TÜRK KAHVESİNİN GELENEKSEL UNUTULMAZ TADI “SHAZİLİ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRK KAHVESİNİN GELENEKSEL UNUTULMAZ TADI “SHAZİLİ”Geleneksel Türk Kahvesinin günümüz koşullarına taşınarak kahve kültürünün korunmasını sağlayan Shazili Hazır Türk Kahvesi sıcak içecek sektörünün liderlik koltuğuna kısa bir sürede oturmayı başararak yıllık 10 milyon dolarlık ihracat hedefi ve iç piyasa dinamikleriyle dikkat çekiyor.

20. İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’ndaki standıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen Shazili Hazır Türk Kahvesi milyonlarca tiryakinin damak tanıda hitap eden ürünleriyle Türkiye’nin de bu sektördeki haklı gururu olmayı başardı. Fuar açılışını gerçekleştiren Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehti Eker’in de övgüyle bahsettiği Shazili Hazır Türk Kahvesi fuar süresince on binlerce ziyaretçinin ilgi odağı oldu. 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışını gerçekleştiren Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehti Eker’e Shazili Hazır Türk Kahvesinin ürünleri hakkında bilgi veren Shems Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız ürünlerin özellikle kahve tiryakileri arasında büyük ilgi gördüğü ve sıcak içecek sektöründe kısa bir sürede hak ettiği yere geldiğini ifade etti.

TÜRK KAHVESİNİN GELENEKSEL UNUTULMAZ TADI “SHAZİLİ”ARTIK KIZLAR EVDE KALMAYACAK

Bakan Eker kendisine sunulan ürünleri inceleyerek “Genç ve dinamik bir kadroya sahip olan ülkemiz gerçekten çok şanslı. Yeni ürünlerin güncellenerek piyasaya sunulması müteşebbis ruhun yaşatılması, ülkemizin örf ve adetlerinin devamlılığının sağlanması gurur verici bir olay! 5 saniyede içime hazır hale getirilen Shazili Hazır Türk Kahvesi’nin bu sektörde oluşturduğu yeniliğin ülkemize önemli bir katma değer sağlayacağına inanıyorum. Sizleri yürekten kutluyorum” dedi. Shems Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız’da Bakan Eker’e Türk Kahve geleneğinin yaşatılması için büyük yatırımlar yaptıklarını ve yurt içi bayi yapılanmalarını tamamlayarak yurt dışı pazarlarda da etkili hale geldiklerini belirterek “Bu ürünümüzle Türk kahve geleneğinin ölümsüzleşmesi yolunda önemli bir adım attık. 5 saniyede hazırlanan Shazili Hazır Türk Kahvesi tiryakilerin vazgeçilmezi haline geldi. Sade, orta şekerli ve şekerli kahve çeşitlerimiz yanında Shazili Hazır Türk Kahvesi ürünleri arasında sütlü kahve seçeneği de yerini aldı. Önümüzdeki aylarda ürün yelpazemiz genişlemeye devam edecek. Böylece ülkenin ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunuyoruz. İlk kuruluşumuzda 15 olan çalışan sayımız bugün itibariyle 200 civarı. 1 buçuk-2 yılda yakaladığımız rakam bu. Ülke ekonomisine de yıllık olarak 10 milyon dolarlık bir ihracat hedefimiz var.”dedi. Bakan Eker’in sorusunu üzerine Shazili Hazır Türk Kahvesinin doğuş öyküsünü de anlatan Yıldız “Kahve hazırlamak zor bir iş. Tadını, kıvamını tutturmalısınız, taşırmamalısınız. Cezvede pişireceksiniz. Bundan yola çıkarak neden hazır Türk kahvesi olmasın dedik. 3 yıllık bir AR-GE sonucunda Shazili Hazır Türk Kahvesi ortaya çıktı. Ve tüketicilerimizin beğenisi sonucu son derece önemli yerlere geldik. İlk çıktığında önyargıyı yıkmak zordur. Ben cezveden hazırlanmadan olan kahveyi içmem diyenler vardı. Ama şimdi öyle diyenler bile bu kahveyi içiyor. Son derece önemli tepkiler aldık. Shazili Hazır Türk Kahvesi’nin ilk çıktığında sade, orta, şekerli olarak 3 çeşit olarak piyasaya sunduk. Bugün itibariyle sütlü Türk kahvesi, salep, sıcak çikolata, cappuccino dahil 18 çeşit ürünümüz var. Sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok ülkesinden de olumlu tepkiler almaya devam ediyoruz. Zaman zaman bayan kahve tiryakilerimizden  ‘İyi ki çıkardığınız böyle bir şeyi, bizi büyük bir dertten kurtardınız’ diyorlar. Bu konuda da iddialıyız.”dedi.

TÜRK KAHVESİNİN GELENEKSEL UNUTULMAZ TADI “SHAZİLİ”
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRK KAHVESİNİN GELENEKSEL UNUTULMAZ TADI “SHAZİLİ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin