ULAŞAMADIĞINIZ YERE ERİŞEMEZSİNİZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ULAŞAMADIĞINIZ YERE ERİŞEMEZSİNİZ

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi Özürlüler ile işverenlerin buluşmasına vesile olan GAİF 2012 fuarında emeği geçen herkese teşekkür ederek, İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin’in engelliler adına yapmış olduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu söyledi.

Çelebi; “böyle bir fuarda engelliler ile işverenlerin buluşması gerçekten çok önemli. Sizlerde bilirsiniz ki ulaşamadığınız yere erişemezsiniz, erişemediğiniz yerde eğitim alamazsınız, eğitim alamadığınız zamanda kalifiye eleman olamazsınız. Bir işyerine gittiğiniz zaman işveren size sorar ne iş yaparsınız. Ben her işi yaparım diyen insan aslında hiçbir iş yapmaz anlamındadır. Bizim engelliler olarak hükümetimizden, siyasilerden ve bürokratlarımızdan istediğimiz olay mutlaka ve mutlaka ulaşılabilirliği ve erişilebilirliğinin çözülerek eğitim sorunun giderilmesidir. Çünkü eğitim olduğu takdirde kaliteli, kalifiye eleman ihtiyacı çözülmüş olacak engellilerin istihdamı daha kolay hale gelecektir. Engellilerin yapabileceği işlerin olduğu aşikârdır. Her iş fiziğe dayalı değildir, bu nedenle engellilerin diğer normal insanlardan hiçbir farkı yoktur. Engelliler hiçbir zaman engellerinin arkasına sığınmamalıdır. Türkiye Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesini imzalayarak taraf devlet olduğunu kabul etti ve Avrupa’da engelliler için uygulanan bütün uygulamaları Türkiye’de de uygulamak için söz vermiş oldu. Ancak, ülkemiz şu anda bu sözleşmenin gereklerini yeteri kadar yakalamış durumda değil. Ben Türkiye’nin önümüzdeki dönemde bu süreci yakalayacağına inanıyorum” dedi.

Engellilerin, engellerinin arkasına sığınmaması gerektiğinin altını çizen Çelebi Gaziantep “Engelli İstihdamını büyük oradan çözmüştür ifadesini kullandı.

ULAŞAMADIĞINIZ YERE ERİŞEMEZSİNİZ
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ULAŞAMADIĞINIZ YERE ERİŞEMEZSİNİZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin