Tıp öğrencileri şeker tadında bir hayatın ip uçlarını verdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SANKO Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği, 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla Sanko Park’ta bir etkinlik düzenleyerek, farkındalık yaratmaya çalıştılar.

SANKO Tıp Öğrencileri Birliği (TÖB) Başkanı Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Enes Göğer, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında SANKO Tıp Öğrencileri Birliği gönüllüleri olarak gerçekleştirdiğimiz etkinlik kapsamında vatandaşlara ‘şeker tadında’ bir hayatın ipuçlarını vermek adına bilgilendirmeler yaptık” dedi.

SANKO TÖB gönüllüleri olarak yaptıkları etkinliklerde topluma faydalı olmak ve farkındalığı artırmak çabası içinde olduklarını belirten Göğer, “Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Organ Bağışı etkinliğinden aldığımız olumlu dönüşler, diyabet günü etkinliğimizi gerçekleştirmemiz için bizleri yüreklendirdi ve doğru projelerle ne kadar etkili organizasyonlar yapabileceğimizi gösterdi” diye konuştu.

Diyabet günü etkinliği öncesi SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Baştemir ve Tıp Fakültesi Dahili Bilimler Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necla Benlier’den diyabet ve kan şekeri ölçümü hakkında teorik ve pratik eğitimler aldıklarını kaydeden Göğer sözlerini şöyle tamamladı:

Tıp öğrencileri şeker tadında bir hayatın ip uçlarını verdi

“SANKO TÖB Ailesi olarak gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza kan şekeri ve beden kitle indeksi (BKI) ölçümleri yaparak, diyabet hakkında bilgiler verdik. Özellikle diyabet gibi kronik rahatsızlıkların yaygın olarak görüldüğü bu bölgede, farkındalık yaratarak, vatandaşlarımızın dikkatini çekmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu etkinlikte bizlere yardımcı olan hocalarımıza, bu tür organizasyonlarla halk sağlığına fayda sağlamamız noktasında her türlü kolaylığı sağlayarak, desteklerini esirgemeyen SANKO Üniversite yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tıp öğrencileri şeker tadında bir hayatın ip uçlarını verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin