TOPLUM OLARAK ERKEN TEPKİ VERİYORUZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOPLUM OLARAK ERKEN TEPKİ VERİYORUZİçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te terör mağduru sivillere de sahip çıkılması gerektiğini, toplum olarak bazı konularda erken tepki verildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Gaziantep Valiliğini ziyaretinde Gaziantep iline gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, bir basın mensubunun Uludere de ölenlerin şehitlik statüsüne alınacak olmasına ilişkin sorduğu soruya: “Şehitlik makamı başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere görevini yaparken ülkemizin birliği, bütünlüğü, huzuru ve güvenliği uğruna hayatını kaybeden insanlarımızın hem dini değerlere hem de manevi değerlere göre almış oldukları bir değerdir. Ancak ülke bütünlüğüne ve devletin varlığına yönelik bir takım suç örgütlerinin mensupları tarafından gerçekleştirilen olaylarda hiçbir günahı olmadan hayatını kaybeden, özellikle terör yapılanmasının mağduru olarak hayatını kaybeden insanlarımız da bulunmaktadır.  Günahsız ve masum bir şekilde terör nedeniyle hayatını kaybeden bu insanlarımızın toplumumuzda açmış olduğu yaralar var. İnanıyoruz ki, belli durumlardaki bu ölümler de şehitlik hükmündedir. Biz Devlet ve toplum olarak daha farklı bir sahiplenmenin içerisinde olmalıyız, bu vatandaşlarımıza da sahip çıkmalıyız. Sözgelimi 2010 Eylül ayında Hakkari Durankaya Mezrası’nda atılan bomba ve silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden insanlarımız var. Yetim kalan 2 yaşındaki Zeynep’in annesi, Batman’da bir annemiz var. Bingöl’de Hatice Belgin hanımefendi, bomba yüklü hemcinsi bir kadın teröristi fark ederek durdurmak için üzerine atlamak suretiyle hayatını kaybetti. Bunların da terörün doğrudan mağduru olarak sahiplenilmesi gerekiyor. Bu bağlamda kendilerinin şehit olarak kabulü ve işlev görmesi, şehitlik haklarından yararlanması gibi düzenlemeler toplum vicdanının rahatlatılması açısından önemlidir” diyerek cevap verdi.

SÖZ KONUSU YASA HENÜZ ÇIKMADI

TOPLUM OLARAK ERKEN TEPKİ VERİYORUZBakan Şahin toplumun bazı konularda erken tepki v erdiğinin altını çizerek açıklamalarına devam etti. Şahin “Söz konusu yasal düzenlemeler ile ilgili yanlış anlaşılmalar var. Yasa çıktığında bir komisyon oluşturulacak ve kimin hangi şartlarda şehit sayılacağına bu komisyon karar verecek. Şehit yakınlarının buna tepki göstermesinin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Bunu hepimiz zaman zaman yapabiliyoruz. Biraz bekleyip görürsek, doğruyu, iyi yaptığımızı hepimiz fark edeceğiz. Yapılan şey yarayı tam tedavi etme yaklaşımında, büyük devletin iyi gününü, kötü gününü milletiyle başarmanın göstergesidir. Henüz yasa kesinleşmedi, yürürlüğe girmedi. Yürürlüğe girdikten sonra yasanın amacı, yasanın işleyişine ilişkin hükümleri de orada göreceğiz. Terörle doğrudan, dolaylı veya terör zannedilen her konunun mağduru, bu yasa kapsamında değerlendirilmek üzere masaya yatırılacaktır. Şu anda ne komisyon çalışıyor, ne de komisyonun bir gündemi söz konusudur. Yani biz çoktan önden giderek, yarını bugün tartışıyoruz. Bu konuda henüz yarında değiliz. Bu konunun yarını ve yarının gündemi geldiğinde neyin ne olduğu, ne olacağı, ne olmadığı ortaya çıkacaktır. Tepkilerin erken verilmesi sadece birbirimizi daha yanlış anlamamızı sağlar ve zaman kaybettirir.” dedi.

TOPLUM OLARAK ERKEN TEPKİ VERİYORUZ

GAZİANTEP MARKA ŞEHİRLERİMİZDEN BİR TANESİDİR

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti ve Gaziantep’in; sanayi, ticaret, bilim, kültür, spor gibi çok farklı alanlarda önemli bir yere sahip olduğunu,  bu özelliklerinin yanında kentsel dönüşüm konusunda da dikkati çeken şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Şahin; “ Gaziantep marka şehirlerimizden bir tanesi! Hem merkezdeki ilçe belediyeleri hem de Büyükşehir Belediyemizin kentsel dönüşüm çalışmaları, ulaşıma yönelik alt yapı çalışmalarını son derece dikkat çekici ve başarılı çalışmalar olarak görüyorum. Bu çalışmalar şehri değiştiren, dönüştüren yatırımlardır. Gaziantep her alanda göstermiş olduğu kalkınmayı siyaset alanında da başarmış bir ilimizdir. Ayrıca sayın Başbakanımızın her ile olan yakınlığı ve ilgisi söz konusu olmakla birlikte Gaziantep’e olan özel ilgisini Gaziantepliler çok yakından bilmektedirler. En son geldiği ziyarette de Gaziantep ilimizin bölgenin hayata farklı bakan, dünyaya farklı bakan ve yaşayan bir il olarak değerlendirmiştir. Tüm çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımızı tüm arkadaşları ile birlikte tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyete dile getirirken, ziyaretten dolayı kendisine teşekkür etti. Güzelbey;  Gaziantep’te büyük bir değişimin söz konusu olduğunu ve büyük bir dönüşüm yaşandığını belirterek, Gaziantep’in kebap ve lahmacun kentinden kültür, tarih ve ticaret kenti olarak büyük bir dönüşüm yaşadığını da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TOPLUM OLARAK ERKEN TEPKİ VERİYORUZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin