TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BAKIR ESER KOLEKSİYONU SAKLI KONAK’TA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BAKIR ESER KOLEKSİYONU SAKLI KONAK’TAGaziantep’te yaklaşık iki yıl önce açılan Saklı Konak’ta sergilenen eserlerin sayısal ve tarihi özelliklerinden dolayı Türkiye’nin en büyük koleksiyonu olduğu belirtiliyor. On iki odalı tarihi konakta sergilenen eserler yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Gaziantep’in kültür yolu üzerindeki Kale Altı semtinde bulunan Hicri 1322 yılında inşa edilmiş asırlık tarihi konakta sergilenen Osmanlı dönemine ait 1400 adet eserin aynı mekânda sergilenen en büyük koleksiyon olduğu ifade edildi. Saklı Konak’ta sergilenen eserler arasında tabaklar, ibrikler, tepsiler, kazanlar, tavalar, satıllar, dikiş makinaları, süzekler, hamam takımları, kantarlar, teraziler, havanlar, makaslar ve silah bölümünde tüfek. Tabanca, kama, kılıç, süngü ile top mermileri bulunuyor. Saklı Konak sahibi Ali Atalar otuz yıldan beri satın alarak biriktirdiği eserleri sergilediğini ifade ederek “ Otuz yıl önce hobi olarak başladığım bakır eser koleksiyonumu iki yıl önce satın alarak restore ettiğim Saklı Konak’ta ziyaretçilerin hizmetine açtım. Açıldığı günden beri eserler alarak koleksiyonumu zenginleştirmeye devam ediyorum. Şu anda Saklı Konak’ta yaklaşık 1400 eser bulunmaktadır. Bu aynı alanda sergilenen bakır eser sayısında Türkiye’nin en büyük koleksiyonudur. Sergilenen eserler içerisinde çok özel nadide parçalarda bulunmaktadır. Ben burayı Gaziantep turizmine katkı olması için açtım ve gelen ziyaretçilerimiz çok memnun kalmaktadır. Özellikle bakırcılık konusunda gizli kalmış bilinmeyen ustalarımızın eserlerini sergileyerek tarihsel bilgilerde aktarıyoruz. Saklı Konak’a gelenler hem tarihi bir Osmanlı evini ve yaşamını görmüş oluyorlar hem de, bakırdan yapılmış tarihe mal olmuş binlerce eseri inceleme fırsatı buluyorlar. Tarihe ve kültüre ilgisi olan herkesi bekliyoruz” dedi.

Saklı Konak’ta sergilenen eserlerin Osmanlı dönemine ait olduğu, üzerinde usta mühürleri ve sahiplerinin isimlerinin yazılı olduğu bildirildi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BAKIR ESER KOLEKSİYONU SAKLI KONAK’TA
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BAKIR ESER KOLEKSİYONU SAKLI KONAK’TA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin