ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET KERSE ANILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET KERSE ANILDIDarbe yönetimi tarafından idam edilerek şehit edilen Hacarlı Ahmet Kerse, Oğuzeli Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikle mezarı başında dualarla anıldı.

12 Eylül darbe yönetimi tarafından idam edilen Hacarlı Ahmet Kerse Oğuzeli Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikle mezarı başında anıldı. Düzenlenen anma törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep MilletvekiliProf.Dr.E.Semih Yalçın, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Oğuzeli Ülkü Ocakları Başkanı Sedat Gökkır, ile çok sayıda partili katıldı. Ölümünün 32.yılında dualarla anılan Ahmet Kerse’nin mezarı başında okunan duaların ardından AHMET Kerse Caddesinin açılışı yapıldı.

Açılışının ardından Oğuzeli Kültür Merkezinde düzenlenen programa geçildi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay KILAVUZ yaptığı konuşmada, Ülkü Ocaklarının dün olduğu gibi bugün de dim dik ayakta olup gece gündüz demeden Eğitim, Kültür ve Sosyal faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini icra ederek yurdun her köşesinde ülkücülerin sahada aktif olarak görev de olduğunu belirtti. Öğrencilerin şiir,mektup ve sunumlarından sonra Oğuzeli ülkü ocakları  tarafından hazırlanan KERSE’nin arkadaşlarının dilinden Kerse’nin hayatı videosu katılımcılara  izletildi.Kerse’nin hayatını anlatan tanıtım filmine  katkıda bulunan Doç. Dr. N.Durak AKSOY,12 Eylül Gazileri Ejder KOLSUZ,Hasan YILDIZ,KERSE’nin Ortaokul arkadaşı Hanifi OĞUZ’a ve Şehidin Ağabeyi Recep KERSE’ye plaket takdimi yapıldı.

Ahmet KERSE KİMDİR?

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı Hacar (Yeşildere) köyündendi. Gaziantep Eğitim Enstitüsü’nde okuyordu. 1980 yılı Şubat ayında, polisler tarafından Kilis’te yakalanarak gözaltına alınıp bir ay süreyle işkence yapıldı. Çıkarıldığı 12 Eylül mahkemelerinde, bütün şahitlerin, aleyhine ifade vermedikleri için tutuklandıkları bir yargılamadan sonra, 8 Temmuz 1981 tarihinde idam cezasına mahkûm edildi. 25 yaşındayken, tutuklu bulunduğu Gaziantep Cezaevi’nin infaz bahçesinde 31.01.1983tarihinde sabaha karşı asılarak şehit edildi.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET KERSE ANILDI

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET KERSE ANILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin