TAYYAR, DERİNLERE DALDI…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TAYYAR, DERİNLERE DALDI…Uzun yıllardır Türkiye’nin gündeminden düşmeyen derin devletle mücadele ettiğini söyleyenler bir başka derin devlete hizmet etmeden mevcut derin devlete inemezler. Tüm dünya ülkelerinde derin devletlerin mevcut olduğu gibi ülkemizde de bir yapılanma söz konusudur. Fakat yolsuzlukla mücadele ettiklerinin altını çizen Şamil Tayyar’a yürekten inanmak istiyorum ama Ergenekon ve Balyoz davaları kadar Deniz Feneri davalarının üzerinde de durulsa, kendi içlerinde kurulan paravan şirketlerle de bir o kadar mücadele edilse emin olun bu mücadeleye yürekten katılırdım. Ama akılımda ki soru işaretleri???????

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından hafta sonunda düzenlenen kahvaltıya katılan, gazeteci-yazar ve hali hazırda Ak Parti Gaziantep Milletvekili olan Şamil Tayyar yine kendini tutamadı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te gazetecilerin kendi aralarında parçalanmış ve bölünmüş bir yapıya sahip olduklarını belirten Tayyar, bugüne kadar böyle bir toplantı yapılamamasının nedenini parçalanma, bölünme olarak niteledi ve hatta Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen toplantıya katıldığı için çoğu meslektaşının da kendisine gönül koyduğunu söyledi. Tayyar ayrıca Gaziantep’te bir türlü örgütlenmeyi beceremeyen Gaziantep Medyasını, yaşanan olaylarla ilgili olarak düzgün analiz yapamama ve yerel Ergenekon’a sahip çıkma konusunda da bir hayli eleştirdi.

Şamil Tayyar yine yaptığı yapacağını ve toplantıda yaptığı gaflarla kendini zor duruma sokmayı başardı. Kerçe arkasında duramayacağı bir konuyu dile getireceğini sanmıyorum ama yine biraz başı ağrıyabilir. Gazetecilik mesleğinin vermiş olduğu alışkanlıktan olsa gerek sivri diliyle, Valisinden tutunda, Emniyet Müdürlüğünün geçmiş yapısına ve Medyada dahil olmak üzere bir hayli esti gürledi. Tayyar’ın konuşmalarında iki nokta üzerinde takıldım kaldım. Tayyar, Gaziantep’te yerel bir Ergenekon’dan bahsederek bunun Emniyet ayağının çökertildiğini, Yargı ve Adliye ayağının ise henüz çökertilemediğini söyledi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından bir dizi dinlemelerin yapıldığını da belirten Tayyar, bu dinlemelerin yapılıp yapılmadığını Emniyet Müdürüne sorduğunu ve Emniyet Müdürünün böyle bir şey yok demesi üzerine dinleme yapılan kişilerin listesini ve dinleme kayıtlarını Emniyet Müdürünün önüne koyduğunu söyledi. Aklıma hemen şu sorular geldi. Emniyet Müdürlüğü kafasına göre istediği kişinin numarasını dinleyebiliyor mu? Sayın Şamil Tayyar dinlemelerin yapıldığını nereden öğreniyor? Tayyar, bu dinleme kayıtlarını hangi çevresini kullanarak, nasıl elde ediyor? Acaba numaramı versem Sayın Tayyar benim de dinlenip dinlenmediği öğrenebilir mi? Bir taraftan derin devlet, Ergenekon, balyoz diye feryat figan ederken, diğer taraftan çıkıp “Bende yıllardır bu işlerle uğraşıyorum ve iyi kötü bizimde bir çevremiz var” diyerek dinleme kayıtlarına ulaştığını ve Emniyet Müdürünün önüne koyduğunu söylemenin ben çok da etik olmadığını düşünüyorum. Çevresi olan herkes bu işleri yapabiliyor ve sizde bu kayıtları alırken çok rahatlıkla alabiliyorsanız lütfen bundan sonra derin devletten bahsetmeyin. Ayrıca avukatlık yönünüzüde bu toplantıda öğrenmiş bulunuyorum her dosyayı inceleyen hemen kanatini oluştursa bu ülkede yargıda biriken hiçbir dosya kalmaz.

Bildiklerini açıkladığında herkesin dudaklarının uçuklayacağını söyleyen Tayyar bu kadar bilgi ve belgeyi nereden ve nasıl alıyor? Kimler neyin karşılığında bu bilgi ve belgeleri sızdırıyor. Sürekli olarak derin devlet ve Ergenekon’dan bahseden Tayyar, derin devletin her ne kadar dizlerinin üzerine çökmüş gibi gözükse de henüz bitmediğini belirterek, “rehavete kapılırsak yarın güç kaybettiğimiz anda bunlar sırtımızda tepinir ve AK Partiye asla hayat hakkı tanımazlar” diyerek gelecekte çok kötü şeyler yaşayabileceklerinin sinyalini veriyor. Sayın Tayyar sadece bir milletvekili olmaktan çok gazeteciliğin vermiş olduğu dinamizm ile farklı şeyler yapmak ve faydalı olmak istiyor. Konuşmalarının büyük bir kısmına yürekten katılıyorum ve rutinden uzak çalışmalarını takdirle izliyorum. Naçizane, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir hukuk devleti olduğunu ve herkesin çalışmalarını hukuk kuralları içerisinde yürütmesi gerektiğini de tekrar hatırlatmak istiyorum. Eğer bu memlekette ki her ünlü gazeteci devlet sırrı niteliği taşıyan belgelere ulaşabiliyorsa hemen sormak lazım mücadele ettiğiniz Ergenekon derin devletinin hemen arkasında başka bir devlet mi yatıyor?

TAYYAR, DERİNLERE DALDI…

Bir zamanların milliyetçi mafyalarından İnci baba, Nihat Akgün, Sedat Bucak ve diğerleri aklıma geldi birden onlar gitti yerine anti milliyetçi mafya geldi. İstanbul Aksaray’dan tutun Bodrum sahillerine kadar uzanan mafya Kürt mafyasıdır. Değişen ne oldu? Sadece sermayenin aktığı yön! Ergenekon gider bir başka derin devlet gelir Sayın Tayyar bende sizin bu kadar çok istihbarat ağınızın olmasını kurumlarda bir başka yapılanmanın kurulmasına bağlıyorum. Yoksa devlet sırrını açıklamak ve bir başka şahsa vermekte zaten bir suç teşkil eder. Gazeteci kimliği olup da yıllarca bu şehirde görev yapanlar bu bilgilere ulaşamıyorsa eğer, içeriye girip çıkan iki gazeteciden bahsettiniz merak ettim onların benzerleri size destek oluyor olabilir mi?

Mücadeleniz gafletten uzak ve kararlı olduğu sürece yanınızdayız, ama arkadan gelecek bir başka derin devlet yoksa!

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TAYYAR, DERİNLERE DALDI…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin