TÜRKİYE ÇİN SEDDİNİ AŞMAYA HAZIRLANIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE ÇİN SEDDİNİ AŞMAYA HAZIRLANIYOR“Dünyada ülkelerinin imajları markaların gücünü belirler” politikası ile yola çıkan MBTG tarım ürünleriyle Orta ve Uzakdoğu’yu fethetmeye hazırlanıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2023 ihracat hedefi olan 500 milyar dolarlık hedefin yakalanması için kurulan üç tanıtım gurubundan birisi olan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında toplanarak izlenecek yol haritası ve hedef pazarlar için stratejiler belirleyecek.

Japonya ve Çin başta olmak üzere Uzakdoğu, Ortadoğu, Afrika, Rusya ve AB ülkelerini hedef pazar olarak belirleyen MBTG bu ülkelere yönelik tanıtım faaliyetlerinin startını vererek Türkiye’nin tarım ürünlerinin ihracat rakamlarını yükseltmeye çalışacak. 2023 ihracat hedeflerine ulaşılmasında büyük önem taşıyan TİM tarafından kurulan tanıtım gurupları çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu GAİB hizmet binasında toplandı. Makarna, bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu toplantısında ürünlerin yurt dışı tanıtımıyla ilgili önemli kararlar alınırken tanıtım hizmetlerinin birçok uluslar arası tanıtım projesine imza atan Tuluad Ajans tarafından yapılmasına karar verildi. Ajans yetkililerinden kısa ve uzun vadeli tanıtım programlarının hazırlanması istenirken kısa vadede yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılımla ilgili önemli kararlarda verildi.  Düzenlenen toplantıda Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu’nun Türkçe harflerden oluşan MBTG kısaltmasıyla anılmasına ve bu isimle Türkçe logo hazırlanmasına da karar verildi. Konuyla ilgili gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade eden ajans yetkilileri kısa bir süre içerisinde logo çalışmasının tamamlanacağını ve tanıtım grubu ile ilgili internet sitelerinin hizmete gireceğini ifade ettiler.

TÜRKİYE ÇİN SEDDİNİ AŞMAYA HAZIRLANIYORHedef Japonya, Rusya, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu toplantısında alınan önemli kararlar arasında her ürün için farklı bir tanıtım programı düzenlenmesine, ürünler için ayrı ayrı hedef ülkeler belirlenmesine, her ülkenin mutfak kültürüne uygun ürünlerin tanıtımına öncelik verilmesine karar verildi.  2023 ihracat hedeflerine ulaşılabilmesi yanında Türkiye’nin ve Türk ürünlerinin yurt dışında tanıtılmasının ülke kalkınması için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu “TİM tarafından kuruluşu gerçekleştirilen ve kısa bir süre önce faaliyetlerine başladığımız Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu’nun bütün çalışmaları sonuca endeksli olacaktır. Tarımsal ürünlerimizin yurt dışı pazarlarda tanıtılması ve yeni pazarlar bulunmasının yanı sıra ülke imajımızın da yükseltilmesi yönünde çalışmalarımız olacaktır. Uluslar arası piyasalarda ülke imajınız yüksekse ürünlerinizin ve markalarınızın da imajı yüksek olur. Bu bilinçle bulgur, makarna, bakliyat ve bitkisel yağlarımızın tanıtımında ürünlerimizin kalitesi, özellikleri, kullanım şekilleri doğru ve bilinçli bir organizasyon tarafından tanıtılacaktır. Bu süreç içerisinde sonuca endeksli bir tanıtım politikası uygulayacağız. Grup toplantımızda tanıtımını üstlendiğimiz ürünlerimizle ilgili hedef pazarlar oluşturmaya çalışıyoruz. Japonya ve Çin başta olmak üzere Rusya, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkeleri, Afrika ve Ab ülkeleri hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Tanıtım çalışmalarımızda her ürün için farklı bir hedef ülke belirlemeye çalışıyoruz. Ürünlerimizin dünya genelirde bilinirliliğini arttırmayı başarırsak buna paralel olarak nihai tüketiciler üzerinde önemli etki sağlamış oluruz. Bu amaçla tanıtım çalışmalarımızda uzman ekipler görev alacak ve yurt dışı pazar payımızın geliştirilmesi sağlanacaktır” dedi.

Tanıtım için uluslararası fuarlar çok önemli

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu tarımsal ürünlerin tanıtımında uluslararası gıda fuarlarının önemli olduğuna dikkat çekerek “Kısa vadede yılsonuna kadar yurt içi ve yurt dışı gıda fuarlarına katılacağız. Uluslararası fuarlarla ilgili çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. Fuar tanıtımları aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımı içinde çok önemlidir. Bunun için özel stantlar hazırlayarak en iyi nasıl tanıtabiliriz sorusunun yanıtlarını arıyoruz.  Tanıtım grubumuzun çalışmalarını bilim adamlarımız ve üretici derneklerimizle koordineli olarak sürdürecek, özellikle sektörümüzle ilgili faaliyetlerde bulunan üretici dernekleriyle yazışma halindeyiz. Ürün tanıtımlarımızda bilimsel veriler ve öngörülere de yer veriyoruz. Dünyada Türk malı ve Türk ürünlerinin hak ettiği yere gelebilmesi anlamında gerek bizim tanıtım grubumuzun gerekse diğer tanıtım guruplarının büyük rolü olacaktır. Bu anlamda hükümetimizin,  Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker’in büyük desteklerini görmekteyiz. 2023 ihracat hedeflerini yakalayacağımıza inanıyor çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu toplantısında yönetim kurulu başkan ve üyeleri farklı görüş ve düşüncelerini de dile getirerek ürünlerin yurt dışı pazarlarda etkin satışını sağlayabilmek, ürün bilinirliliğinin artırılması ve her ürün için farklı tanıtım programının hazırlanması yönünde çalışmaların yürütülmesine karar verdi. Grubun önümüzdeki günlerde yeni eylem planları üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıracağı da ifade edildi. Tanıtımla ilgili stratejik kararların alındığı toplantıya Tanıtım Gurup Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Başkan Yardımcısı Şahin Batallı, Muhasip Üye Abdurrahman Avcı, Selami Memiş, Celal Kadooğlu, İbrahim Sarı, Şerafettin Memiş, Aydın Soyyiğit, Mehmet Karakuş, Salih Özmen, Fahrettin Ulusoy, Türkiye Makarna Sanayicileri Başkanı Murat Bozkurt, GAÜN Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Bayram, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, GAİB Proje Uzmanı Bülent Kayalı ve Tuluad Ajans yetkilileri katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE ÇİN SEDDİNİ AŞMAYA HAZIRLANIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin