Toplumun kanayan yarası terör ve uyuşturucu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2015 yılında yayınlanan asayiş haberleri toplamda 700 bine yaklaştı…

Interpress’in 2015 yılına yönelik “Asayiş Raporu” araştırmasında, yazılı basında yayınlanan asayiş haberlerinde bir önceki yıla göre yaklaşık
yüzde 25’lik bir artış olduğu belirlenirken, terör ve uyuşturucu konularının ilk iki sırayı aldığı ortaya çıktı.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2015 yılında yazılı basında çıkan asayiş haberlerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 25’lik yükselişle 670 bin 418’e ulaştığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in “Asayiş Haberleri Raporu” incelemesinde, yaz aylarında yeniden başlayan ve hızla tırmanan terör olayları ile yapılan saldırılar sonucu meydana gelen şehit ve yaralı haberlerinin toplamda 133 bin 574’e ulaşarak gündemin birinci sırasına yerleştiği ortaya çıktı. Ocak ayından bu yana narkotik ve uyuşturucu bağlantılı haberlerin 70 bin 342’ye ulaşarak ikinci sırayı aldığı, Bonzai ve eroinin 13 bin 451 haberle öne çıktığı uyuşturucu haberleri içinde kokain ve tiner konularında da artış olduğu tespit edildi.

Kazalar can almaya devam ediyor

Interpress’in, ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergiyi incelendiği “Asayiş Haberleri Raporu” araştırmasında, geride kalan dokuz ayda üçüncü sırada toplam 50 bin 244 adet ile çeşitli kaza haberi yer alırken, bu haberler arasında trafik canavarının yol açtığı kazaların ise 21 bin 728 haberle öne çıktığı saptandı.

Hırsızlık, cinayet ve kaçakçılık gündemden inmedi

Asayiş konulu haberlerin araştırıldığı Interpress raporuna göre, Yılbaşından bu yana yıllardır toplumun kanayan yarası olmaya devam eden rüşvet, kayırma, rant sağlama, haraç alma ve zimmete para geçirme konularının toplamda 43 bin 882 habere konu olduğu belirlenirken, yazılı basında çıkan hırsızlık haberlerinin yüzde 30’luk bir artışla 33 bin 964 adete yükseldiği belirlendi. 2015 yılı boyunca yayınlanan cinayet haberlerinin de 32 bin 689 olduğu, gıdadan akaryakıta, sigaradan ilaca, tarihi eserden tıbbi malzemeye kadar pek çok farklı konuda 26 bin 776 adet kaçakçılık haberinin yayınlandığı tespit edildi. Toplumda günden güne artış gösteren intihar olaylarının 17 bini geçen haber sayısı ile gündeme geldiği, cinsel suçlar kapsamında kadın ve çocuklara yönelik saldırı, taciz ve istismar haberlerinin de 13 bini aştığı ortaya çıktı. Ocak ayından bu yana yazılı basında 9 binden fazla gasp ile sayısı 5 bine ulaşan yaralama haberinin yayınlandığı da belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Toplumun kanayan yarası terör ve uyuşturucu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin