Türkiye Suriye’ye müdahale edecek mi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ve dünyanın gündemine bomba gibi düşen “ Türkiye Suriye’ye girecek mi?” sorusuna AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’dan çok kritik bir açıklama geldi.

Aktay, Suriye’deki savaşın Türkiye açısından bıçağın kemiğe dayandığı bir noktaya gelindiğini, fakat Türkiye’nin savaşa girmediğini, yalnızca sınırlarını korumak için Suriye içine müdahale gerekebileceğini söyledi.
Aktay, Türkiye’nin Suriye’deki savaştan en fazla zarar gören ülke olduğunu belirterek, son dönemde ‘asker Suriye’ye mi giriyor’ iddialarına yol açan tedbirlerin yanlış yorumlandığını, bu tedbirlerin, fiilen çok ciddi tehdit altında olan sınırların ve iç güvenliğin korunması ve “her türlü etnik temizliğe karşı” alınmış önlemler olarak yorumlanması gerektiğini söyledi. Aktay bu önlemlerin Suriye’deki Kürtlere değil, PYD ve IŞİD’e karşı olduğunu savunarak, “IŞİD destekçisi” eleştirisinin Türkiye’nin kanına dokunduğunu ifade etti.
Aktay, Suriye sınırındaki güvenlik önlemlerinin ‘kara harekâtı aşamasına gelindiğine dair bir izlenim yaratmasına karşılık, “Onun değerlendirmesini yapmak… Askeri bir değerlendirme gerekirtirir.” diyerek, operasyon yapılıp yapılmayacağına ilişkin net bir açıklama yapmadı.

SINIRDA ASKERİ HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

“Bu arada Suriye sınırındaki Kilis Elbeyli ve Karkamış bölgelerine askeri araç ve asker sevkiyatı devam ediyor. Belirlenen noktalarda konuşlandırılacak birliklere takviye olarak bazı komando birliklerinden asker sevkiyatı yapılacağı gelen bilgiler arasında.. Türk askeri sınır bölgelerinde güvenlik önlemlerini artırırken IŞİD Gaziantep’in Karkamış ilçesinin Suriye tarafında hendek kazmaya devam ediyor. İş makineleriyle sınır boyunca hendek kazan IŞİD Türkiye’den gelebilecek saldırılara karşısında korunmayı ve askeri araçların geçişini engellemeyi amaçlıyor. Türk askeride Türkiye Suriye sınırı boyunca gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Ancak bu ne anlama geliyor. Türkiye Suriye’ye girecek mi girerse ne olur?” Bölgede yaşanacak gelişmeleri takip etmek için Gaziantep Kilis ve diğer sınır illerinde ulusal ve uluslar arası basın mensupları, ajanslar gelmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye Suriye’ye müdahale edecek mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin