TBMM Başkanı Şentop: ‘Meclisin karar almasına gerek yoktur’

TBMM Başkanı Şentop: 'Meclisin karar almasına gerek yoktur'
TBMM Başkanı Şentop: 'Meclisin karar almasına gerek yoktur'
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Şentop: ‘Meclisin karar almasına gerek yoktur’

Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırıya ilişkin olarak Şentop, “Vahim bir olay. Büyükelçililer görev yaptıkları ülkelerin emanetidir, bunların en iyi şekilde korunması lazım. Ben çok hızlıca bu konu üzerinde soruşturmanın yapılması, faillerin bulunması, cezalandırılması yükümlülük olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu tür olaylar yaşanmaz” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı adayına ilişkin altılı masanın ‘Meclis seçimlerin yenilenmesine karar vermezse Cumhurbaşkanı Erdoğan üçüncü kez aday olamayacağı’ yönündeki açıklamasına dikkat çeken gazeteciye, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci masa meselesi değil, yasa, Anayasa konusudur. İki defa seçilmeyle ilgili iki farklı hüküm var. Birisi 2007’de yürürlüğe girip 2018 yılında yürürlükten kalkan hüküm, bir de 2018 yılında yürürlüğe giren o tarihten itibaren herkese iki defa aday olma seçilme imkanıı tanıyan hüküm. 101. madde ve 102 madde birleştirilerek tek bir madde halinde yazıldı. Cumhurbaşkanı aday gösterilmeyle alakalı yeni düzenleme yapıldı. Cumhurbaşkanı seçim süreciyle alakalı 2018’de değişiklikler var. Yeni sistemdeki Cumhurbaşkanı ile eski sistemdeki Cumhurbaşkanı aynı değildir. Sayın cumhurbaşkanımızın birinci dönemidir, ikinci defa adaylığı normal prosedürlere göre olur. Meclisin karar almasına gerek yoktur” değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika

News

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TBMM Başkanı Şentop: ‘Meclisin karar almasına gerek yoktur’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamayı yükleyerek, cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan web sitemize daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin