TÜRKİYE, “KURTULUŞ KOŞUSUNDA” BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE, “KURTULUŞ KOŞUSUNDA” BULUŞTUGaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yılı kutlamaları kapsamında “Gaziantep Kurtuluş Koşusu” düzenledi.

Türkiye’nin dört bir yanında katılımın olduğu koşu alanında, sağlık görevlileri ve ambulans her hangi bir sağlık problemine karşı hazır bulundu.

Koşu başlamadan önce alanı ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Özellikle çocukların yoğunlukta olduğu etkinlikte, onların coşkusuna ortak olan Şahin, “Biz Anteplileriz, Gazianteplileriz” şarkısın eşlik ederek, “Türk Bayrağı” salladı.

Şahin, etkinlikte, 93 yıl önce, atalarımızın, dedelerimizin, bir karış toprağa düşmanları bastırmayarak, 6 bine yakın şehit verildiğini hatırlattı.

Özgürlüğün su kadar, ekmek kadar önemli olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Verdiğimiz mücadaledelede Gaziantep’in kurtuluşu bir Çanakkale’dir, bir Plevneydi. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’da nasıl mücadele ettiyse Şahinbeyler, Şehitkamiller, Karayılanlar’da bu topraklarda aynı mücadeleyi vermiştir. Bize ‘Gazilik’ unvanını vermişlerdir. Bu toprağı sıksan şüheda fışkıracak diyen, ataların torunlarıyız.”

TÜRKİYE, “KURTULUŞ KOŞUSUNDA” BULUŞTUTÜRKİYE’NİN GENÇLERİ HER ALANDA İYİ OLMALI

Gaziantep’te ilk defa böyle bir koşu düzenlendiğini belirten Şahin, sağlam kafanın, sağlam vücutta bulunacağını, çocukların bedenen, ruhen, zihnen ve fikren yetişmeleri gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlerinin her alanda iyi olması gerektiğini belirten Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri, Gaziantep’in gençleri, ilimde, fende nasıl en iyi olacaksa, sporda da en iyi siz olacaksınız inşallah. Sizin yarınlara hazırlamak istiyoruz, sizler bizim gözbebeğimizsiniz, canlarımızsınız” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Gaziantep’i değil bütün ülkeyi kurtardılar” sözünü hatırlatan Şahin, Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve şükranla andı.

Çocukların vizyonu, aşkı ve heyecanıyla yarınlara doğru gidildiğini ifade eden Şahin, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye’nin her yönden en iyi olacağını vurgulayan Şahin, “Atalarımıza layık olacağız. O yüzden sizlere çok güveniyoruz”  diye konuştu.

YARIŞMAYA 3 BİN 79 KİŞİ KATILDI

İki etap şeklinde gerçekleştirilen ve mili atletlerin de katıldığı 10 kilometrelik etap Büyükşehir Belediyesi önünde Başkan Şahin’in koşu kornasını çalmasıyla start aldı.

İkinci etapta gerçekleştirilen “Halk Koşusu ve Yürüşüne” Belediye Başkanı Şahin, giydiği eşofmanlarla katıldı. Şahin, yarışmaya start verilince vatandaşlarla koşmaya başladı.

Yaklaşık 3 bin 79 kişinin katıldığı yarışmanın sonunda ödül töreni yapıldı. Törende, 10 kilometre kategorisinde Büyük Erkeklerde, Cihat Ulus birinci, Hasan Pak ikinci, Mehmet Çağlayan üçüncü, Büyük Kadınlarda ise Burcu Büyükgezgin birinci, Bahar Doğan ikinci, Senem Eser üçüncü  oldu. Öte yandan, Yaş Gruplarınd erkeklerde, 35-39 yaş arası Ali Gözükara, 40-44 Basri Çakmak, 45-49 Mehmet Veysi Gül, 50-54 Halil Arpacı, 55-59 Abdurrahman Karakaya, 60-64 Şanver Halisoğlu birinci oldu. Kadınlarda ise 35-39 Tuğba Güneş Atay, 40-44 Bahar Doğan, 45-49 Feriha İmançer, birinci oldu. Yarışmalarda Büyük Erkek ve Büyük Kadınlar kategorisinde birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, Üçüncüye ise bin TL verilirken, Yaş Grubunda dereceye girenlere 200 TL hediye çeki takdim edildi.

Ayrıca, ikinci  5 kilometrelik kategoride, erkekler kategorisinde Metin Yalçın birinci, Metin Elmas ikinci, Mahmut Çiloğlu üçüncü, kadınlarda ise Sümeyye Bezgin birinci, Kübra Tatar ikinci, Rahime İncedal üçüncü oldu. Dereceye girenlere 200 Türk Lirası hediye çeki verildi.

Dereceye girenlere kupa verilen yarışmasın sonunda, hediye çeklerini protokol takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE, “KURTULUŞ KOŞUSUNDA” BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin