TÜRKİYE’NİN TERCİHİ SÜTLÜ SHAZİLİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE’NİN TERCİHİ SÜTLÜ SHAZİLİUnutulmaya yüz tutan geleneksel Türk kahvesinin üç yılı aşkın süren AR-GE çalışmalarının ardından Shazili Hazır Türk Kahvesi markasıyla yeniden canlandırması tiryakiler kadar özellikle anneleri sevindiriyor.


Geçtiğimiz aylar içerisinde özel bir formülle tiryakilerin beğenisine sunulan Shazili Sütlü Türk Kahvesi ise sadece kahve geleneğinin devamlılığının sağlanması olarak değil, aynı zamanda insan sağlığının da korunması açısından büyük önem taşıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yılın inovasyon ödülüyle ödüllendirilen Shazili Sütlü Türk Kahvesi Türkiye ve dünyanın bir çok ülkesinde önemli bir tüketici kitlesine hitap ediyor. Son zamanlarda lezzeti ve insan sağlığı üzerindeki faydaları nedeniyle tüketimi artan Shazili Sütlü Türk Kahvesi çocuklar kadar gençler, orta yaş gurubu ve yaşlılar tarafından da beğeniyle tüketiliyor.

Sütlü Türk kahvesine bilim adamı desteği

TÜRKİYE’NİN TERCİHİ SÜTLÜ SHAZİLİ

Geleneksel Türk Kahvesi kültürünün son zamanlarda yeniden canlanmasında yapılan çalışmaların önemine dikkat çeken GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr Mustafa Bayram Türk kahve kültürünü anlatırken “Çayın bu kadar yaygın olmadığı yıllarda toplumumuzda oldukça fazla bir kahve tüketimi bulunuyordu. Öyle ki kahve askeri istihkaklarda erlere verilen ürünlerden birisi durumundaydı.” dedi. Son dönemlerde Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde farklı kahveler yerine geleneksel Türk kahve kültürünün yeniden canlanmasının önemine de dikkat çeken Prof. Dr Mustafa Bayram “Türk kahvesi, ülkemize özgü ancak dünyada da marka olmuş geleneksel bir ürünümüz ve tekniğimizdir. Osmanlı döneminde Avrupa’ya kahvenin tanıtılmasında, Türk kahvesinin rolü büyük olmuştur. Çayın bu kadar yaygın olmadığı yıllarda toplumumuzda oldukça fazla bir kahve tüketimi bulunuyordu. Ancak, ülkemizde kahve bize yabanlaşırken, son yıllarda tekrar toplumumuzca sahip çıkılan ve değer verilen bir ürün oldu. Bunda yurtdışı menşeli kafe zincirlerinin artmasının yanı sıra reklamlarında büyük bir katkısı olmuştur. Ancak, geleneksel damak tadına sahip olan toplumumuzda yabancı kahve türlerinin yerine Türk kahvesi kullanımı sevindirici bir şekilde artmaya başladı. Elbette, bu konuda Türk kahvesinin toplumun sosyal yapısındaki yerinin de önemi büyüktür ki, Türk kahvesi kız isteme rutiellerinde, sohbetlerde, yemek üstü tüketim alışkanlıklarında, fal açılması gibi topluma ait geleneklerin içerisinde yer almaktadır.Türk kahvesinin farklı bir tüketim şekli ise eski dönemlerde de olduğu gibi süt ile karıştırılmasıdır. Gerek tadı yumuşatmak ve farklı bir lezzet elde etmek için süt ile karıştırılmış kahve, sütün besleyici özelliklerinden dolayı da yararlıdır. Özellikle sık kahve tüketenler için belli aralıklarda saf kahve yerine sütlü kahve tüketmenin faydası bulunmaktadır. Yine sütü tek başına tüketemeyenler içinde sütlü Türk kahvesi iyi bir alternatif olmaktadır.” dedi.

Shazili Sütlü Türk Kahvesi her yaş grubunun ortak paydası

Hazırlaması zaman alan ve her damak tadına yönelik hazırlama zorluğu çekilen geleneksel Türk kahvesinin Shazili Hazır Türk Kahvesiyle farklı bir boyut kazandığı ve ürün yelpazesine Sütlü Türk Kahvesi seçeneğinin de eklenmesiyle Türk kahve tüketiminde önemli artış gözlendiğini ifade eden Shems Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız “Shazili Hazır Türk Kahvesi üç yılı aşkın süre yürütülen AR-GE çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ve bu gün Türkiye’de olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde tiryakilerin severek tükettiği ürün olma özelliği taşıyan bir dünya markası haline geldi. Shazili Sütlü Türk Kahvesine ilgi beklediğimizin çok üzerinde oldu. Her yaş grubunda insan bu ürünü de severek tüketiyor. Annelerden büyük beğeni mesajları alıyoruz. Süt sevmeyen çocukların Sütlü Türk kahvesiyle süt içme alışkanlığı kazandıklarını bildiriyorlar ” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE’NİN TERCİHİ SÜTLÜ SHAZİLİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin