TBMM’DE EMNİYET KEMERİ UYARISI…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM'DE EMNİYET KEMERİ UYARISI… TBMM’nin ev sahipliğinde Emniyet Genel Müdürlüğü görevlileri tarafından, emniyet kemeri kullanımına dikkat çekmek amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çankaya kapısında trafik uygulaması yapıldı.

TBMM personeli ile ziyaretçilerin araçlarını durduran ekipler, araçtakilerin emniyet kemeri takıp takmadığını kontrol etti. Trafik uygulamasına, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu da katıldı. TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ile Ahmet Vefik Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri Meclis’te görev yapan ve Ankara trafiğine çıkan personeli, emniyet kemeri takma konusunda uyardı. Neziroğlu, kamu aracı kullanan sürücülerin emniyet kemeri takma konusunda gösterecekleri hassasiyetin toplumun diğer kesimlerine de örnek olacağını söyledi. TBMM Çankaya kapısında düzenlenen etkinlikte TBMM logolu şapka takan Ahmet Vefik Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri emniyet kemeri takan meclis personeline “emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar” yazılı çiçek verip emniyet kemeri taktıkları için teşekkür ettiler.

Emniyet kemeri takmayan personele ise emniyet kemeri takmanın önemine ilişkin uyarıcı bilgiler içeren sarı bir zarf verdiler. Çocukların sürücülere dağıttığı broşürlerde Türkiye’de her yıl 4 bin kişinin trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği, 250 bin kişinin ise yaralandığı belirtildi. Broşürde, trafik kazalarında her 4 kişiden üçünün araçtan fırlayarak hayatını kaybettiği, emniyet kemeri takmanın ölüm ve yaralanma riskini yüzde 50 azaltacağı vurgulandı.

TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, sözlerinde şunları kaydetti:

“TBMM olarak zaman zaman kamuoyunun dikkatini belirli konulara çekmek için sosyal projelere öncülük ediyoruz. Bugün yaptığımız uygulama emniyet kemeri takılmasına dikkat çekmek çünkü kazalarda emniyet kemeri takılmadığı için çok sayıda can kaybı olmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilkokul öğrencisi çocuklarımızla sabah meclise gelen personelimizden bugün emniyet kemeri takanlara çocuklarımız çiçek verip teşekkür ediyorlar. Kemer takmayanlara da bir sarı kart verip uyarıyorlar. Emniyet kemeri takmanın önemine ilişkin uyarıcı bilgiler içeren bir sarı zarf veriyorlar. Ümit ediyorum bu uygulamamız toplumda karşılık bulur ve emniyet kemeri takma oranı daha da artar. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da yapılan çalışmalarda ve ölçümlerde, özellikle kamu araçlarını kullanan sürücüler arasında emniyet kemeri kullanma oranının çok düşük olduğu belirlenmiştir. Kamu aracı kullanan sürücülerin emniyet kemeri takma konusunda gösterecekleri hassasiyetin, toplumun diğer kesimlerine de örnek teşkil etmesi, kurumsal ve sosyal sorumluluk gereği olarak önemlidir.” diye konuştu.

TBMM’nin ev sahipliğinde Çankaya kapısında düzenlenen bu etkinlikte TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Bozdağ, TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ali Özer, Başkan Yardımcısı Cemil Tutal, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Şemsettin Kılıç’ta hazır bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TBMM’DE EMNİYET KEMERİ UYARISI…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin