Tiryakioğlu, büyüme oranlarını değerlendirdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 oranında büyümesinin sevindirici ve gelecek adına umut verici olduğunu söyledi.

Tiryakioğlu, beklentilerin üzerinde gerçekleşen yüzde 5’lik büyümenin, güven ve istikrar ortamının yanı sıra reform paketlerinin ekonomiye olumlu yönde yansımasının kanıtı olduğunu belirtti.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.

TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisinin 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 oranında bir büyüme performansı kaydettiğini vurgulayan Tiryakioğlu, “2016’nın aynı döneminde büyüme oranı yüzde 4,5 iken, 2016 yılının genelinde büyüme oranı yüzde 2,9 olarak gerçekleşmişti. Bu senenin ilk çeyreğindeki yüzde 5’lik büyüme ülkemiz adına hem sevindirici hem de gelecek adına umut verici oldu” dedi.

 Tiryakioğlu, “Komşu ülkelerimizde yaşanan sıkıntılara rağmen ülkemizin ilk çeyrekte yüzde 5’lik bir büyüme dilimine ulaşması, ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının bir göstergesidir. Aynı zamanda reel sektöre sağlanan destekler ve reform paketlerinin de büyüme rakamlarında olumlu etki sağladığını görmekteyiz. Tüm temennimiz bu büyümenin artarak devam etmesi ve büyümenin ihracat ve yatırım endeksli gelişmesi” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tiryakioğlu, büyüme oranlarını değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin