TEB’DEN 0.85’LİK FAİZLE KREDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEB’DEN 0.85’LİK FAİZLE KREDİGaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Türkiye Ekonomi Bankası arasında GTO üyesi firmaların uygun koşullarda kredi kullanmalarına olanak sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Protokol kapsamında TEB’den yüzde 0.85 aylık faiz oranı ile taksitli ticari nakit kredi kullanan GTO üyesi firmalar, ödemeye 3 ay sonra başlayacak. 36 aya varan vadelerde 500 bin TL tutarına kadar olan kredilerden faydalanan firmalar ise, ‘Benim İşyerim Sigortası” ile birlikte kredi komisyonlarında indirim elde edecek.

GTO ile TEB arasında gerçekleştirilen kredi protokolüne GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile TEB Güneydoğu Anadolu Direktörü Şinasi Albayram imza attı. Protokol töreninde konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye’de bankaların kredi kullanımı sırasında gayrimenkul ipoteği uygulamasının kredi kullanım oranını olumsuz etkilediğini söyledi. Başkan Aslan, bankaların kredi kullanımında daha esnek ve inisiyatif alan bir anlayışla hareket etmesi durumunda kredi kullanımının artacağına dikkat çekerek, “Bu uygulamanın bankaların genel müdürlüklerinin almış olduğu kararlardan kaynaklandığını biliyoruz. Ancak, bu anlamda şube müdürlüklerinin daha esnek ve inisiyatif alacak bir yaklaşım içerisinde olmaları her iki tarafın yararına sonuçlar getirecektir” dedi.

TEB Güneydoğu Anadolu Direktörü Şinasi Albayram da konuşmasında, TEB olarak 2005 yılında KOBİ Bankacılığına start verdiklerini ve önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi. Albayram, “Bizim banka olarak bugüne kadar firmaya ‘500 bin TL kredi verelim, onun karşılığında iki katı ipotek alalım’ gibi bir yaklaşımımız olmadı. Bu ipotek almadığımız ya da almayacağımız anlamına da gelmiyor. Burada tamamen firmanın kredi kullanımına, bilançosuna, toplam varlığına ve taahhüdüne bakıyoruz. Normal bir krediyi nasıl tahsis ediyorsak aynı yolu seçiyoruz. Ama illa da ipotek olacak diye bir şartımız yok. Bazı krediler kefalet karşılığında, bazı krediler yüzde 25 ekspertiz ya da çek karşılığında çıkıyor” dedi. Albayram, KOBİ Bankacılığına sadece ‘kredi’ olarak bakmadıklarını ve sosyal anlamda da KOBİ’leri destekleme gayretinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından söz konusu kredi protokolüne GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve TEB Güneydoğu Anadolu Direktörü Şinasi Albayram tarafından imzalar atıldı. İmza törenine, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyeleri ile TEB Gaziantep Şube Müdürleri de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TEB’DEN 0.85’LİK FAİZLE KREDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin