TEK KİŞİLİK PROTESTONUN KAHRAMANI GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEK KİŞİLİK PROTESTONUN KAHRAMANI GAZİANTEP’TETerör olaylarını protesto etmek için İstanbul’dan Gaziantep’e yürüyerek geldi.

İstanbul’da yaşayan ve Gaziantepli olan Savaş Altay, Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısının ardından terör olaylarını kınamak için 26 gün önce İstanbul’dan Gaziantep’e yola koyulmuştu. Savaş Altay’ın tek kişilik protestosu Gaziantep Şehitkâmil İlçe Emniyet Müdürlüğünde son buldu.


İstanbul’da Veli Efendi Hipodromunda asgari ücretle seislik yapan ve aslen Gaziantepli olan Savaş Altay her türlü imkânsızlıklara rağmen son günlerde meydana gelen terör olayları ile halkın duyarsızlığını protesto amacıyla İstanbul’dan Gaziantep’e yürüdü.

Türkiye’de meydana gelen terör saldırıları ile Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısında 10 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini, çok sayıda vatandaşımızın ise yaralandığını ardı sıra birçok askerimizin şehit olduğunu belirten Savaş Altay protesto için bir şeyler yapmak istediğini ve aklına böyle bir şey geldiğini söyledi. Altay;  “ son zamanlarda yaşanan terör olaylarına karşı tepkimi İstanbul’dan Gaziantep’e yürüyerek göstermek istedim. Buraya gelirken Adana’da terör örgütü üyelerince saldırıya uğramam nedeniyle can güvenliğim açısından otobüse bindirildim. Allaha şükür kimseden korkum yok, emniyet güçlerimiz sağ olsunlar bu yolculuk süresince beni hiç yalnız bırakmadılar. Türkiye’nin birçok ilinden geçmeme rağmen hiçbir ilde herhangi bir duyarlılıkla karşılaşmadım. Vatandaşlarımız maalesef çok duyarsız hale gelmiş. Özellikle Ankara’dan geçtim, Spor Bakanımızın sporu çok sevdiğini bildiğim için kendisini ziyaret etmek istedim ancak kendisi makamında olduğu halde beni görüştürmediler.

İMKÂNSIZLIKLAR İÇİNDE BÖYLE BİR TEPKİYİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Ben asgari ücretle geçinen bir vatandaş olarak her türlü maddi imkânsızlıklarla bu eylemi gerçekleştirme kararı aldım. İki bu yürüyüş esnasında bana destek olma sözü vermişti, ancak destek olmadılar. Ben onlara güvenerek bu yola çıkmadım, benim için önemli olan Savaş Altay olarak imkânsızlıklar içerisinde böyle bir tepkiyi gerçekleştirebilmekti.  Keşke bütün vatandaşlarımız bu tür olaylara karşı tepkilerini gösterseler, Savaş Altay duyarlılığında olabilseler. Ben İstanbul’dan Gaziantep’e tek başıma yürüdüm ancak halkımızın duyarsızlığından şikâyetçiyim. Eğer bütün Türkiye, İstanbul’dan Gaziantep’e yürüseydi inanıyorum ki terör biterdi. Adana’da BDP’liler beni protesto etti. Kargaşa yüzünden can güvenliğim için belli bir noktaya kadar polis araca bindirdi. Yol boyunca kötü olaylar canımı sıktı. Mesela Bolu dağını geçerken bir trafik kazası beni derinden üzdü. Yalnız bir gerçek daha var ki Adana’da gördüğüm mülteci rezaleti! Adamlar resmen ortalığa pisletip polis ve vatandaşlara hakaret ediyor. Çok üzüldüm. Gaziantep’te ilk durağım Şehitkâmil İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu. ADD beni misafir etti sağ olsunlar! Cumhuriyet Kadınları Derneği yönetimine de bizzat teşekkür ederim. Ben kimseden bir şey beklemiyorum. Ben kendi düşüncem ve bilincim dâhilinde bir Türk vatandaşı olarak hiçbir siyasi gücün desteği olmaksızın terör olaylarına karşı tepkimi gösterdim.

Atatürk Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkanı Rasim Hengirmen, Savaş Altay’ın yaptığı tek kişilik protestonun desteklenmesi gerektiğini belirterek;

TEK KİŞİLİK PROTESTONUN KAHRAMANI GAZİANTEP’TEVATAN SEVGİSİ EĞİTİMLE ÖĞRETİLİR

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını ilk başlattığı dönemlerde kurmuş olduğu ordu karşısında Yunan ordularından çok sayıda kaçış olmuştur. Atatürk bu durum karşısında çok önemli bir noktaya değinmiştir, vatan sevgisi. Eğer halkınıza vatan sevgisini öğretmezseniz halk düşman askeri karşısında kaçar.  Vatan sevgisi ise eğitimle öğretilir. Senelerdir uygulanan çıkarcı eğitim politikası nedeniyle halkımızın bugün duygusuz ve duyarsız bir duruma gelmiştir. Topyekûn bir eğitim seferberliği, öğrenim birliği olması gerektiğini düşünüyorum. Savaş Altay’ın da belirttiği gibi insanların duyarsızlığı vahim bir olaydır. Bizde kendisini burada misafir etmekten çok mutluyuz. Elimizden geldiğince kendisine destek olacağız” dedi.

ÜLKE OLARAK SADECE DUYARLI OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Cumhuriyet Kadınları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Sevilay Kale, Savaş Altay’ın kendilerini İstanbul Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubesi aracılığıyla bulduğunu, göstermiş olduğu tepkiden dolayı çok etkilendiklerini söyledi. Kale; Savaş Bey benim telefonumu Cumhuriyet Kadınları Derneği Gaziantep Şubesi olarak internetten bulmuş. Kendisi yine terörü kınamak amacıyla İstanbul’da katıldığı bir mitingde Cumhuriyet Kadınları Derneği ile karşılaşmış ve Gaziantep’e yürüyeceğinden bahsettiğinde arkadaşlar bize yönlendirmişler. Açık söylemek gerekirse çok muhteşem bir duyarlılık ve bizi çok etkiledi. Duyarsızlaşan bir toplumda, duyarsızlaşan insanlarımız içinde böyle duyarlılık gösteren birisiyle karşılaşmak bizi heyecanlandırdı. Bütün imkânsızlıklarıyla, asgari ücretle çalışan birisi olarak Gaziantep’te şehit olan 10 vatandaşımız için duygusal olarak böyle bir karar vermiş. Ne mutlu kendisine! Bizim ülke olarak bütün güçlükleri aşacak, engelleri kaldıracak gücümüz var ancak acil bir şekilde toparlanarak duyarlı olmaya ihtiyacımız var. Bizim beynimiz dizilerle, tele volelerle adeta boşaltıldı. Bütün kavramlarımızın içi boşaltıldı. Gençlerimize Vatan kavramını sorduğunuzda çoğu için bu kelime sadece bir başlıktan ibaret hale geldi. Artık bıçak kemiğe girmiş ve diğer tarafa geçer duruma gelmiştir. Halkımızın Savaş beyin göstermiş olduğu duyarlılığın onda birini göstermesi bile bize çok şey kazandıracaktır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TEK KİŞİLİK PROTESTONUN KAHRAMANI GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin