Türkiye’den Mısır’a heyet gidecek

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, katıldığı Türk-İş İl Temsilciliğince düzenlenen bayramlaşma programında, Mısır’a heyet gönderileceğini açıkladı.

Dişli, “Mısır’la da inşallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla inşallah Suriye’de artık akan kanı durdurmamız gerekiyor” dedi.
Dişli, açık kapı politikamız devam edecek diyerek konuşmasını sürdürdü;

“Mısır’la da inşallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla inşallah Suriye’de artık akan kanı durdurmamız gerekiyor. 460 bin kişi hayatını kaybetti, 4,8 milyon Suriyeli ülkesini terk etti. Suriye, fiziki olarak zaten bina ve insan stoku olsun, alt üst oldu. Batılılar, Suriye’den doktorları, mühendisleri, işlerine yarayacak olanları aldılar. Yine Türkiye’ye ihtiyaçları oldu, biz dedik ki, ‘3 milyon misafirimizi, sizden yardım bekleyeceğiz diye almadık. Ecdadımızın yaptığı gibi zorda olan herkese kapılarımızı açtık. Açık kapı politikamızı da devam ettireceğiz.”

Dişli teröre de değinerek  “Güvenlik güçlerimiz, terörle mücadelede gerçekten başarılı oldu ama işin psikolojik başarısını da sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla batıdaki büyük şehirlerimiz terörden en fazla mağdur olan illerimizle gönül köprüsü kurduk. Tüm milletvekillerimiz, batıdan Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkâri olsun, inşallah bir daha ayrılmamak üzere insanlarımızla kardeşlerimizle kucaklaşmaya gittiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız, oradaki kardeşlerimizi de Sakarya’mıza davet ettiler. İnşallah bayramdan sonra onlar da gelecek ve bu projeyi devam ettireceğiz. Bizim bölünmez bir bütün olduğumuzu aslında teröristler çok iyi biliyor ama bunu tüm dünyaya göstermemiz gerekiyor. Biz bin yıldır böyle et ve tırnak misali birlikteyiz. İnşallah bu birlikteliğimiz devam edecek.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’den Mısır’a heyet gidecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin