Toplum Ağız ve Diş Sağlığı haftası kutlandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

hasan-karabayGaziantep ve Kilis Diş Hekimleri odaları üyeleri, Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bir araya geldi.
Toplum Ağız- Diş Sağlığı haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de değişik etkinliklerle kutlandı.

Gaziantep Diş Hekimleri Odasında düzenlenen etkinlikte konuşan Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Karabay, Gaziantep ve Kilis Diş Hekimleri Odasının Türk Diş Hekimleri Birliğinin(TDB) üyeleri olduğunu anımsattı. Türkiye’de görev yapan 15 bin 412 diş hekiminin Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutladığını kaydeden Karabay, meslektaşlarının karşılaştıkları sorunlara TDB ve odalar olarak çözüm üretmeye, bilgi ve tecrübeleriyle katkıda bulunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Karabay yaptığı açıklamada, “Ülkemizde Ağız Diş Sağlığı Merkezleri ile Diş hekimliği Fakültelerinde görev yapan 11.342 ve muayenehanelerinde çalışan 15.412 diş hekimi ile birlikte diş hekimlerinin anayasal meslek örgütü olan Türk diş hekimleri birliği ve odaları olarak vatandaşlarımızın 16-22 Kasım Toplum Ağız – Diş Sağlığı Haftasını kutlarız.

Kamuda çalışan meslektaşlarımızın performans, muayenehanelerde çalışan meslektaşlarımızın ise Ağız Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik uygulamasıyla karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için bu yeni dönemde de TDB ve Odaları olarak bilgi ve tecrübe birikimimizle katkıda bulunmaya hazırız .

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı haftası kutlandı

DİŞ ETİ VE ÇÜRÜĞÜ EN YAYGIN HASTALIKTIR

Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları ülkemizde yaygınlık ve şiddeti en yüksek olan hastalıkların başında gelmektedir . Dünyada yılda 36 milyon insanın ölümüne yol açtığı bildirilen diyabet , kalp damar hastalıkları , üst solunum yolu hastalıkları ve kanser gibi bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların meydana gelme nedenleri diş çürüğü ve diş eti hastalıkları gibi ağız hastalıkları ile aynıdır.

Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Diş Hekimleri Birliği ile Diş hekimleri Birliği yukarıda ifade edilen ağız hastalıkları ve bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların meydana gelmesinden şekerli yiyecekleri, gazlı içecekleri, tütün ve tütün ürünleri ile alkollü içecekleri sorumlu tutmakta bu hastalıklarından korunmada ve mücadele stratejilerinde bütün sağlık paydaşlarının gücünden azami faydalanılan sağlık politikalarının oluşturulmasında gerekliliği vurgulamaktadır.

AĞIZ VE DİŞ SAGLIĞI GENEL SAĞLIĞIN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR

Bugün olduğu gibi yarında Anayasal meslek örgütü olarak TDB ve Odaları her platformda ülkemizin sağlık politikalarında ağız-diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğu bilimsel gerçeğinin yer alması gerekliliğini savunacaktır.

Yaşam boyu nitelikli sağlık hizmeti vermeyi görevi bilen ve sağlık bir toplum için sorumluluğunu yerine getirmeye hazır olan sayıları 30.000 e yaklaşan diş hekiminin akademik meslek örgütü TDB ve Odaları olarak halkımızın Toplum ağız – Diş Haftasını bir kez daha kutlarız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Toplum Ağız ve Diş Sağlığı haftası kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin