Türkiye gelecek vaat ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sompo Japan Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Shinobu Arimoto, Türkiye’nin gelecek vaat ettiğini ve sermayedarlarının buraya yaptıkları yatırımdan memnun olduğunu söyledi.

Sompo Japan Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Shinobu Arimoto, 2020 yılında Türkiye’nin hâlâ büyüyen bir pazar olacağını ifade etti. Türkiye’nin gelecek vaat eden bir ülke olduğunun altını çizen Arimoto,“Rekabet yine zorlayıcı olur, piyasa koşulları zor olabilir. Ancak fiyat rekabeti Türkiye’de büyük bir sorun değil. Önemli olan, rekabetin sürdürülebilirliğinin sağlaması. Sadece şirketler için de değil, acenteler ve müşteriler için de sürdürülebilirlik kavramı önem kazanmalı” diye konuştu.

“Sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için kâr etmek gerekiyor. Sektöre baktığımızda, büyümek isteyen bazı şirketlerin primlerini aşırı artırdığını görüyoruz. Böyle olunca, acenteler müşterilerine durumu açıklamakta zorlanıyor. Mesela müşterinin hiç hasarı yok, ancak bir anda primi iki katına çıkıyor. Büyümenin yolu bu olmamalı. Hem acenteler hem de müşteriler için istikrarlı bir fiyat yönetimi sağlanmalı” diyen Arimoto, kârlılık bu şekilde devam ederse şirketlerin bir kısmının 2017 ya da 2018’de Türkiye’den çıkabileceğini söyledi.

‘PAZAR ŞEFFAFLAŞACAK’
Türk sigorta sektöründe yasal düzenlemelerin sıklığına yönelik görüşlerini de paylaşan Shinobu Arimoto sözlerini şöyle sürdürdü: “Japonya’da, Hazine regülasyonda bir değişiklik yapacağında uyum için iki ya da üç yıl gibi bir süre veriyor. Böylece herkesin haberi oluyor ve hazırlanmak için yeterli zaman kalıyor. Diğer yandan, değişim çok yavaş gerçekleşiyor. Bu sebeple de bazen fırsatlar kaçıyor. Türkiye’de de bu çok hızlı oluyor, ani değişimler sigorta şirketlerinin her bir regülasyon değişikliğini yakalamasını zorlaştırıyor. Fakat neyse ki Hazine Müsteşarlığı her bir değişikliğe anında adapte olmanın çok zor olduğunu anladı. Artık adaptasyon için zamanımız oluyor. Regülasyondaki tüm bu değişikliklerle Türkiye pazarı, Avrupa’daki uygulamalarla paralel bir hale gelmeye başladı. Pazar giderek daha şeffaf olacak, o açıdan içimiz rahat.”

HEDEF YIL SONUNDA 900 MİLYON LİRA ÜRETİM
2015 yılının ilk yarısında, sektörün bileşik rasyosunun %113.8 seviyelerindeyken Sompo Japan’da bu oranın %98.2 olarak gerçekleştiğine işaret eden Shinobu Arimoto, “Sektör zarardayken biz kârlı çizgimizi korumayı başardık. Elbette, sektörle paralel olarak trafik sigortasında bizim de kârlılığımız azaldı, ancak piyasayla kıyaslarsak oldukça iyi durumdayız. Yıl sonunda prim üretimimizin 900 milyon liraya ulaşmasını, kârımızın da en az 35 milyon lira olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Gelişmekte olan pazarlar arasında Türkiye, Brezilya ve Malezya olmak üzere üç önemli ülkede faaliyette olduklarını hatırlatan Shinobu Arimoto, “Tokyo’daki Türkiye’de merkez şimdiye kadar elde ettiğimiz sonuçlardan çok memnun. Beş yıl öncesine göre satışlarımız ve prim üretimimiz ikiye katlandı, pazar payımız %2.8’den %3.5’a yükseldi. Bu çok hızlı bir büyüme olmasa da bunu sürekli kâr ederek başarmış olmamız önemli. Dolayısıyla, sermayedarımız da durumdan memnun.”

Türkiye’deki fırsatlara yönelik görüşlerini sorduğumuz Shinobu Arimoto, Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye’deki en önemli rolünün ve temel sorumluluğunun, Sompo Japan Sigorta’da sürdürülebilir büyümeyi sağlamak olduğunu belirterek, “Dolayısıyla, temelde organik olarak büyümeyi planlıyoruz. Önümüze başka bir fırsat çıkarsa elbette onu da değerlendiririz. Görevlerimden biri de Türkiye’de anlamlı şartlar ve uygun fiyatlar sunulduğu sürece yeni fırsatlar bulmak. Ancak, böyle bir fırsat zor bulunuyor. Şunu da belirtmek isterim ki Sompo Japan olarak olası bir konsolidasyonda küçük şirketlerle ilgilenmiyoruz ” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye gelecek vaat ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin