ULUDAĞ, “SİYASETTE KADINLAR OLMALI”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ULUDAĞ, “SİYASETTE KADINLAR OLMALI”İslahiye ilçesinin başarılı bayan belediye başkanı Malike Uludağ; Kadınlar siyasete hazırlanıyor isimli proje kapsamında “Siyasette kadın” konulu panele katıldı.

Kadın Merkezi Vakfı Gaziantep Şubesi (KAMER) ve Gaziantep İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu iştiraki ile hazırlanan Kadınlar siyasete hazırlanıyor isimli proje kapsamında  “Siyasette kadın” konulu panele konuk olan Gaziantep’in tek kadın belediye başkanı Malike Uludağ başarılı çalışmaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda düzenlenen “Siyasette kadın” paneline Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, CHP İzmir milletvekili Hülya Güven, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ katıldı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ortak programı kapsamında Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Güçlendirilmesi amacıyla Gaziantep’in de pilot iller arasında yer aldığı  Kadın Dostu kentler Projesi-2 Hibe Programı kapsamında “Siyasette Kadın” konulu bir panel düzenlendi.

ULUDAĞ, “SİYASETTE KADINLAR OLMALI”

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Programı Koordinatörü Meltem Ağduk moderatörlüğünde gerçekleşen panelde konuşma yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Türkiye nüfusunun yarısını kadınların oluşturduğunu belirterek kadınların siyasette aktif olmaları gerektiğini söyledi. Çakıroğlu; “ Kadınlar her alanda olduğu gibi siyaset alanında da aktif olarak rol almalıdırlar. Bu anlamda kadınlarımızın mücadeleci ve aktif olması gerekiyor. Karikatürize etmek gerekirse kadınlarımız, bir çantayı, bir çizmeyi ne kadar istiyor ve onu almak için ne kadar mücadele ediyorsa, siyasete girmek için de o kadar mücadele etmeleri gerekiyor” dedi.

ULUDAĞ, “SİYASETTE KADINLAR OLMALI”Panele davetli olarak katılan İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ; kadınlara şans verildiğinde ne kadar başarılı olabileceklerine en güzel örneği sergilediğini, kadınların mücadele ederek haklarını elde etmelerini gerektiğini söyledi. Uludağ; “ Kadın belediye başkanı olarak göreve geldiğim tarihten itibaren ciddi çalışmalar yaptım. İslahiyeli vatandaşlarımız kadını ve erkeğiyle bana hep destek çıktı, mücadelemde beni yalnız bırakmadı. Ben gündüz belediyede çalışıyorum ancak akşam eve geldiğimde bir kadın olarak işim mutfakta devam ediyor. Biz kadınlar yılmadan, yorulmadan, usanmadan mücadeleye devam etmeliyiz ve aldığımız her görevi başarıyla yerine getirebileceğimizi göstermemiz gerekiyor” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ise eğitimin önemine vurgu yaparak,  kadınların önlerinin açılması için toplumdaki kadın ön yargısının değişmesi gerektiğini söyledi. Panelistlerden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu ise siyasete girdiği dönemde birçok zorluklarla karşılaştığını fakat mücadele yolunu seçerek vazgeçmeden üstesinden geldiğini ve başarıyı yakaladığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ULUDAĞ, “SİYASETTE KADINLAR OLMALI”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin