Türkiye Solunum Araştırmaları Derneğinden uyarı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Enfeksiyon Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu, Türkiye’nin halen dünya genelinde en çok CoVid-19 hastası görülen 8. ülke olduğunun altını çizdi ve “Salgının halen ciddiyetinin devam ettiği unutulmamalıdır” uyarısı yaptı.

Türkiye, 11 Mart 2020 tarihinde ilk CoVid-19 olgusunun bildiriminden günümüze olağanüstü günler yaşadı. Ülkemizde hasta sayısı hızlı bir şekilde artarak 133 bin 721’e ulaştı ve halen dünya genelinde en çok CoVid-19 hastası görülen 8. ülke konumundadır. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Enfeksiyon Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri de verdi: “Alınan sıkı tedbirler ve halkımızın genel hijyen ve sosyal izolasyona gerekli özeni göstermesi ile vaka artış hızının azalarak plato seviyesine ulaştığı ve hastalık seyrinde ikinci evreye geçtiği düşünülmektedir.”

Kömürcüoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yetkililer tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan açıklamalarla 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren ülkemizde uygulanan tedbirlerde kısmi azaltmaya gidileceği bildirildi. #evdekal sürecinden yeni normale geçmek olarak tanımlayacağımız bazı gelişmeler söz konusu. Bunlar, alışveriş merkezlerinin açılması, 65 yaş üzerine ve 20 yaş altına belli saatlerde sokağa çıkma izninin verilmesi, mahalle/semt pazarlarında gıda dışı (giyim, oyuncak, çiçek vb. ihtiyaç malzemelerinin) satışına yönelik değişikliklerinin yapılmasını içeriyor. Elbette hepsi için de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeye dikkat edilmeli ve mutlaka maske takılmalı.”

YENİ NORMALE GEÇİŞTE DİKKAT ETMEYE DEVAM

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneğinden uyarı!

Ülkemizde hastalık sayısında artışın devam ettiği ve salgının halen ciddiyetini devam ettirdiği unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kömürcüoğlu: “CoVid-19 pandemisi seyrinde sağladığımız başarıyı devam ettirebilmek, yeni tanı konan hasta sayısının, iyileşen hasta sayının altında olmasının sağlanarak, toplumda bulaş riskinin en düşük seviyeye indirilmesi ile sağlanabilir. CoVid-19 enfeksiyonun halen etkin bir tedavisi ve aşısı yoktur. Sosyal izolasyon ve hijyen önlemlerine yaygın olarak devam edilmesi ile salgının hızının azaltılmasında, şu an için en etkili yöntemlerdir.”

Herkesin büyük bir özlemle eski normal günlük yaşantısına dönmek istediğini ancak bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüm bireyler için “etkin tedavi ve aşı geliştirilene” kadar CoVid-19 hastalığı riskinin devam etmekte olduğunu belirten Kömürcüoğlu şu açıklamalarda bulundu: “Bu nedenle tüm halkımızın yaklaşan Ramazan Bayramı tatilinde de genç, yaşlı, eşlik eden hastalığı olan/ olmayan zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını, zorunlu hallerde ise Sağlık Bakanlığı’nın önerilerinde tarif edilen hijyen önlemleri, maske kullanımı ve sosyal izolasyon kurallarına uymaları çok önem taşımaktadır. Bir süre daha “yeni günlük hayatımızda” bu önlemlere dikkat etmemiz hem bireysel hem de toplum sağlığı açısından önemlidir.

Kömürcüoğlu sözlerine şöyle devam etti: “TÜSAD olarak, bu dönemde halkımızın ve çok yoğun günler geçiren tüm halkımızın ve sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Konuyla ilgili gündemi ve dünya literatürünü an ve an takip ederek üyelerimize gerekli bilgi online webinar’lar ve literatür sunumlarıyla ulaştırmaya çalışıyoruz. Halkımızın da sağduyuyla yapılan uyarıları ciddiye alacağını ve ülke sağlığına sahip çıkacağını umut ediyor ve bekliyoruz. Sağlığınız sağlığımızdır. Türkiye bayramda da #evdekal!”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneğinden uyarı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin