TEDAŞ İŞÇİLERİ İSYAN ETTİ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEDAŞ İŞÇİLERİ İSYAN ETTİ!Gaziantep Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Arıza Bakım ve Onarım Kısmı taşeron firma bünyesinde çalışan işçiler zamanında ödenmeyen ücretlerini protesto için Ak Parti il binası önünde eylem yaptı.

Ak Parti il binası önünde toplanan Gaziantep Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Arıza Bakım ve Onarım işçileri zamanında ödenmeyen ve düşük olduğunu düşündükleri ücretleri için oturma eylemi yaparak yetkililerle görüşmek istedi. Ölümle burun, buruna çalıştıklarını ve ücretlerinin 1.200 TL olduğunu söyleyen işçiler bunu da zamanında alamadıklarını, aldıkları ücretin büyük bir kısmını bankalara faize yatırdıklarını belirterek, “borçlarımız yüzünden evimize gidemez olduk” diyerek isyan etti.

“NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN”

İşçiler adına konuşma yapan Engin Keleş; “ bizler çok zor şartlarda ölümle burun, buruna çalışmamıza rağmen ücretlerimiz çok düşük. Ücretlerimizin düşük olmasına rağmen bunu da zamanında alamıyoruz. Yaklaşık 5 yıldır emek verdiğimiz halde kime çalışıyoruz, emeğimizin karşılığı kimde, evraklarımız nerede bilmiyoruz. Enerjisa’ya mı , Tedaş’a mı yoksa Taşeron Şirkete mi çalışıyoruz? Biz toplamda burada 125 kişiyiz ilçeleri de sayarsak 300 kişiyiz. Defalarca yetkililerle görüşmemize rağmen, Enerjisa’nın yetkilisi bize umrumda değilsiniz, ne haliniz varsa görün diyor.  Yıllık iznimiz yok, hiçbir sosyal hakkımız yok. Bizler gecenin ikisinde, üçünde insanlar enerjisiz kalmasın diye müdahale ediyoruz ancak hiç kimse arkamızda durmuyor. Bizler T.C. devletinin vatandaşlarıyız ve hakkımızı istiyoruz. Geçtiğimiz hafta 4 tane kaza oldu. Arkadaşlarımız hastane yatıyor,müdürümüz hastanede yatan arkadaşlarımızı bile ayağına çağırıyor. Bizim istediğimiz, maaşlarımızın zamanında yatması ve tazminatlarımızın nerede olduğunun bize söylenmesi. Burada bulunan arkadaşlarımızın %50”sinin ailevi sıkıntıları var ve biliyoruz ki bu eylemden sonra 15-20 tanesi işten çıkarılacak. Zaten bizi sürekli olarak işten çıkarmayla tehdit ediyorlar. Derdimizi anlatmak için Ak Parti il binasının önüne geldik ancak hiçbir muhatap bulamadık” dedi.

AK Parti il binası önünde oturma eylemi yapan işçiler daha sonra Gaziantep Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş binasının önüne kadar yürüyüş yaparak yetkililerle görüşmek istedi.
tedaş haber paylaşan: f100003473025117

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TEDAŞ İŞÇİLERİ İSYAN ETTİ!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin