Ülkücü İrade Platformu’ndan;KONGRE ÇAĞRISI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ulkucu-irade-platformuÜlkücü İrade Platformu Gaziantep’te MHP’nin kongre sürecine ilişkin istişare toplantısı yaptı. Teşkilatlarda görevli yöneticiler, üst kurul delegeleri ve eski milletvekillerinin katıldığı toplantıda, olağanüstü kurultay çağrısı yapıldı.

Platform adına söz alan ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Mehmet Yahya Efe, hareketin cami avlusunda bulunulmadığına dikkat çekerek, taleplerinin yasal, meşru ve haklı olduğunu savundu. Efe, hedeflerinin milliyetçi ile millet arasına girmiş güven bunalımını çözmek olduğunu ifade etti. İstişare toplantısında üst kurul delegeleri adına Ahmet Kucur ve eski milletvekillerinden Ali Özdemir’de neden kongreye gidilmesine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki kurultay süreci Gaziantep’te de masaya yatırıldı. Ülkücü İrade Platformu tarafından Şahinbey Plaza’da düzenlenen istişare toplantısına üst kurul delegeleri, partililer ve eski milletvekilleri yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile açılışı yapılan toplantıda konuşmalardan önce kuran okundu. Daha sonra kürsüye çıkan ülkücü camianın önemli isimlerden Yahya Efe, toplantının amacı ve neden kongreye gidilmesine ilişkin açıklama yaptı. Salondan büyük alkış alan Efe, ‘’Ülküdaş hukuk içinde, dostça, kardeşçe bir kurultay düzenlemekten, yepyeni bir ruh ve heyecanla iktidar yürüyüşünü başlatmaktan başka çaremiz yoktur’’ dedi.
‘’KAYBETME KREDİMİZ BİTMİŞTİR’’
Platform adına yaptığı konuşmada MHP’nin her seçimden yenilgiyle ayrılmayı artık kabullenmediğine dikkat çeken Mehmet Yahya Efe, MHP’nin fetreti ve gerilemeyi daha fazla taşıyacak tahammülü kalmadığını kaydedip, “İşte bu yüzden bizler için bugün, yarınları doğru kurgulamak adına muhasebe ve değişim zamanıdır. Milliyetçi hareketin iktidardan giderek uzaklaşması ve 7 Haziran ile 1 Kasım tarihleri arasında yaklaşık 2 milyon oy kaybedilmesi, kendimizi gözden geçirmeyi tercih değil, mecburiyet haline getirmiştir.’’ diye konuştu.
‘’BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KURULTAYA GİTMELİYİZ’’
Milliyetçi Hareket Partisi’nin olası bir kurultaydan güçlenerek çıkacağına dikkat çeken Efe, ‘’Bizler bu hareketi cami avlusunda bulmadık. Seçim sandıklarında kaybetme lüksüne sahip değiliz. Siyaseten sahip olduğumuz her şey bizim yarınlara daha sağlam teslim etmek zorunda olduğumuz bir emanettir. Kırmadan, gücendirmeden, ülküdaş hukuk içinde, dostça, kardeşçe bir kurultay düzenlemekten, yepyeni bir ruh ve heyecanla iktidar yürüyüşünü başlatmaktan başka çaremiz yoktur. Camiamızı kaosa sürükleyebilecek kapalı kapılar ardında tartışmak yerine, kurultayımızın toplanarak bu tartışmaları istişare mantığı içinde sağlıklı bir şekilde bitirmesi gerekmektedir. Aksi halde kimi teşkilatlarımızda ve mensuplarımızdan görülen bozgun psikolojisi ve yorgunluğun daha ciddi sıkıntılara yol açma ihtimali söz konusudur. Bu da kendisine uygun sistem arayışı içindeki AKP’ye, ülkemiz aleyhine yeni hamleler yapma fırsatı verecektir’’ dedi.

‘’KENDİ İÇİMİZDE FİKİR BİRLİĞİ SAĞLAMALIYIZ’’
Konuşmasında Büyük kurultay taleplerinin yasal, meşru ve haklı olduğuna dikkat çeken Efe şunları söyledi: “Yılgınlığın ortadan kalkmasına ve özgüvene olan ihtiyacımız, büyük kurultayı kaçınılmaz kılmaktadır. Kurultayın toplanması için verdiğimiz imzalar hareketimizin bekası ve artık erteleyemeyeceğimiz iktidar yürüyüşümüzün başlaması adınadır. İmza yeter sayısının çok üzerinde imzanın toplandığını biliyoruz. Dolayısıyla buradan genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve genel merkez yönetiminden, tabandan yükselen bu talebi yerine getirmesini istirham ediyoruz. Ümit ediyoruz ki, kurultay çağrısı mahkemeye düşmeden sağduyu ve daha iyi gelecek ümidi içinde değerlendirilmelidir.”
“ADAY ÖNERMEDİK, KURULTAY İÇİN İMZA VERDİK”
Partinin üst kurul delegeleri adına ise Ahmet Kucur kürsüye çıktı. Konuşmasında kurultay yapılmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizen Kucur, “Herhangi bir genel başkan adayı önermeden, sadece endişelerimizi ümide çevirecek bir ortam arayışıyla, genel başkanımızdan olağanüstü kurultay kararı almasını talep ettiğimiz için imza verdik. Süreç hepimizin gözleri önünde cereyan ediyor. Tartışma büyüyor. Olağanüstü kurultay için gereken imzanın toplanacağı net bir şekilde görülüyor. Bu şekilde ilerleyecek bir sürecin kimseye isteyeceği huzuru vermeyeceğiz, partimizi başarıya taşıyamayacağı hepimizin malumu. Öyleyse en makulü, bu kurultayın hukuk ve kayyım tartışmalarıyla telafisi çok zor sonuçlar doğurmadan genel başkanımızı bir yıl önce göreve layık gören ve hep güvendiği ülkücü iradeye müracaat ederek sonlandırmasıdır” dedi.
‘’BÜYÜK KURULTAY YAPMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK’’
MHP eski Milletvekili Ali Özdemir ise konuşmasında insanların gönül verdiği bu hareketin, PKK’nın partisi olan bir partinin daha sol tarafında durmasını kabullenemediklerini ifade ederek, ‘’ Biz de kabullenemediğimiz için buradayız. Genel merkezdeki bizim de eski milletvekilimiz olan genel başkan yardımcısı bugünlerde sosyal medyada partinin başkalaştırılmaması gerektiğini her fırsatta söylüyor. Eğer MHP’ye aday olan çok değerli şahsiyetler bu partiyi başkalaştırmaya götürüyorsa dün sizin içinizde ne işleri vardı. Onları siz davet etmediniz mi? Siz milletvekili yapmadınız mı? Önce aynaya baksınlar. MHP’nin genel merkezinde ülkücüyü temsil edecek çok sayıda insan var.”
İstişare toplantısı sonunda ise Platform üyeleri, üst kurul delegeleri, eski milletvekilleri ve partililer beraber basın mensuplarına hatıra pozu verdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ülkücü İrade Platformu’ndan;KONGRE ÇAĞRISI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin