TEKSTİLCİLERE ÇEVRE DERSİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKSTİLCİLERE ÇEVRE DERSİ

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı  (TTGV), tekstil sektöründeki işletmelerin daha rekabetçi ve sorumlu üretim yapmaları için çevre yönetimi ve temiz üretim eğitimlerini sürdürüyor.

Kurumsal sosyal sorumluluk ve temiz üretim bilincinin beyaz ve mavi yaka çalışanlara ve bölgesel uzmanlara kazandırılmasını hedefleyen eğitimler, İstanbul, Ankara, Malatya, Kahramanmaraş, Tekirdağ ve Kırklareli’nden sonra şimdi Gaziantep’te gerçekleştiriliyor.

GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından tekstil sektörüne yönelik olarak düzenlenen Çevre Yönetimi ve Temiz Üretim Eğitimi’nin bu kez Gaziantep’teki tekstil firmalarına yönelik yapılacağını belirtti. Çeliktürk, şu bilgileri verdi:

” Türkiye’nin en önemli sektörlerinden olan tekstilde sürdürülebilirliğin sağlanması ve rekabetçi konumun devam ettirilebilmesi için temiz üretim yaklaşımıyla gerçekleştirilecek uygulamaların yaygınlaştırılmasına ihtiyaç duyulmakta. Türkiye’de Tekstil Sektöründe KOBİ’ler için sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında gerçekleştirilen söz konusu eğitim 14.12.2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği’ kapsamında firmalarımızın Çevre Kanunu kapsamında herhangi bir  cezai işlem ile karşılaşmamaları adına önem arz etmektedir. Günümüzde nihai tüketicilerde giderek artan çevre bilinci gerek ulusal markaları gerekse de uluslararası markaları daha çevre dostu ürünler sunmaya ve kurumsal sosyal sorumluluk anlayışının benimsenmesine yönlendiriyor. Bu kapsamda tekstil üreticilerinin de bu şartlara maliyetlerini artırmadan uyum sağlayabilmeleri temiz üretim gibi konseptleri iş süreçlerine başarılı bir şekilde entegre etmekten geçiyor. 12 Aralık 2012 Çarşamba günü Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek eğitimlerle tekstil sektöründe çalışan mavi yakalar, beyaz yakalar ve yöneticiler ile bölgesel uzmanlara kurumsal sosyal sorumluluğun çevre boyutu hakkında bilinç kazandırılması hedefleniyor. Eğitimlerde, katılımcılara tekstil sektörüne yönelik temiz üretim uygulama örnekleri, enerji tasarrufu, ulusal ve uluslararası finansal kaynaklar hakkında bilgiler verilecek. Eğitimle ilgili detaylı bilgi almak ve katılmak isteyenlerin Odamız KOBİ Dış İlişkiler Uzmanı Emel Erçetin ile 220 30 30 dahili 322 nolu telefon ve [email protected] elektronik posta adresinden iletişime geçmeleri gerekmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TEKSTİLCİLERE ÇEVRE DERSİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin