmen dönmez Hasan Başkan

Taşıma suyla değirmen dönmez Hasan Başkan

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Taşıma suyla değirmen dönmez Hasan Başkan

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin