Tütün mamülleri kanser riskini 20 kat artırıyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigara başta olmak üzere tütün mamülleri gırtlak kanseri riskini artırıyor. Bu ürünleri kullananlarda gırtlak kanseri riski 20 kat fazla. Ses kısıklığı ise önemli belirtiler arasında gösteriliyor. Eğer 15 günden fazla ses kısıklığı yaşanıyorsa mutlaka bir uzmana danışılmalı!

Üsküdar NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Murat Topak, sigara, nargile gibi tütün ürünleri kullanımının gırtlak kanserine yol açtığını söyledi.

Erken teşhisin önemini vurgulayan Doç. Dr. Murat Topak, “Gırtlak kanseri dünya genelinde erkeklerde baş-boyun kanserleri içinde en sık görülen gruplardan birini oluşturmaktadır. Erken evrede tespit edildiğinde tedavi oldukça başarılıdır” dedi.

Gırtlak kanserinin kaynaklandığı yere göre bazı şikâyetlerin ortaya çıkmasına neden olduğunu da ifade eden Doç. Dr. Murat Topak, “Bunlardan en çok görülenler; ses kısıklığı, seste değişiklik, yutma güçlüğü, boğazda yumru hissi, öksürükle kanamadır” dedi.

Tütün ve sigara gibi tütün mamullerinin kullanılmasının gırtlak kanserinde en önemli sebeplerden biri olduğunu kaydeden Doç. Dr. Murat Topak, “Bu ürünleri kullananlar gırtlak kanseri yönünden 20 kat fazla risk altındadırlar. 15 günden fazla süren ses kısıklığı, ses değişikliği, boğazda takılma hissinde mutlaka Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanınıza muayene olmanız gerekir. Geç kalmak tedavideki başarıyı düşürür” uyarısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tütün mamülleri kanser riskini 20 kat artırıyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin