TÜRKİYE PERAKENDE DE AVRUPA’NIN BİR ADIM ÖNÜNDE!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE PERAKENDE DE AVRUPA'NIN BİR ADIM ÖNÜNDE!CERGİBOZAN’DAN; MERDİVEN ALTI İMALAT UYARISI

İpekyolu PERDER Başkanı ve Cergibozanlar Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Cergibozan yaklaşan Ramazan ayı öncesinde vatandaşları uyardı.

İpekyolu PERDER Başkanı ve Cergibozanlar Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Cergibozan; Ramazan ayının gelmesi ile birlikte gıda tüketiminde yoğun bir artış olduğunu belirterek merdiven altı imalatlar konusunda vatandaşları uyardı.

İpekyolu PERDER Başkanı ve Cergibozanlar Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Cergibozan; Ramazan ayında sirkülasyanun fazla olması nedeniyle merdiven altı imalatlar ile kaynağı belli olmayan ürünlerin piyasaya girdiğini belirterek vatandaşları alışveriş yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Cergibozan; Gazianteplilerin bu süreç içerisinde aldıkları ürünlerin son kullanım tarihi, üretim yeri ve Tarım Bakanlığının izni olup olmadığı hususunu mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

Gaziantep’teki perakendeciler son iki- üç yıldan itibaren hem şube olarak hem de mağazalardaki dizayn, ürün çeşitliliği ve konumlandırma konusunda çok önemli mesafeler kat etmişlerdir diyen, Cergibozan sözlerine şöyle devam etti:  “Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanımız geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada; Türkiye’deki yerel perakendecilerin Avrupa’nın bir adım önünde olduğunu söylemişti. Ben’de Gaziantep’teki yerel perakendecilerin Türkiye’nin bir adım önünde olduğunu söylemek istiyorum. Dikkat ederseniz Gaziantep’te Diskcount mağazalar dışında ulusal markalar kalmadı. Bundan dolayı ben Gaziantep’teki tüm marketçileri ve yerel marketlere destek olan Gazianteplileri kutlamak istiyorum. Bu görüntü Gaziantep’teki marketçilerimizin işlerine sahip olduklarını, vatandaşın dilinden anladıklarını ve beklentilerine karşılık verebildiklerinin göstergesidir.

“RAMAZAN NEDENİYLE MERDİVEN ALTI İMALATLAR ARTIŞ GÖSTEREBİLİR”

Ramazan dolayısıyla Gaziantep perakende sektöründe ciddi bir hareketlilik bulunmaktadır. Bu hareketlilik nedeniyle vatandaşlarımız özellikle merdiven altı imalatlar konusunda dikkatli olmalıdır. Sirkülasyan fazla olunca merdiven altı imalat veya sağdan soldan gelen ürünlerin piyasada satışı söz konusu olabiliyor. Vatandaşlarımız bu süreç içerisinde almış oldukları ürünün son kullanım tarihini, üretim yerini ve Tarım Bakanlığının izni olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. Ben buradan alışverişlerini mümkün olduğu kadar discount mağazalar yerine Gaziantep’in yerel marketlerinden almaya özen gösteren Gazianteplilere ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

“EVİMİZDE TÜKETEMEYECEĞİMİZ HİÇ BİR ÜRÜNÜ MAĞAZALARIMIZDA SATMIYORUZ”

Biz yerel marketler olarak vatandaşlarımıza her alanda kaliteli ürünü uygun fiyata sunmak için çok yoğun çaba sarf ediyoruz. Ürünlerimizin büyük bir kısmı dünya markasıdır diyebiliriz. Bir kısım ürünlerimiz de Gaziantep ve civar illerde yapılan yerel üretimler olup kesinlikle hijyenik ortamlarda üretilmektedir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile ürünlerimizi tercih edebilirler. Biz zaten mağazalarımızda dünya markalarına yer veriyoruz hatta mama, et, tavuk ve şarküteri konusunda ulusal marketlerden bir adım daha öndeyiz diyebilirim. Tekrar etmek istiyorum, bizler evimizde tüketemeyeceğimiz hiçbir ürünü mağazalarımızda satmıyoruz. Bizim Gaziantep ve çevre illerde 27 tane üyemiz ve 150’ye yakın şubemiz bulunmaktadır. Biz bu üyelerimizle birlikte sürekli olarak toplantılar yapıyoruz, dışarıdan Anadolu Konferansları yapıyoruz, Türkiye’de ki perakende sektörünü nasıl bir adım daha öne taşıyabiliyoruzun mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelemizde de başarılı olduğumuza inanıyorum. Vatandaşın gönül rahatlığı ile ürünlerimizi tercih etmesi ve bizlere güvenmesi bugün Gaziantep’te çok sayıda ulusal markanın küçülmesine veya kapanmasına neden olmuştur.

“RAMAZAN AYI TÜKETİMİN CİDDİ MİKTARDA ARTMASINA NEDEN OLUYOR”

Ramazan ayında yükselen fiyatlar Ramazan ayı sonunda yaklaşık %20 oranında düşüyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ister istemez bir arz talep meselesi oluşuyor ve fiyatlarda da %10-20 civarında yükseliş oluyor. Ancak bu yıl yaşanan dolu olayları nedeniyle özellikle sebze ve meyvede sıkıntılar yaşanacak gibi gözüküyor. Temennimiz fiyatların çok fazla artmaması ve vatandaşlarımızın tamamının bu ürünleri tüketebilmesidir. Fiyatların Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yükselmesine sadece perakendeciler olarak bizlerin müdahale etme gibi bir şansı olmuyor. Çünkü arz talep durumundan kaynaklı piyasada ciddi bir hareketlenme olması bunun fiyatlara da yansımasına neden oluyor. Sabah sebze haline gittiğinizde fiyatı 1 TL olan salatalığın fiyatı 1,20 TL olduysa bu artışı sizlerde ürünlere yansıtmak zorunda kalıyorsunuz. Haldeki piyasada tarladaki fiyatlara göre belirleniyor ve bu zincirleme bir şekilde devam ediyor. Bir de Ramazan ayında tüketim miktarında ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Normalde Ramazan ayında 3 öğün yemek sayısı 2 öğüne düşüyor ve dolayısıyla tüketiminde düşmesi gerekiyor. Ama buna rağmen ne hikmetse tüketim artış gösteriyor. Tüketimden kaynaklı ortada bir fırsatçılık oluşabiliyor belki ama biz Gaziantepli perakendeciler olarak bunun tamamen dışındayız. Ben hatta şunu söyleyebilirim Türkiye’de en az karla satış yapan perakendeciler Gaziantep perakendecileri diyebilirim. Biz bu şekilde halkımızın teveccühünü kazandık ve böylece büyüdük. Ben tüm Gazianteplilere yerel perakendecilere desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyor, mübarek Ramazan ayının bolluk, bereket, huzur ve sağlık içerisinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

NARKOZ HABER

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE PERAKENDE DE AVRUPA’NIN BİR ADIM ÖNÜNDE!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin